Производ: Dabbleboard

Greg Peters 29-06-2023
Greg Peters

dabbleboard.com Малопродажна цена: Постојат два типа на сметки: бесплатна сметка и Pro сметка, која има поголема безбедност, складирање и поддршка. Професионалните цени се движат од 4 до 100 долари за образовни и непрофитни институции.

Од Кетрин Крари

Dabbleboard е алатка Web 2.0 која делува како онлајн табла. Тоа им овозможува на наставниците и учениците да работат заеднички или индивидуално за да креираат слики и графички организатори.

Квалитет и ефективност : Dabbleboard им овозможува на наставниците и учениците лесно да креираат многу графички организатори, кои потоа може да се користат како работни листови или пополнети и доставени преку интернет. Алатката го олеснува цртањето форми за лекции, како што се моделите на атоми по хемија, и илустрирањето на проблемите во физиката.

Лесност за користење: Цртежот на Dabbleboard е прилично интуитивен, но има и видео кое им покажува на корисниците како да ги искористат корисните трикови на алатката, како на пример како да цртаат форми. Видеото, исто така, демонстрира како да се работи заеднички (со испраќање на соработниците линк до страницата или комуникација преку вебинар) и како да се објави работата на корисниците за да можат другите да ја гледаат. Сепак, би било корисно да имате повеќе информации за тоа како ефективно да соработувате.

Креативна употреба на технологијата: Овој производ ги комбинира најдобрите аспекти на таблата и програмата за обработка на текст. Понатаму, креации на Dabbleboardможе лесно да се префрли на вики и веб-страници или едноставно да се преземе на компјутерот на корисникот.

Погодност за употреба во училишна средина: Бидејќи Dabbleboard е толку лесен за учење, ниту наставникот ниту учениците нема да бараат многу подготовка или време на час за да се запознаете со него. Слично на тоа, бидејќи е веб-алатка, не е потребна опрема за складирање податоци. Студентите и персоналот едноставно се најавуваат на нивните сметки онлајн.

Вкупна оценка

Dabbleboard е разновидна алатка Web 2.0 која може да се користи за демонстрација на многу предмети и различни видови на содржината е поефективно.

Исто така види: Студентски информациски системи

Топ карактеристики

¦ Лесен за користење и одличен за правење графички организатори.

¦ Тоа е онлајн алатка, така што сè е дигитално и не бара одржување, преземања или простор за складирање.

Исто така види: Што е Floop и како работи? Најдобри совети и трикови

¦ Училиштата можат или да ја користат бесплатно или да одлучат колку Pro сметки им требаат.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.