Производ: Toon Boom Studio 6.0, Flip Boom Classic 5.0, Flip Boom All-Star 1.0

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

www.toonboom.com ¦ Малопродажна цена: Flip Boom Classic започнува од 40 долари; Flip Boom All-Star започнува од 70 долари; Toon Boom Studio започнува од 150 долари.

Од MaryAnn Karre

Toon Boom Animation го прошири и го подобри својот избор на софтвер за анимација со додавање на Flip Boom All-Star и функции кои се понапредни во Toon Boom Studio.

Квалитет и ефективност : има три производи во оваа колекција:

¦ Flip Boom Classic е доволно лесен за да се користи од помладите студенти, но сепак ги обезбедува сите алатки што им се потребни за правење многу едноставни анимирани филмови. Алатките за цртање се состојат едноставно од четка, алатка за полнење и гума за бришење. Верзијата 5.0 вклучува повеќе од 75 нови шаблони и библиотека со повеќе од 100 звуци организирани по тема.

¦ Flip Boom All-Star е најновото дополнување на линијата Toon Boom и обезбедува повеќе функции за учениците од основните и средните училишта. Како и кај Flip Boom Classic, корисничкиот интерфејс наликува на оние на другите познати програми за цртање, бидејќи има стандардни алатки за цртање лево од просторот за цртање, но оваа програма вклучува четка, молив, конзерва за боја, правоаголник, елипса. , права линија и текст. Корисниците можат да увезат повеќе од 1.000 дигитални слики; влечете и испуштајте цртежи подготвени за анимација од обемната библиотека со клип-арт; и креирајте оригинални цртежи.

Исто така види: 10 алатки за вештачка интелигенција надвор од ChatGPT кои можат да заштедат време на наставниците

¦ Toon Boom Studioверојатно е најсоодветен за средношколци и хобисти, бидејќи е најсофистицираната од трите програми, со најпрофесионални алатки и најголем број на опции за објавување. Toon Boom Studio 6.0 обезбедува асортиман на техники за анимација и уште повеќе ги проширува своите способности со функции за „местење коски“. Оваа техника им овозможува на аниматорите да покажуваат и да кликнат за да додаваат сегменти и зглобови на ликовите за да ги направат движењата многу пореални и полесни за контролирање. Проектите може да се објавуваат за печатење, ТВ , HDTV , Интернет, Facebook, YouTube и iPod, iPhone и iPad.

Креативна употреба на технологијата: Секој од овие три производи користи традиционални принципи за анимација и интуитивен дизајн за да ја направат анимацијата забавна и лесна за одредена група.

Исто така види: Најдобри бесплатни часови и активности за музика

Погодност за употреба во училишна средина: Сите производи на Toon Boom вклучуваат наставни програми што може да се користат во уметнички и меѓудисциплинарни области. Анимацијата може да се користи и за предавање и како алатка за оценување по кој било предмет, а истовремено им овозможува на учениците да научат да работат заеднички за да развијат вештини во реалниот свет за комуникација, логично размислување и самоизразување.

Врвни карактеристики

¦ Flip Boom Classic е доволно лесен за користење за млад студент, а Flip Boom All-Star и Toon Boom Studio нудат повеќе функции и креативни опции. Сите три обезбедуваат доволно поддршка за да им овозможат на студентите дапроизведуваат анимации со професионален изглед.

¦ Toon Boom и Flip Boom можат да создадат добра анимација за разумна цена.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.