Што е AnswerGarden и како функционира? Совети и трикови

Greg Peters 08-06-2023
Greg Peters

AnswerGarden е моќна, но сепак супер минимална алатка за повратни информации што има за цел да го олесни давањето одговори од наставниците до учениците.

Ова е чисто дигитална платформа за да може да се користи и во училницата и за учење од далечина или хибридни класи. Сето ова функционира користејќи ја моќта на облаците со зборови за јасни и брзи одговори.

Исто така види: Што е Zoho Notebook? Најдобри совети и трикови за образование

Постои и функција за учество во живо, во реално време, што овозможува да се интегрира во искуството за учење или да се користи за активности како што е бура на идеи.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за AnswerGarden.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е AnswerGarden?

AnswerGarden е едноставна, интуитивна алатка која ја користи моќта на облаците со зборови за да обезбеди брзи повратни информации. Наставникот може да добие повратни информации од цел клас, група или индивидуален ученик на одредена област, со инстант резултати.

Ова е платформа базирана на облак, така што може лесно да и пристапат и наставниците и учениците, од лаптопи, Chromebook, таблети, паметни телефони и други уреди.

Идејата е да им се овозможи на наставниците да добијат повратни информации од цело одделение на начин кој е фер и лесен за акумулација. Така, може да се постави прашање, со какви било опции за зборови како одговори, а зборот облак веднаш ќе покаже што е избрано од мнозинството од класот.

предноста на ова, во однос на рачно правење, е тоа што добивате инстант резултати, секој може да го даде своето мислење и уште помалку уверените студенти ќе можат отворено да ги споделат своите мисли.

Како функционира AnswerGarden?

AnswerGarden може да започне веднаш со тоа што наставниците едноставно ќе навигираат до веб-локацијата и ќе внесат прашање и ќе изберат од избор на опции. Овие стандардни поставки го прават брзо и лесно да се започне во повеќето случаи, но персонализацијата е исто така достапна, така што има слобода да се биде креативен. Наставникот може да работи за помалку од една минута, овој систем е толку лесен за користење.

Режимот за бура на идеи, на пример, им овозможува на учениците да внесат онолку одговори колку што имаат како, дури и додавање повеќе одговори по лице - но без дупликати. Ова е одлично за инстант споделување мислења во класот на тема или гласање за одреден одговор со еден збор.

Режимот на модератор е малку поконтролиран со тоа што наставникот може да ги провери коментарите објавени од учениците пред секој е споделен со секого.

Единствената потенцијална пречка е тоа што врската мора да се сподели рачно. Сепак, дури и ова е доволно лесно бидејќи наставникот може едноставно да го копира и залепи во нивната претпочитана платформа за споделување, до која ќе има пристап целото одделение.

Кои се најдобрите функции на AnswerGarden?

AnswerGarden е за минимализам и таа леснотија на користење го прави еден од најдобритекарактеристики. Тоа е затоа што наставниците можат да го користат ова во текот на целиот час, како дополнителна алатка, без да планираат нејзина употреба.

Да се ​​направи брза анкета на мислењето, на пример, е исто толку лесно како споделување на врската и студентите да одговорат. Преземете го тоа на големиот екран за сите да го видат и ова може да биде многу интерактивен систем за подобрување на комуникацијата меѓу ученикот и наставникот.

Режимите се наменети за конкретни случаи. Додека режимот Brainstorming им овозможува на учениците да даваат неограничени одговори, со повторување, режимот Classroom дава неограничено, но само испраќање на секој одговор еднаш.

Опцијата за користење заклучен режим може да биде корисна бидејќи ги запира сите одговори -- идеално ако сте достигнавте точка во која сакате да го вратите целото внимание во собата и подалеку од дигиталните уреди.

Способноста да се избере должина на одговорот е корисна. Ова се прави со едноставно нудење одговор од 20 или 40 знаци. Платформата, исто така, има можност да активира филтер за спам, што ќе спречи да се користат вообичаените несакани одговори - корисни кога сте во режим на бура со идеи во живо.

За приватност, можете да изберете колку долго сесијата може да се открие со што е можно пократко како еден час како опција.

Колку чини AnswerGarden?

AnswerGarden е бесплатен за користење и секој може да добие пристап со едноставно упатување до веб-локацијата. Од вас не се бара да давате никакви лични податоци, па дури и да креиратенајавете се како што бараат многу сајтови.

Ова е многу основна веб-локација со едноставна алатка за користење, но тоа може да значи дека нема некои од функциите што ги нуди услугата која се плаќа. Но, ако ова одговара на вашите потреби, неверојатно е што е бесплатен и без реклами или инвазивни барања за споделување лични детали што ги бараат многу платформи.

Најдобри совети и трикови на AnswerGarden

Станете лично

Исто така види: Најдобри бесплатни лекции и активности за Денот на Уставот

Гласајте

Загрејте се

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.