Училишниот округ во Рочестер Сити заштедува милиони во трошоците за одржување софтвер

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

Рочестер Сити Училишниот округ со седиште во Рочестер, Њујорк, се предвидува да заштеди 6 милиони американски долари во кумулативни трошоци за поддршка во текот на 10 години додека ја користи Rimini Street Support за PeopleSoft. Округот се префрли на улицата Римини за да ги намали вкупните трошоци за поддршка до 90 проценти, овозможувајќи им да ги исполнат мандатните буџетски кратења и да ги прераспределат ресурсите кон заштита на основните програми и финансирањето на стратешките иницијативи.

Фискалната несигурност останува предизвик за јавниот сектор во 2013 година

Исто така види: Производ: Dabbleboard

Улицата Римини им помага на организациите од јавниот сектор да се справат со тековните и потенцијалните идни буџетски предизвици со замена на годишната поддршка од продавачот на софтвер со програма за поддршка на ниво на консиерж која обезбедува заштеда од 50 проценти во годишните надоместоци за поддршка, а исто така предизвикува намалување на поврзаните трошоци за поддршка и одржување, со заштеда до 90 проценти во вкупните трошоци за поддршка. Rimini Street овозможува намалување на трошоците дозволувајќи им на клиентите да ги извршуваат своите тековни изданија на софтвер без никакви потребни надградби најмалку 10 години и обезбедувајќи поддршка за прилагодувања, интероперабилност, перформанси и интерфејси без дополнителен надомест. Дополнително, улицата Римини им обезбедува на клиентите модел на услуга на премиум ниво 24X7X365 со доделен инженер за примарна поддршка (PSE) што ја елиминира потребата од дополнителни ресурси за одржување.

Улицата Римини му помага на Рочестер СитиУчилишната област спасува работни места и имплементира клучни иницијативи

Исто така види: Што е едукација и како може да се користи за настава?

Училишната област во Рочестер Сити обезбедува образовни услуги за речиси 32.000 ученици кои се движат од пред градинка до 12 одделение, вклучително и 10.000 возрасни во својата заедница. Како и со многу урбани училишни области низ земјата, округот се соочува со буџетски дефицити кои бараа намалувања на основните образовни услуги речиси секоја година. Римини Стрит откако утврдија дека нивниот постоечки систем Oracle PeopleSoft е зрел и стабилен и способен да извршува операции критични за мисијата една деценија или подолго.

„Преместувањето кон поддршка од трета страна на нашите апликации PeopleSoft не беше одлука направивме лесно“, рече Ленер. „При оценувањето на базата на клиенти на улицата Римини, добивме многу поволни оценки за услугата и поддршката на улицата Римини и се чувствувавме сигурни во нашата одлука. Силно би го повикал секој ЦИО од јавниот сектор кој ја проценува стратегијата за софтвер за претпријатие на нивната организација, проактивно да ја разгледа одговорната услуга и значителните заштеди на трошоците за поддршка од трета страна. да ги пренасочи буџетските заштеди на неколку стратешки ИТ иницијативи кои имаат корист од наставниците и персоналот и помагаат да се подобри напредокот на учениците и училишните перформансисевкупно. Во 2011 година, тимот на Ленер воведе нова функционалност за својот систем PeopleSoft, вклучувајќи го и модулот ePerformance. Дополнително, District неодамна го лиценцираше Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (OBIEE) со цел да се имплементира централизиран систем за известување низ Дистриктот. Новата платформа е во процес на доставување до секој директор, наставник и администратор на зградата во областа.

„Јавниот сектор продолжува да се соочува со значителни буџетски пречки за обезбедување на многу потребните услуги за нашите заедници, и Улицата Римини е посветена на партнерство со овие организации за да им помогне да заштедат до 90 проценти од вкупните трошоци за поддршка во текот на една деценија и да добијат наградувани услуги на врвно ниво“, рече Сет Равин, извршен директор на улицата Римини. „Горди сме што сме доверлив партнер на училишниот округ Рочестер Сити во нивните неуморни напори да обезбеди висококвалитетно образование за нивните заедници и ќе продолжиме да се посветуваме на обезбедување на сите наши клиенти со највредното, ултра- Одговорна опција за поддршка на софтвер за претпријатија во индустријата.“

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.