netTrekker пребарување

Greg Peters 08-07-2023
Greg Peters

www.nettrekker.com • Малопродажна цена: 4 $ по ученик

Со својот рационализиран интерфејс и поинтуитивен пристап за пребарување, најновата верзија на netTrekker Search им олеснува и побрзо на наставниците и учениците да најдат и да преземат содржина специфична за интересот и нивото на одделение. Помина преполниот интерфејс на портокаловите кутии и картички, заменет со елегантни копчиња за пребарување и прелистување кои овозможуваат побрз пристап до преку 330.000 извори на дигитална содржина.

Квалитет и ефективност : со оваа нова Во верзијата, наставниците можат да додаваат содржина во нивните портфолија во лет со брзо притискање на копчето за зачувување кое е погодно лоцирано на лентата со алатки. УРЛ-адресите исто така може да се копираат на таблата со исечоци и да се залепат во Word документи или PDF датотеки за брзо планирање на часовите и документирање на изворите. Додадени се 10.000 нови слики и содржината се ажурира секојдневно, одржувајќи ги свежи, актуелни и во согласност со државните стандарди.

Лесност за користење : преуредувањето на netTrekker Search се одликува со поелегантен, специфичен за улогата интерфејс со додадената функционалност за пребарување според клучните фактори на тема, тема, алатки и славна личност, овозможувајќи им на корисниците брзо да проучат и да пристапат до најрелевантната содржина. Деталите за пребарувањата сега се ограничени на оние од најголем интерес, а додавањето на бесконечно лизгање значи помалку кликови при прегледување на резултатите од пребарувањето. Дополнително, наставниците сега можат да се префрлаат помеѓуРезултати од пребарувањето за основно, средно и средно училиште без да мора да ја напуштите страницата за пребарување.

Креативна употреба на технологија : Најголемата предност на netTrekker Search е богатството на дигитални, диференцирани информации достапни за учењето заедница. Наставниците можат лесно да развијат наставна програма со вметнување видеа, квизови, проектни идеи и специфични URL-адреси во плановите за часови. Дополнително, содржината може да се чита гласно, дефинирана и преведена од која било изворна страница, поттикнувајќи ја независноста и поттикнувајќи ги студентите на ELL или на секој на кој му е потребна мала дополнителна помош.

Погодност за употреба во училишна средина : Способноста за брзо и лесно прегледување на содржината во безбедно и контролирано опкружување го прави netTrekker Search непроценлив ресурс во училницата. Во оваа понова верзија, наставниците имаат можност да споделуваат и заштедуваат од ниво на училница до ниво на област, што ја олеснува соработката со другите наставници и ги одржува родителите активно во јамката.

Исто така види: Технолошки совети за часови: користете BookWidgets за да креирате интерактивни активности за iPad, Chromebook и повеќе!

ВРВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Исто така види: Најдобри бесплатни страници со QR код за наставници

• Пребарувањето е рационализирано што им олеснува на наставниците и учениците да го најдат токму она што го бараат.

• Наставниците можат да додаваат содржина во нивните портфолија веднаш.

0>• Студентите можат брзо да ги усовршат пребарувањата врз основа на нешта како што се нивото на читливост, типот на содржина и јазикот.

ЦЕЛОВНА ОЦЕНКА : Со својот рационализиран интерфејс, конзистентноста на изгледот , и поедноставените опции за пребарување, новитеnetTrekker Search отвора нови возбудливи светови за учениците и наставниците. Со толку многу таму, лесно е да се изгубите; но не и да се грижите; без разлика каде сте, нешто ново е секогаш зад аголот, а сега, можете да стигнете таму многу побрзо.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.