Најдобрите бесплатни страници за проверка на плагијати

Greg Peters 03-07-2023
Greg Peters

Плагијатот е вековен проблем.

Зборот, изведен од латинскиот plagiarius („киднапер“), датира од англискиот 17 век. Многу порано од тоа, во првиот век, римскиот поет Марсијал користел „ плагијариус“ за да осуди друг поет кого го обвинил дека ги присвоил неговите зборови.

Како тестираме: секоја локација вклучена овде беше тестирана со помош на пасуси од 150-200 зборови на овие теми: плагијат (Википедија), Џорџ Вашингтон (Википедија) и Ромео и Јулија (Cliffsnotes). Сајтовите што не го препознаваа копираниот текст се сметаа за неверодостојни и затоа беа исклучени.

Меѓутоа, во нашиот современ свет, способноста на учениците да најдат и копираат туѓи дела е поголема од кога било досега. Иако постојат голем број длабински и ефективни платени решенија кои им овозможуваат на едукаторите да ја потврдат оригиналноста на студентската работа, постојат само неколку бесплатни решенија кои вреди да се пробаат.

Ги составивме најдобрите бесплатни онлајн проверки за плагијати. Неколку споделуваат многу сличен интерфејс и профил на реклами, што укажува на заедничка матична компанија. Без разлика, сите можеа со сигурност да ги идентификуваат плагијатните пасуси и да идентификуваат извор.

Најдобрите бесплатни страници за проверка на плагијати за наставници

SearchEngineReports.net детектор за плагијат

Не е потребна сметка за брзо поставување документи или залепување текст (до 1.000 зборови) во извештаите на пребарувачот. Платени сметки од10 до 60 долари месечно обезбедуваат врвни функции и дозволуваат броење зборови од 35.000 до 210.000.

Проверете го плагијатот

Ефикасно проверете дали има плагијат со оваа страница што е погодна за корисниците. Без разлика дали сакате да скенирате текст или да прикачите датотека, оваа алатка ќе бара која било плагијатирана содржина. Пријавете се за бесплатна сметка за да пристапите до сеопфатен извештај кој вклучува извори и точни совпаѓања. Едукаторите можат да испратат до 200 прашања за плагијати и да добиваат повратни информации за граматика и оптимизација. За дополнителни функции и неограничени проверки, корисниците можат да се надградат на платена сметка.

Dupli Checker

Dupli Checker обезбедува беспрекорно искуство со проверка на плагијати. Без потреба од сметка, корисниците можат да проверуваат дали има плагијат еднаш дневно. За да пристапите до неограничени проверки за плагијат и дополнителни функции како што се преземање извештаи за плагијат во Word или PDF, креирајте бесплатна сметка. Покрај неговите алатки за проверка на плагијати, Dupli Checker обезбедува и збир на бесплатни, забавни и корисни алатки за текст и слики како што се генератор на обратен текст, генератор фавикон и генератор MD5.

PapersOwl

Иако PapersOwl главно се фокусира на пишување есеи, тој нуди и бесплатна алатка за проверка на плагијати. Корисниците можат едноставно да ги залепат своите есеи или содржина на веб-локација во алатката или да поставуваат поддржани датотеки како што се датотеките .pdf, .doc, .docx, .txt, .rtf и .odt. Иако веб-страницата им овозможува на студентите да плаќаат за есеи,вреди да се напомене дека нивната проверка на плагијат е навистина бесплатна и може да се користи за да се потврди оригиналноста на која било поднесена работа.

Исто така види: Што е Cognii и како може да се користи за предавање?

Детектор за плагијат

Исто така види: Дневник на планетата

Лесно проверете дали има плагијат без да креирате сметка, а потоа преземете ја датотеката со pdf извештај бесплатно. Веб-страницата располага со повеќе јазици, додека дозволува неограничени бесплатни проверки на текст до 1.000 зборови. Флексибилните премиум сметки се достапни на неделна, месечна или годишна основа.

Plagium

Прилично едноставна локација во која корисниците залепуваат текст до 1.000 знаци и добиваат бесплатни резултати од брзо пребарување. Лесен за користење и не е потребна сметка. Кликнете на вашите резултати за да го видите соодветниот текст соодветно означен и претставен рамо до рамо. Флексибилните платени планови се движат од 1 до 100 долари и поддржуваат подлабоко пребарување и анализа.

QueText

Со чист, добро дизајниран интерфејс, задоволство е да се користи Quetext. По првото бесплатно пребарување, ќе треба да креирате бесплатна сметка. За разлика од многу други страници за плагијати, Quetext го олеснува споредувањето на бесплатните и професионалните понуди - бесплатните сметки дозволуваат 2.500 зборови месечно, додека платената Pro сметка дозволува 100.000 зборови, плус можност за подлабоко пребарување.

Мали алатки за оптимизација

Наставниците можат да проверат дали има плагијат во текстови до 1.000 зборови без да креираат сметка. Прифатените типови датотеки вклучуваат: .tex, .txt, .doc, .docx, .odt, .pdf и .rtf.Оваа платформа нуди низа други корисни алатки за текст, од бројач на зборови до генератор на текст во говор до генератор на слика во текст. Една од најнеобичните е алатката за превод од англиски на англиски, која им помага на корисниците да конвертираат американски англиски во британски англиски и обратно. Може да ни се најде ако некој пријател рече: „Таму се месинг мајмуни, а сега треба да потрошам денар. Кор блими, овој ден се претвори во влажна шупа!“

  • Што е Плагијат Checker X и како може да се искористи за поучување? Совети & засилувач; Трикови
  • Најдобри онлајн летни работни места за наставници
  • Најдобри активности и лекции за Денот на таткото

За да ги споделите вашите повратни информации и идеи за оваа статија, размислете да се придружите на нашата Техника & засилувач; Учење онлајн заедница тука

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.