Што е ClassMarker и како може да се користи за настава?

Greg Peters 19-06-2023
Greg Peters

ClassMarker е онлајн квиз и алатка за обележување што може да ја користат наставниците за во училницата и за домашна работа.

Дизајнирана и за образование и за бизнис, ова е моќна платформа која е изградена со оценување во умот. Како таков, може да претставува корисен начин за поставување тестови кои заштедуваат време со самообележување.

Работејќи на уреди како што се компјутер, Mac, iPad, iPhone и Android, како и Chromebook, ова е лесно пристап и може да се користи од страна на студентите на нивните сопствени уреди.

Ова е супер безбедна платформа и доаѓа со многу нивоа на усогласеност за да ви се олесни. Но, со многу конкуренција од оние како Kahoot ! и Квизлет , дали е ова за вас?

  • Што е квизлет и како можам да предавам со него?
  • Најдобри сајтови и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е ClassMarker?

ClassMarker е систем за креирање и обележување квиз кој е базиран на интернет, што го прави лесен за користење и пристап. Со опциите за повратни информации и анализа на статистика, тестирањето и квизот ги носи на ниво што ги прави резултатите двојно корисни за наставниците.

Бидејќи ова е дизајнирано и за бизнис, постои одлична безбедност, со поддршка на вашите зачувани квизови на час од компанијата базирана на облак.

Системот е лесен за користење, но работи на начин што ви помага да бидете побрзи додека стекористи го. Ова го зачувува она што го создавате за да можете да го користите во иднина на нов квиз.

Исто така види: Продолжено време за учење: 5 работи што треба да се земат предвид

За разлика од некои од конкуренцијата таму, ова е поминимален распоред во деловен стил. Затоа, не очекувајте некоја понуда да има забавни повратни информации во стилот на меми - добра работа ако сакате да ги одржувате работите студиозни, иако тоа може да се смета за малку ладно за наставниците кои сакаат забава да им помогнат да ги привлечат помладите ученици.

Како работи ClassMarker?

ClassMarker е онлајн, па затоа бара од вас да креирате сметка за да започнете. Ова е едноставен процес и бара само да ги споделите основните информации како што е вашата адреса за е-пошта. Студентите не мора да се регистрираат бидејќи можат да влезат во квиз користејќи едноставен код за придружување што го споделувате со кого сакате.

Откако ќе се регистрирате, можете да започнете да го користите ClassMarker веднаш, бесплатно. Повеќе нивоа на цени нудат дополнителни опции, но повеќе за тоа подоцна.

Создадете квиз, додавајќи прашања од почеток или повлечете ги оние што веќе сте ги напишале. Исто така, треба да внесете опции за одговори што им овозможуваат на учениците да избираат од избор со повеќекратен избор.

За да го поставите квизот, лесно е да испратите врска до учениците што ќе им овозможи да започнат од нивниот уред што го избираат. Откако ќе го полагаат тестот, резултатите ќе се појават веднаш во сметката на наставникот.

Резултатите може да се анализираат, а долгорочните трендови ќе бидат јасно прикажани. Тоа го прави ова одличен начин за проценкаво текот на годината или подолго, за да може јасно да се види успешноста на учениците.

Кои се најдобрите карактеристики на ClassMarker?

ClassMarker користи корисен систем на банка за прашања. Откако ќе напишете прашање, тоа се чува за да можете повторно да го користите во идните квизови. Всушност, постои дури и опција да се генерира квиз по случаен избор со помош на вашата банка на прашања.

Иако повеќекратниот избор е корисен начин за квиз за инстант оценување, можете исто така да изберете од кратки одговори, есеи и други типови. Рандомизирањето прашања и одговори може да биде добра карактеристика бидејќи ви овозможува да понудите мешавина од опции за одговарање за да го одржите свежо за учениците.

Една опција всушност ви овозможува да вградите квиз на веб-страница. Ова може да биде корисно ако водите веб-локација или училишна локација, што го прави лесно централизирано место за учениците да пристапат до квизовите.

Датумите на достапноста и временските ограничувања, исто така, може да се постават, идеални ако сакате да ги одржувате учениците временска рамка за да се пополнат.

Учениците можат да ги обележуваат прашањата додека одат. Ова може да биде убав начин за нив да ве предупредат ако им е нешто особено тешко, или за себе ако сакаат повторно да го разгледаат тоа прашање подоцна.

Достапна е повеќејазична студентска поддршка, што ви овозможува да креирате квиз што може да работи на различни јазици за целиот клас.

Колку чини ClassMarker?

ClassMarker е бесплатен за користи за основна сметка,сепак, има повеќе планови.

Сметката Бесплатната добива 1.200 оценки тест годишно со ограничени функции во кои може да обезбедите сертификати, резултати од тестот преку е-пошта, прашања за сериски увоз, да поставувате слики или видеа или прегледајте ги аналитичките резултати на деталите.

Professional 1 е 19,95 $ месечно и тоа ви ги добива сите горенаведени карактеристики плус 4.800 тестови оценувани годишно.

Одете за Professional 2 со 39,95 $ месечно и ги добивате сите горенаведени плус 12.000 тестови кои се оценуваат годишно.

Или можете да купите кредитни пакети за кога ви треба. На пример, 100 кредити се еднакви на оценети 1.200 тестови. Пакетите вклучуваат: 25$ за 50 кредити , 100$ за 250 кредити , 300$ за 1.000 кредити , 625$ за 2.500 кредити, или 1.000 долари за 5.000 кредити . Сите овие последни 12 месеци пред истекот.

Исто така види: Што е AnswerGarden и како функционира? Совети и трикови

Најдобри совети и трикови за ClassMarker

Да ги изградат учениците

Натерајте групи студенти да направат свои тестови и дајте ги еден на друг за да може часот да работи на области кои можеби се нови за нив.

Преттест

Користете ги овие квизови како начин за тестирање напред на испити, овозможувајќи ви да процените како напредуваат учениците, а истовремено да им вежбате.

Нема да положите

Креирајте тестови во текот на годината што учениците мора да ги положат за да напредуваат на следното ниво на учење во класот.

  • Што е Quizlet и како можам да предавам со него?
  • ТопСајтови и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.