Најдобри графички организатори за образование

Greg Peters 19-06-2023
Greg Peters

Графичките организатори, вклучувајќи умствени мапи, Венови дијаграми, инфографики и други алатки, им овозможуваат на наставниците и учениците визуелно да ги организираат и презентираат фактите и идеите за да ја разберат и големата слика и малите детали.

Дигиталните алатки и апликации подолу го олеснија создавањето убави и продуктивни графички организатори.

 • bubble.us

  Популарен веб-базиран алатка која им овозможува на едукаторите да креираат умствена мапа, да ја зачуваат како слика, да споделуваат, соработуваат и да презентираат. Пример што може да се уредува им овозможува на потенцијалните корисници да го пробаат уредникот на умствената мапа без да креираат сметка. Бесплатна основна сметка и 30-дневен бесплатен пробен период.

 • Bublup

  Bublup им помага на корисниците да ја организираат целата своја дигитална содржина визуелно преку интуитивен, влечење n-drop интерфејс. Креирајте папки што може да се споделуваат со содржини како што се врски, документи, слики, видеа, GIF, музика, белешки и друго. Папките може веднаш да се трансформираат во веб-страници што може да се споделуваат. Лесно е да започнете, но ако ви треба помош, разгледајте ги деталните страници за поддршка за користење на апликацијата. Бесплатни основни сметки.

 • Coggle

  Чистиот, стилски интерфејс на Coggle ги поканува корисниците да ги истражат креативните можности на неговите колаборативни умствени мапи, дијаграми и дијаграми на текови. Бесплатната основна сметка вклучува неограничени јавни дијаграми и функции за увоз/извоз/вградување, додека професионалната сметка е само 5 долари помесец.

 • iBrainstorm

  Бесплатна апликација за iOS за iPad и iPhone која им овозможува на корисниците да организираат идеи со дигитални лепливи белешки и нуди брзо и лесно споделување на повеќе уреди. Вашиот iPad ќе служи како платно за цртање во слободна форма, овозможувајќи максимална креативност.

 • Checkvist

  Секој може да направи листа за проверка без фантастичен софтвер. Но, ако сакате список за проверка за да ја зголемите продуктивноста, супер организираните и детални списоци на Checkvist можат да им помогнат на едукаторите и администраторите лесно да управуваат со задачите и проектите. Бесплатна основна сметка.

 • Концептска табла

  Робусен работен простор за дигитална табла за тимови што овозможува соработка во реално време, плус нуди мултимедијална способност, алатки за скицирање , лесно споделување и многу повеќе. Бесплатна основна сметка и 30-дневен бесплатен пробен период.

 • Mind42

  Mind42 нуди едноставен, бесплатен софтвер за заедничко мапирање мисли што работи во вашиот прелистувач . За инспирација, пребарувајте ги јавно споделените шаблони по ознака или популарност. Иако неговите карактеристики не се толку обемни како другите графички организатори, потполно е бесплатно, брзо и едноставно да започнете да ја креирате вашата прва умствена мапа.

 • MindMeister

  Оваа стилска веб-локација за мапирање на мисли со целосни функции им овозможува на едукаторите лесно да ги приспособат мапите со слики и врски, да споделуваат со учениците и да соработуваат со колегите. Бесплатна основна сметка.

 • Mindomo

  Миленик на едукаторите, Mindomoим овозможува на корисниците да ја превртуваат својата училница, да соработуваат, да коментираат и многу повеќе. Вклучува дел посветен на наставата со умствени мапи, како и способност за оценување на задачите на учениците. Бесплатна основна сметка.

 • MURAL

  Користете дигитални лепливи белешки за да креирате и организирате списоци, дијаграми на текови, дијаграми, рамки, методи и цртежи. Се интегрира со Dropbox, Microsoft Teams, Slack, Google Calendar и други врвни апликации. Бесплатна основна сметка.

 • Popplet

  Погоден за chromebook/web и iPad, Popplet им помага на учениците да размислуваат и учат визуелно преку бура на идеи и мапирање на мислите . Неговиот едноставен интерфејс и прифатливата цена го прават одличен избор за помладите ученици, иако корисниците на која било возраст ќе го ценат бесплатниот пробен период без потреба од кредитна картичка. Бесплатна основна сметка, 1,99 УСД/месечно платени сметки. Достапни се училишни попусти.

  Исто така види: Seesaw наспроти Google Classroom: Која е најдобрата апликација за управување за вашата училница?

 • StormBoard

  Обезбедувајќи онлајн бреинсторминг и соработка во реално време, Stormboard вклучува повеќе од 200 шаблони и сертифицирана безбедност на податоците. Се интегрира со популарни апликации како Google Sheets, Slack, Microsoft Teams и други. Бесплатни лични сметки за тимови од пет или помалку. Бесплатно за воспитувачите до 31 декември 2021 година.

 • Storyboard That

  Учениците можат да креираат свои приказни користејќи ја дадената графика (не е потребен талент за цртање !) или изберете шаблони од библиотеката на приказната. СоОпции за приказни од наједноставни до повеќеслојни, оваа платформа е идеална за корисници на која било возраст. Наставниците можат да креираат временски линии, приказни, графички организатори и повеќе преку порталот за образование.

 • Venngage

  Со обемна библиотека на професионални икони и илустрации, Venngage им овозможува на корисниците да креираат неверојатни инфографици, умствени мапи, временски линии, извештаи и планови. Прелистајте илјадници инфографици, брошури и повеќе во галеријата. Бесплатната основна сметка дозволува пет дизајни.

 • WiseMapping

  Бесплатен и едноставен веб базиран на отворен код алатка, одлична за создавање споделени, извезливи умствени мапи и бура на идеи.

50 страници & засилувач; Апликации за К-12 образовни игри

Најдобрите бесплатни страници за проверка на плагијати за наставници

Исто така види: Најдобри интерактивни табли за училиштата

Што е Објаснете сè и како функционира? Најдобри совети и трикови

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.