Техника и осврти за учење Waggle

Greg Peters 14-06-2023
Greg Peters

Исто така види: Производ: EasyBib.com

wagglepractice.com Малопродажна цена: Waggle: 9,99 $/студент/дисциплина (математика или ELA) или 17,99 $ за двете дисциплини Waggle Premium: 17,99 $/студент/дисциплина (ја вклучува целата библиотека со содржини) или 32,99 $ за двете дисциплини

Квалитет и ефективност: Waggle е програма базирана на веб која им овозможува на студентите во 2-8 одделение за ефикасно вежбање математички и/или ELA вештини. Студентската практика е индивидуализирана, со прилагодени повратни информации и е добро организирана. Програмата се фокусира на три клучни метрики: владеење, цврстина и нивоа на темпо. Наставниците имаат пристап до сите нивоа, со внимание на учениците или вештини за гледање. Извештаите, кои се едноставни за употреба, вклучуваат графики што им помагаат на наставниците да ги следат часовите, групите или поединечните ученици. Наставниците можат да креираат групи и да доделат ученици во тие групи. Работата се организира според целите и вештините. Наставниците добиваат акциони информации за нивните ученици за да ја информираат наставата. Достапен е професионален развој за да помогне да се обезбеди успех во имплементацијата (серија на работилници за ПД, како и разговор во живо за програмски или технолошки прашања), заедно со постојана поддршка за наставниците.

Лесност за користење: Остриот на Waggle , јасните и шарените екрани се едноставни за навигација. На студентите треба да им биде лесно да ја користат програмата, со нејзините интерактивни искуства - совети, функција за текст во говор и повратни информации за одговори. Навигацијавклучува опции за точка-и-клик, влечење и спуштање и паѓачки менија за избирање одговори или информации. Учениците добиваат инстант повратни информации кога ќе кликнат на копче за да прашаат дали нивниот одговор е точен. Се даваат совети и писмени повратни информации доколку треба да го преиспитаат својот одговор. Математичките алатки (линеар, транспортер и основни и научни калкулатори) се достапни со кликнување на глувчето. Вежбите за ELA користат јасни фантастични и невистинити пасуси на секое ниво на одделение со напишани насоки на екранот. Наставниците можат лесно да додаваат ученици и групи и да пристапуваат до графички извештаи за поединци, групи или часови.

Погодност за употреба во училишна средина: Waggle е лесно да се интегрира во училишната поставка. Нуди различни модели на имплементација - во класа, продолжено време за учење, RTI, тимови за податоци, летна школа или домашна работа - така што областите можат да изберат како да ја користат програмата. Програмата обезбедува персонализирана практика (секоја цел опфаќа збир на вештини и стандарди) и на наставниците им дава брзи резиме прозорци кои го прикажуваат напредокот на индивидуалните ученици или групи кон нивните цели. Доколку се купи премиум ниво, наставниците имаат пристап и до целата библиотека со содржини. Ова е пакет од три наслови за секое ниво на одделение со ресурсни материјали за часови. Може да се пребарува по вештина, стандард или студент, така што наставниците можат да најдат дополнителни материјали за настава. Со овамодел, наставниците кои имаат потреба од инстант материјали за учениците кои се борат може да го користат копчето „Најди дополнителни материјали“ на нивниот екран за непосредни наставни материјали. 2>

Waggle е одлична програма. Тешко е да се најде добра цена, квалитетна програма за индивидуализирана практика која им нуди на студентите по математика и/или ELA која има силна поддршка од учениците и наставниците. Waggle, со своето солидно, но флексибилно програмирање, одговара на сметката.

ВРВ КАРАКТЕРИСТИКИ

Исто така види: Создавање училница Роблокс

Квалитетно, лесно за користење, индивидуализирана пракса програма по математика и/или ELA за 2-8 одделение.

Учениците можат да работат самостојно откако нивниот наставник ќе ја постави целта.

Наставниците можат лесно да пристапат до информации за напредокот на учениците.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.