Што е едукација и како може да се користи за настава?

Greg Peters 16-07-2023
Greg Peters

Educreations има за цел да понуди лесен начин за креирање видеа со употреба на iPad со снимање на она што е на екранот на iPad и преклопување на аудио.

Идејата овде е да се создадат видеа базирани на слајдови што наставниците можат да ги користат на час. Еден вид идеја „Еве една што ја направив порано“. Како резултат на тоа, може да се користи во класот, како и за далечинско и онлајн учење.

Исто така види: Што е фактилно и како може да се користи за настава?

Споделувањето станува многу лесно со користење на оваа платформа, овозможувајќи креирање содржина за ученици, други наставници, па дури и други училишта. Со градење на сопствена библиотека со содржини, можете да продолжите да ги користите видеата секоја година, намалувајќи го обемот на работа додека напредувате.

Еве се што треба да знаете за Образованието.

  • Што е Quizlet и како можам да учам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за Наставници

Што е Educreations?

Educreations е апликација за iPad, така што ќе ви треба Apple iPad за да го користите овој систем. Имате еден? Во ред, тогаш сте подготвени да го снимате вашиот глас додека споделувате сè што можете да добиете на екранот на iPad.

Од зборување за фотографии и видеа до правење глас како што сте работете со 3D модел или што било друго што можете да го вклопите во слајд, оваа платформа ви овозможува да снимате како видео за да го споделите тоа искуство со iPad со класот или секој ученик, како да го поминувате еден на еден заедно.

Ова е исто така корисноза доловување идеи, додека работите преку проекти на екранот. Можете дури и да ја раскажете работата на ученикот како начин за враќање на корисни повратни информации. Или можеби да направите план и да го споделите со другите членови на персоналот.

Благодарение на приватната средина во училницата, споделувањето содржина е безбедно и безбедно. И бидејќи сè може да се складира во облакот, лесно е да се управува и споделува.

Како функционира Educreations?

За да започнете со користење на Educreations, едноставно треба да ја преземете апликацијата на вашиот iPad преку веб-локацијата или директно со користење на App Store. Бесплатно е за преземање и откако ќе се регистрирате за сметка, можете веднаш да започнете.

Исто така види: Што е Plotagon и како може да се користи за учење?

Ќе завршите со видео, но процесот на креирање е повеќе како платформа заснована на слајдови. Тоа значи дека можете да започнете со празен лист и да додавате слики, видеа, графикони, документи и многу повеќе. Потоа можете да раскажувате одозгора за да обезбедите аудио песна на визуелните слики.

Ова е прилично лесна алатка, така што не е толку продлабочена како некои од конкуренцијата таму. Но, тоа може да работи во негова корист бидејќи е многу лесен за употреба. Тоа значи дека е добро одговара за наставниците и учениците.

Штом ќе се создаде проект, тој ќе биде зачуван во облакот. Потоа може лесно да се сподели со помош на врска, со директно споделување до оние што се допаѓаат на YouTube, Twitter и повеќе.

Кои се најдобрите функции на Educreations?

Educreations е толку лесно да сеискористете го тоа што можете да креирате видеа за настава и часови за кратко време. Исто така, може да биде корисен како брз начин за студентите да поднесуваат проекти или дури и да коментираат еден со друг труд. Можете исто така да дадете повратни информации за извршената работа во форма на прегледи засновани на видео.

Како што споменавме, ова може да биде одличен начин да ги изградите ресурсите за лекции додека правите се повеќе и повеќе видеа. Но, бидејќи постои и заедница, ќе имате пристап до креациите на други наставници и ученици, што може да биде корисно и да заштеди време.

Способноста за прибележување, со пишување со прст или користење на игла, е одличен начин да работите преку содржината во видеото како да го правите тоа на табла, во живо.

Способноста за паузирање на снимањето е корисна кога се раскажува, а основното уредување на овој начин го намалува притисокот да се заврши сето тоа со едно снимање. Всушност, кога додавате медиуми на презентација, аудио снимањето автоматски паузира.

Колку чини Educreations?

Educreations има бесплатни и платени опции за сметката.

Бесплатната сметка ви овозможува да снимате и споделувате со основни алатки за табла, можност за создавање и придружување часови, зачувување по еден нацрт во исто време и простор од 50 MB.

Pro Classroom Опцијата , со 99$ годишно , добива над 40 студенти, сето горенаведено, плус извоз на видеа, напредни алатки за табла, увоз на документи и мапи, заштеда на неограничени нацрти, простор од 5 GB,и приоритетна поддршка за е-пошта.

Планот Pro School , од 1.495 $ годишно , нуди неограничени надградби и работи на ниво на училиште. Сето горенаведено го добивате со Pro функции за сите наставници, плус управување со наставници и ученици, конфигурација на функции на ниво на училиште, централизирана наплата, неограничен простор и посветен специјалист за поддршка.

Најдобри совети и трикови за едукација

Претставете на час

Повратни информации за работата

Поставете ја работата на учениците во проект, потоа раскажувајте и напишете ги повратните информации за да имаат чувство на вистинска сесија еден-на-еден, дури и надвор од училницата.

Справи се со науката

Однесете го часот низ научен експеримент како во живо. Дали учениците ја покажуваат својата работа на сличен начин кога решаваат проблеми и поднесуваат резултати.

  • Што е Quizlet и како можам да предавам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.