Што е SurveyMonkey за образование? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

SurveyMonkey е дигитална платформа која е специјализирана за спроведување и доставување на резултатите од анкетите. SurveyMonkey за образование може да биде многу корисна алатка за да се добие јасна перспектива од големите групи.

Дизајнот на SurveyMonkey е привлечен и достапен, што го олеснува создавањето анкети кои се едноставни за пополнување. Бидејќи ова е толку препознатливо, може да биде корисно за анкети за студенти, кои можеби веќе го користеле претходно. Не дека некој треба да го користел претходно - тоа е сосема сам по себе.

Од класна анкета до прашалник за целата област, тоа е одличен начин да се добијат мислењата на многу кратко сумирани. Бидејќи излезните резултати изгледаат исто така одлично, ова може да биде моќен начин да се прикажат потребите на групите како средство за дејствување.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за SurveyMonkey за наставници и студенти.

  • Најдобри дигитални алатки за наставници
  • Како да поставите Google Classroom 2020
  • Class for Zoom

Што е SurveyMonkey?

SurveyMonkey е алатка за онлајн прашалници која нуди претходно креирани анкети за различни задачи, како шаблони за брз пристап. Исто така, им овозможува на корисниците да креираат сопствени прашалници за специфични потреби за истражување.

SurveyMonkey за образование е специјално наменет за наставници, администратори и студенти, за употреба во и околу училиштата и колеџите. Всушност, SurveyMonkey се здружисо американското Министерство за образование и Факултетот за постдипломски студии на Харвард за да се создадат алатки специфични за образованието.

SurveyMonkey вели дека работи за да ви добие податоци што може да се користат за „да се направат насочени подобрувања на твоето училиште." Исто така, посочува дека „многу од шаблоните содржат прашања кои можат да се мери за да може да ги споредите вашите резултати со организации во вашата индустрија или големина“.

Од добивање на мислењата на родителите за тоа како училиштето прави за нивното дете до собирајќи ги размислувањата на наставниците за начинот на работа на областа, има многу можности за тоа што можете да направите со SurveyMonkey.

Како функционира SurveyMonkey?

SurveyMonkey нуди многу онлајн едукативни истражувања кои можат да се најде во форма на шаблони, што ја прави платформата многу лесна за користење. Изборот на шаблон е исто толку лесен како и најавувањето и избирањето на една од листата на опции, категоризирани за да можете брзо да најдете кој било тип. Со повеќе од 150 специјално приспособени на образованието, веројатно ќе има нешто што одговара на вашите потреби во повеќето случаи.

SurveyMonkey користи воден систем за градење кој го држи целиот пат, дури и нуди рејтинг и проценета време на завршување. Се појавува покрај страничната лента и е малку како асистент со вештачка интелигенција, во фактот што компанијата тврди дека е тоа, но во реалноста тоа е корисен поттик за да бидете сигурни дека целосно ги користите сите алаткидостапно.

Исто така, можно е да се создаде нова анкета од нула. Иако не мора да биде целосно од нула, бидејќи SurveyMonkey нуди обемна банка на прашања, со прашања од вистинските анкети кои може да ви бидат од корист. Ова е многу моќна алатка бидејќи ви дозволува да ја проширите вашата оригинална анкета надвор од границите на вашите сопствени прашања, а со тоа да го привлечете искуството на претходните корисници.

Кои се најдобри карактеристики на SurveyMonkey?

Асистентот со вештачка интелигенција на SurveyMonkey е драгоцено средство за секој нов во услугата бидејќи ве води како да изградите совршена анкета. По повеќе употреба, тој почнува да станува помалку вреден и е како постојано да го оставате упатството за вовед.

Случајната опција на одговорите, која се наоѓа во делот за опции, е корисна карактеристика. Ова е корисно за работи како што се превртување на одговорите, што е ретко во софтверот за истражување. Тоа помага да се елиминира пристрасноста на ефектот на приматот - што е кога луѓето ги избираат одговорите блиску до врвот - бидејќи ова ќе ги преврти изборите, така што ќе биде различно за секој испитаник.

Исто така види: Што е Screencast-O-Matic и како работи?

Уредувачот на масовни одговори е убава алатка. Иако би сакале полесно да ги влечете и испуштате одговорите, ова ви овозможува да залепите одговори од друг извор. Одлично ако веќе имате анкети што сакате да ги дигитализирате на оваа платформа.

Логиката прескокнување е уште една добра карактеристика, која ви овозможува да испраќате луѓе до одредени делови оданкетата врз основа на нивните одговори. Корисно за наставниците кои сакаат да создадат интеракција во процедурален стил на игра.

Филтер по прашање ви овозможува да видите како луѓето одговориле на одредено прашање низ опсегот на одговори. Ова дури овозможува филтрирање по одредени зборови во одговорите со отворен тип, што може да биде корисно кога се обидувате да пронајдете одреден тип одговор.

Колку чини SurveyMonkey?

SurveyMonkey ви овозможува да се регистрирате за бесплатна основна сметка, иако може да ве ограничи. Сепак, оваа опција нуди неограничени анкети со должина до 10 прашања за најмногу 100 испитаници - толку доволно за повеќето наставници. Исто така, ви дава пристап до апликацијата за да можете да се пријавите за напредокот на анкетата додека се случува.

Исто така види: Одредете ги нивоата на читање Flesch-Kincaid користејќи Microsoft Word

Планот Advantage, со 32 $ месечно или 384 $ годишно, додава карактеристики како што се квоти за испитаниците кои ги исполнуваат критериумите; цевки, што користи одговори за прилагодување на идните прашања; носење напред, што ви овозможува да користите одговори за да ги усовршите идните прашања; и повеќе.

Планот Premier, од 99 долари месечно или 1.188 долари годишно, носи повеќе логички опции, напредна рандомизација на блокови и поддршка на повеќе јазици.

Најдобри совети и трикови SurveyMonkey

Создадете процедурална игра

Мерете го вашиот онлајн успех

Дознајте за вашите ученици надвор од часот

  • Најдобри дигитални алатки за наставници
  • Како да поставите Google Classroom2020
  • Класа за зумирање

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.