Производ: Serif DrawPlus X4

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

www.serif.com

Малопродажна цена: 49,95 $ (образовна цена) самостојна; $149 како програма во интегрираниот Serif Design Suite. Лиценците за веб-локации започнуваат од 2.200 долари.

Исто така види: Најдобри бесплатни виртуелни соби за бегство за училиштата

Од Керол С. Холцберг

Виндоус-компатибилните алатки за графика DrawPlus X4 2D и 3D создаваат и полираат веб-слики, анимации со блиц со застанување и клучна рамка, логоа, фотографии и илустрации за печатени и дигитални проекти. Најновата верзија додава неколку функции и подобрувања.

Квалитет и ефективност: Serif's DrawPlus X4 обезбедува алтернатива погодна за студентите на Adobe Illustrator. Нејзиниот комплет за графички алатки е достапен за околу половина од цената на Illustrator. Додека DrawPlus постои веќе некое време, најновото издание додава функции и ги надградува другите во својата колекција на стандардни алатки на Bezier; прилагодливи четки; филтри со специјален ефект; и шаблони за стартување. Ги отвора дури и датотеките на Adobe Illustrator (.ai) (V9 и понови) и зачувува анимации на клучни кадри во формат Adobe Flash (SWF).

Лесност за користење: шаблони за стартување, видео упатства и на екранот Како -To Guides обезбедува чекор-по-чекор насоки за различни дизајнерски задачи. Упатствата за филмови емитувани од веб-локацијата Serif ги учат корисниците како да креираат превртени веб-копчиња, анимирани веб-банери и 2-Д графикони и планови.

Креативна употреба на технологијата: оваа програма поддржува цртање текст на патека како како и дизајни на криви со слободна рака. Осетлив на допирPaintbrush им овозможува на корисниците да цртаат со графички таблети чувствителни на притисок наместо со глувче. Тие можат да ги користат објектите за поврзување на програмата за поврзување кутии и симболи во техничките цртежи и организациски графикони.

Погодност за употреба во училишна средина: оваа векторско-графичка апликација има богат комплет алатки за логоа, банери на веб-страници , технички цртеж и дизајн на анимација. За разлика од Adobe Illustrator, кој бара најмалку 1 GB RAM и 2 GB простор на хард дискот, DrawPlus X4 ќе работи на компјутери со Windows со само 512 MB RAM (иако ако се оди на 1 GB ќе ги подобри перформансите) и помалку од 1 GB простор на хард дискот.

Исто така види: Што е Arcademics и како работи за наставници?

Општо рејтинг

DrawPlus X4 е соодветна евтина векторграфска апликација богата со карактеристики за училишта базирани на Windows кои користат 32-битни верзии на Microsoft Windows XP, Vista или 7 Можеби не е толку практично во опкружувања каде што временските и буџетските ограничувања бараат интеграција на софтвер кој нуди верзии и за Macintosh и за Windows.

Топ карактеристики

¦ Ова разновидна 2-D и 3-D графичка апликација интегрира богата колекција алатки за векторски уметнички дела.

¦ Поддржува неколку слоеви, градиентни пополнувања, приспособливи паѓачки сенки, проѕирни за засенчување и рефлексии и многу повеќе.

¦ Поевтин е од Adobe Illustrator.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.