Што е Unity Learn и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Greg Peters 04-08-2023
Greg Peters

Unity Learn е онлајн платформа за учење која нуди курсеви за да им помогне на секој да научи да кодира. Ова се однесува на различни видови кодирање сега, но првично специјализирано за кодирање специфично за игри - и сè уште е одлична опција за таа област.

Студентите и наставниците можат да ја користат оваа платформа во образованието како начин да понудат курсеви и упатства кои го водат процесот на учење. Од тотален почетник до оние со некои вештини за кодирање, постојат нивоа кои можат да ги одведат сите до способноста на професионален кодер.

Користена од милиони луѓе, оваа платформа е усовршена за да понуди најрационализиран и најефикасен можен процес . Како такви, учениците можат брзо да напредуваат, ако сакаат, но и да уживаат во слободата да одат со кое било темпо што им е потребно.

Од снимени лекции до доводи во живо, има многу начини за учење. Но, дали е ова вистинската опција за вас? Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за Unity Learn.

Што е Unity Learn?

Unity Learn е систем за учење код кој првенствено се фокусира на игри , AR/VR и 3D моделирање на околина. Може да се користи за инженерство, архитектура, автомобилизам, забава, игри и повеќе професионални потреби на студентите.

Unity Learn нуди и профили специфични за образованието за да може да се пристапи бесплатно од оние кои се во образование или во средно училиште, на возраст од 16 или повеќе години, како и во институции на ниво на диплома. Овие сенаречени Unity Student Plans, но повеќе за тоа во делот за плаќања подолу.

Учењето започнува со избор на ниво на вештини што го поседувате или можете да одговорите на проценка за да дознаете што е предложено за вас врз основа на вашите потреби и способности. Каде и да започнете, има курсеви кои се поделени на видео насоки, упатства, пишани насоки и повеќе.

Unity Learn учи код кој се користи во професионалната индустрија, така што идејата зад користењето на оваа платформа е да им понуди на студентите остварливи вештини што може да им помогне да најдат работа во нивното поле на избор.

Како функционира Unity Learn?

Unity Learn е лесно да се регистрирате и да го поставите. Повеќе од 750 часа бесплатен материјал за учење во живо и на барање е достапен веднаш. Курсевите се поделени во три основни групи: Essentials, за оние кои се нови во услугата; Помлад програмер, за оние кои се запознаени со Unity; или Creative Core, за оние кои се повеќе запознаени со Unity. Учите да пишувате код во C#, JavaScript (UnityScript) или Boo.

Можете да изберете да пребарувате упатства, проекти и курсеви на различни нивоа по теми, вклучувајќи: скриптирање, XR, графика и засилувач; Визуелни, 2D, мобилни и засилувач; Допир, основни елементи на уредувачот, физика, кориснички интерфејс, за едукатори и вештачка интелигенција & засилувач; Навигација.

Опцијата За едукатори им овозможува на наставниците да им помогнат на учениците да ги водат учениците како да користат Unity во 2D, 3D, AR и VR. Тој нуди ресурси кои можатлесно да се интегрираат во наставната програма и обезбедуваат специфични патеки за студентите да можат да видат до што може да ги доведе нивното учење во работниот свет.

Се доделуваат XP поени за учениците да можат видливо да напредуваат, што исто така им овозможува на предавачите да ја видат таа работа . Профилот на секој ученик ја наведува работата покриена за да можат и наставникот и ученикот да внимаваат на напредокот и да го искористат за да одлучат кои се следните најдобри чекори.

Постојат и курсеви специјално за наставниците кои помагаат во учењето како најдобро да предавате користејќи ги ресурсите и платформата на Unity Learn.

Кои се најдобрите функции на Unity Learn?

Unity Learn е многу едноставен за почеток, што помага да се направи достапен за повеќето студенти. Бидејќи сè е водено, поединците можат да стигнат на работа без преголема помош што ја бараат наставниците. Откако ќе се постави и стартува, треба да им биде можно на студентите да работат низ курс или проект и на час и од дома во свое време.

Курсевите се поделени на лесни делови, така што сè е едноставно за почеток и јасно каков ќе биде исходот. На пример, студентот може да ја избере „Platformer Microgame“, што јасно покажува дека е лекција за градење игри во 2D што ви дава најмалку 60 XP и е погодна за почетници.

Корисно, има и лекции „Mod“ поврзани со задача. Ова значи дека учениците можат да ја градат играта нопотоа дознајте повеќе со додавање модови, додавање сопствена слика во играта, додавање нијанси на бои, уредување анимација и многу повеќе, на пример. Сè тече така што учениците можат природно да градат на начин што им дава избор, а истовремено се нурнати во учењето.

Колку чини Unity Learn?

Unity Learn е достапен за студентите бесплатно ако тие се во К-12 или образование на ниво на диплома.

За да ја добијат бесплатната Лична услуга или Студент , студентите едноставно треба да имаат 16 години или повеќе. Ова им ја дава најновата основна платформа за развој на Unity, пет места на Unity Teams Advanced и дијагностика во облак во реално време.

Планот Plus , од 399$ годишно , добива додатоци како што се прилагодување на екранот со прскање, напредна дијагностика на облакот и повеќе.

Одете на планот Pro , од 1.800$ по седиште и ќе го добиете целосниот професионален пакет со пристап до изворниот код, висококвалитетни уметнички средства, техничка поддршка и повеќе.

На врвот е пакетот Enterprise , од 4.000 $ за 20 седишта , што е зголемена верзија на Pro планот со поголема поддршка.

Unity Научете ги најдобрите совети и трикови

Користете ја лабораторијата

Исто така види: Техника & засилувач; Learning ги објавува победниците на најдоброто шоу на ISTE 2022 година

Наставниците можат да дизајнираат свои лекции за учениците користејќи го делот Лабораторија за планирање. Ова е совршено за часови или лекции приспособени специфични за учениците.

Одете долгорочно

Оставете ги студентите да изберат курс, од кои многу ќе траат 12 недели,потоа проверете се на патот за да им помогнете. Кажете им дека проектот највисок премин на крајот е корисен дел од нивното идно професионално портфолио.

Имајте лекција за патишта

Исто така види: Говорници: Технички форум Тексас 2014 година
  • Што е Padlet и како функционира?
  • Најдобри дигитални алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.