Што е сидро и како функционира? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 23-06-2023
Greg Peters

Anchor е апликација за подкаст создадена за да го олесни процесот на снимање и производство на подкаст што е можно повеќе.

Едноставноста на Anchor го прави одлична опција за наставниците кои сакаат да им помогнат на учениците да научат да создаваат свои подкасти. Всушност, тој е создаден и за да помогне во монетизацијата на подкастот, нешто што на крајот би можело да биде корисно за постарите студенти.

Оваа бесплатна платформа ви овозможува да креирате и нуди подкасти за слушање што се создадени од други корисници на Anchor . Бидејќи ова функционира преку веб, како и во форма на апликација, лесно е достапно и може да се користи и внатре и надвор од училницата.

Ова е создадено од Spotify и, како такво, добро функционира со тоа, но може да се сподели и надвор од тоа, додека останува слободен за користење и домаќин.

Овој преглед на Anchor ќе објасни се што треба да знаете за Anchor за образование.

  • Топ сајтови и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Anchor?

Anchor е апликација за креирање подкаст која е создадена за паметни телефони, но работи и како веб-базирана платформа. Клучот е во тоа што е создаден да биде многу лесен за користење за да го направи снимањето на подкаст и неговото објавување директен процес. Размислете што прави YouTube за видео, ова има за цел да направи за подкасти.

Сидрото е базирано на облак, така што може да се започне сесија на подкаст во училницата во училиштекомпјутер и ќе биде зачуван. Потоа студентот може да си оди дома и да продолжи да работи на проектот за подкаст користејќи го својот паметен телефон или домашен компјутер токму таму каде што застана.

Условите за користење на апликацијата бараат од корисниците да имаат најмалку 13 години за да ја користат платформа. Може да има и барања за родителски и училишни дозволи бидејќи ова се објавува само јавно, а тоа се прави преку поврзана е-пошта и сметка на социјалните мрежи.

Како функционира Anchor?

Anchor може да се преземе на телефони со iOS и Android или до кои се пристапува преку создавање бесплатна сметка онлајн. Откако ќе се најавите во програмата, можете да започнете со снимање со едно притискање на иконата за снимање.

Иако започнувањето е лесно, уредувањето и полирањето на подкастот бара малку повеќе трпение и вештини. Овде се достапни мноштво опции за уредување кои може да се вметнат како и кога е потребно, сè заштедува додека работите.

Anchor нуди звучни ефекти и транзиции што може да се додадат со користење распоредот со влечење и пушти. Ова го прави многу едноставен за користење, особено кога сте на паметен телефон. Клучот овде е што не е потребна скапа или сложена опрема за снимање, само пристап до интернет и уред со микрофон и звучник.

Прашањето е што е можно само лесно отсекување и уредување, така што можете. т повторно снимајте делови. Тоа прави притисок како што е потребно снимањето на проектотда се направи правилно за прв пат, што го прави како да оди во живо. Така, иако ова е најлесната алатка за создавање на подкаст, тоа значи жртвување на важни карактеристики како што се рафинирање на аудио и слоевитост на песни.

Кои се најдобрите карактеристики на Anchor?

Anchor е соработка бидејќи може да се користи со најмногу 10 други корисници во истиот проект. Ова е одлично за поставување на работа заснована на група или проекти што може да се вратат назад до пошироката класа од групата на нов и привлечен начин. Исто така, може да се користи од наставниците, можеби за да се создаде билтен за други наставници што опфаќа еден ученик, но по предмети.

Исто така види: Топ 50 сајтови & засилувач; Апликации за К-12 образовни игри

Сидрото може да се поврзе со сметка на Spotify и Apple Music, што им овозможува на учениците или наставниците полесно да ги споделуваат своите подкасти. Ова може да биде корисно за редовен билтен што е достапен на истото место за пристап до родителите и учениците, без да мора да испраќате линкови до него - тие можат да пристапат до него од нивната апликација Spotify или Apple Music како и кога сакаат.

Веб-базираниот Anchor нуди аналитика за да можете да видите како се прима подкаст. Можете да видите колку пати е слушана, преземена епизода, просечно време на слушање и како се репродуцира. Користејќи го горенаведениот пример, ова може да биде корисно да се види колку родители го слушаат билтенот што го испраќате секоја недела.

Исто така види: Што е ReadWriteThink и како може да се користи за настава?

Дистрибуцијата на подкастот е поддршка за „сите поголемиапликации за слушање", што значи дека може да се сподели како што сакате вие ​​или вашите ученици. Ова може да биде одличен начин за претставување на училиштето на национално ниво и пошироко.

Колку чини Anchor?

Anchor е бесплатен за преземање и користење. Штом подкастот ќе достигне одредено ниво на популарност, всушност можете да почнете да заработувате пари користејќи го системот Ads for Anchor. Во суштина, ова става насочени реклами во подкастот и му плаќа на создавачот врз основа на слушателите. Ова можеби не да биде нешто што се навикнува на училиште, но може да претставува начин да се помогне во плаќањето на часовите за подкастирање без работно време, на пример.

За да биде јасно: ова е ретка бесплатна платформа за подкаст. Не само што апликацијата е бесплатна за користење, туку и хостирањето на подкастот е исто така покриено. Така да нема никакви трошоци, никогаш.

Утврдете ги најдобрите совети и трикови

Дебате со подкасти

Нека групи студенти дебатираат на тема и создаваат подкасти за да ги споделат своите страни или да ја доловат целата дебата во живо како што се одвива.

Оживувајте ја историјата

Обидете се да создадете историска драма со ликови што ги читаат учениците, да додадете звучни ефекти и да ги вратите слушателите во тоа време како да се таму.

Преглед на училиште

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.