Училниците на екранот

Greg Peters 24-08-2023
Greg Peters

Достапен во модели од 65, 75 и 86 инчи, LG има интерактивна дигитална табла TR3BF за училница со која било големина. Плочите составуваат големи дисплеи со ултра висока дефиниција (UHD) кои можат да прикажат резолуција од 3.840 на 2.160 со прецизен инфрацрвен систем кој може да работи со до 20 истовремени влезови на допир со прст или игла. Со бришење на екранот и можност за комуникација со најмногу 30 ученици одеднаш, таблата е одлична за прибележување на мапи, додавање коментари или гласање за предмети во училницата. Без разлика на големината, секоја плочка може да смести компјутер, има мноштво влезови и вграден веб-прелистувач.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.