Создавање училница Роблокс

Greg Peters 02-07-2023
Greg Peters

Roblox е популарна игра со повеќе играчи што многу деца ја играат надвор од училишното време, ноќите и викендите. Се одликува со интерактивна технологија која им овозможува на учениците да градат и да играат во световите што ги создале.

Колаборативниот аспект на Roblox може да им овозможи на студентите виртуелно да се поврзат со другите, а истовремено да создаваат светови. Како едукатори, знаеме дека кога учениците се заинтересирани за некоја тема, тие се повеќе ангажирани, а со тоа и учат повеќе. Исто така, знаеме дека кога развиваме активности за учење на возбудливи начини надвор од традиционалните предавања и работни листови, студентите можат да искусат содржина на повеќе начини.

Еден начин да се донесат овие типови искуства за искуствено учење и учење базирано на проекти во традиционалната училница е со прифаќање на Roblox и создавање училница Roblox. Училницата на Roblox може да има широк спектар на функции, додека конкретно им обезбедува на студентите можности да кодираат, креираат и соработуваат!

За да започнете, поставете бесплатна сметка на Roblox за вашата училница на Roblox и посетете го курсот за вградување на едукатор на Roblox во рамките на веб-страницата на Roblox.

Создавање училница Roblox: Кодирање

Една од посебните карактеристики на Roblox е способноста на учениците да кодираат додека ги градат своите виртуелни светови. Во вашата училница Roblox, развивањето на вештини за кодирање и можностите за вежбање кодирање може да бидат составен дел.

Ако сте нови за кодирање или кодирање во Roblox, CodaKid нуди неколку курсеви наменети за ученици од 8 и повеќе години за создавање игри во Roblox Studio со користење на јазикот за кодирање Lua. Ако вашите студенти зборуваат мајчин шпански јазик, Genius нуди курсеви во Roblox Studio за ученици кои учат шпански јазик.

Исто така види: Што е учење од далечина?

Roblox, исто така, има мноштво други надворешни можности за развој на код фокусирани на јазикот за кодирање во рамките на Roblox Studio. Покрај тоа, веб-страниците на Roblox Education имаат и различни шаблони и лекции од кои наставниците можат да работат за да го поддржат развојот на учениците во училниците на Roblox. Лекциите се усогласени со стандардите на наставната програма и се движат по нивоа и предметни области.

Создавање

Има многу опции за создавање виртуелни светови, симулации и 3D опции во Roblox. За да ја одржувате вашата училница Roblox поврзана со наставата и учењето, може да биде корисно да ги структурирате и организирате резултатите од она на што очекувате учениците да се фокусираат при креирањето.

Добар стартер е лекција понудена од Roblox е Вовед во кодирање и дизајн на игри . Оваа лекција е исто така поврзана со стандардите за иновативен дизајн и креативен комуникатор ISTE.

Други опции за создавање што Roblox веќе ги нуди е Code a Story Game , која би се поврзала со уметноста на англиски јазик, Animate in Roblox , која се поврзува со инженерство и компјутернауката и Галактичка патека , која се поврзува со науката и математиката.

Ова се само неколку примери на однапред направени игри и шаблони што можете да ги користите за да го започнете процесот на креирање. Како што вашите ученици во вашата училница Roblox ги развиваат своите вештини и експертиза во размислување за дизајн, анимација, кодирање, 3D моделирање итн., можете да работите со нив за да создадете различни светови за да се осврнете на други области на вештини и содржина.

Соработка

Социјалното присуство, заедницата и соработката може беспрекорно да се постигнат во училниците на Roblox. За да ги искористите колективните придонеси на студентите, создадете различни можности во кои студентите ќе треба да ја користат функцијата за повеќе играчи за да решаваат проблеми во виртуелниот свет. За да започнете, Roblox има Escape Room и Build A for Treasure искуства кои бараат од студентите да работат колективно.

Не грижете се дека другите надвор од вашето одделение или училиште ќе се приклучат на вашата училница Roblox. Roblox има неколку функции за приватност на располагање кои вклучуваат активирање приватни услуги за употреба во училница во кои пристап ќе имаат само поканетите студенти.

Верувајте ни, учениците го сакаат Roblox, и ако го прифатите сè што има да понуди и го интегрирате во вашата настава, вие не само што ќе бидете еден од омилените наставници во училиштето, туку и ќе го поддржите учениците развој на нивното кодирање, креативност ивештини за соработка, од кои сите се дел од 4 Cs и основните меки вештини со кои сите ученици мора да бидат опремени за да имаат успех надвор од нивното образование во училница.

Исто така види: Производ: Toon Boom Studio 6.0, Flip Boom Classic 5.0, Flip Boom All-Star 1.0
  • Што е Roblox и како може да се користи за предавање? Совети & засилувач; Трикови
  • Врвни планови за лекции за Edtech

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.