Што е Baamboozle и како може да се користи за настава?

Greg Peters 07-08-2023
Greg Peters

Baamboozle е платформа за учење во стил на игра која работи на интернет за да понуди достапна и забавна интерактивност за класот и пошироко.

За разлика од некои други понуди базирани на квизови таму, Baamboozle е за супер едноставност . Како таква, се издвојува како многу лесна за употреба платформа која работи добро на дури и постари уреди, што ја прави многу достапна.

Со повеќе од половина милион однапред направени игри и способност да направите свои како наставник, има многу содржини за учење од кои може да се избере.

Значи, дали Baamboozle е корисен за вас и вашите часови? Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете.

  • Што е Quizlet и како можам да предавам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Baamboozle?

Baamboozle е учење базирано на интернет платформа која користи игри за предавање. Нуди широк избор на игри за да ги поттикнете вашите студенти веднаш да започнат, но можете да додадете и своја. Како резултат на тоа, библиотеката на содржини секојдневно се зголемува бидејќи наставниците додаваат свои предизвици на базенот на ресурси.

Ова не е толку пречистено како оние како Quizlet но тука се работи за компатибилност и леснотија на користење. Плус, има бесплатна сметка достапна веднаш со многу достапност на содржини.

Baamboozle е добра опција и за употреба на часови и за учење од далечина какокако и домашна задача. Бидејќи учениците можат да пристапат до него од сопствени уреди, можно е да се игра и да се учи од речиси секаде.

Направете квиз на часот како група, споделете го за онлајн часови или поставете го како индивидуална задача -- тоа е прилично флексибилна платформа за користење колку што ви треба.

Како работи Baamboozle?

Baamboozle е многу едноставен за користење. Всушност, можете да започнете со игра по само два или три кликања на почетната страница -- нема потреба од првична регистрација. Се разбира, ако сакате да добиете подлабок пристап со функции како што се алатки за оценување и способности за создавање, се исплати да се регистрирате.

Внесете дел од играта и ви се дадени опции лево до „Играј“, „Студија“, „Приказ на слајдови“ или „Уреди“.

- Играј директно ве внесува во опциите за играта, како што се Четири по ред или Меморија, да именуваме само две.

- Студија ги поставува плочките со слики за да изберете правилно или погрешно на секоја за да одговара на темата.

Исто така види: Што е SurveyMonkey за образование? Најдобри совети и трикови

- Прикажувањето на слајдови е слично, но едноставно ги прикажува сликите и текстот низ кои можете да се движите.

- Уреди , како што можеби претпоставувате, ви овозможува да го уредувате квизот по потреба.

Може да се создадат тимови за да можете да ја поделите класата на два и да ги натерате групите да се натпреваруваат или да имаат натпревари еден на еден. Baamboozle ги следи резултатите за да можете да се вклучите со учениците додека продолжуваат игрите, без да ве одвлекува вниманието од постигнувањето.

Додека „Уреди“ ќе дозволиги менувате игрите за да одговараат на вашите потреби, ако сакате да креирате свои, тогаш ќе треба да се регистрирате со вашата е-пошта.

Кои се најдобрите карактеристики на Baamboozle?

Baamboozle е супер лесно употреба, што го прави одличен за широк опсег на возрасти, и како платформа за игри и како можност за поттикнување на креативноста. Учениците можат да прават квизови ако сакате, што ќе ви овозможи нов начин да ги натерате да работат во групи или дури и да ја презентираат својата работа.

Bamboozle е корисна алатка во класа, но може да биде и асистент за учење на далечина бидејќи нуди начин за учење додека се гејмифицираат интеракции. Ова може да помогне да ги задржите учениците подолго ангажирани, а бидејќи можете да уредувате игри, тоа не мора да биде надвор од темата.

Прашањата никогаш не се по ист редослед и може да се повлечат од огромната банка што ја креирате. Ова значи дека секоја игра е свежа, што ви овозможува да ги надминете темите без да се чувствувате повторувачки.

Времинските ограничувања се опционални, што може да биде корисно во училницата, но може да се исклучи и за оние ученици на кои може да им е тежок тој дополнителен притисок. Може да им дозволите на учениците опцијата да погодат доставување прашања ако сакате, со што ќе се намали дополнителен притисок.

Секоја игра дозволува до 24 прашања, обезбедувајќи доволен опсег за истражување на тема, а истовремено задржувајќи временско ограничување кое е соодветно за часот учење.

Колку чини Baamboozle?

Baamboozle има бесплатен план и платени планови. Најмногуосновно, можете веднаш да играте некои игри, а за повеќе, ќе треба да се регистрирате.

Опцијата Основна , која е бесплатна , ви овозможува можност да креирате сопствени игри, да прикачувате 1MB слики, да играте со четири тима, да додавате до 24 прашања по натпревар и да креирате свои игри -- сè што треба да дадете е вашата адреса за е-пошта.

Платениот план на Bamboozle+ , кој се наплаќа од 7,99$/месец , ви ги добива сите горенаведени плус 20 MB слики, осум тимови, неограничено создавање папка, отклучени опции за сите игри, уредување за сите игри, пристап до слајдови, можност за правење прашања со повеќекратен избор и играње приватни игри, без реклами и приоритетна поддршка на клиентите.

Најдобри совети и трикови Baamboozle

Оцени го часот

Исто така види: Како да поставите прстенест светло за далечинско учење

Направете игра како проценка што ќе ја искористите на крајот или после лекцијата за да видите колку добро учениците го прифатиле и разбрале она што е научено.

Креативен час

Поделете го класот во групи и нека земе секоја тема за да создаде игра, а потоа натерајте ги да си полагаат квизови. Проценете врз основа на квалитетот на прашањата, како и на одговорите за да немате само еден тим кој се обидува да го направи потешкиот квиз.

Преземете проектирање

Поврзете го вашиот уред со проектор, или да работи директно со помош на прелистувач на голем екран, и нека класата учествува во игри како група. Ова овозможува застанување за дискусија и проширување на теми итерминологија.

  • Што е Quizlet и како можам да предавам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.