Çfarë është AnswerGarden dhe si funksionon? Këshilla dhe truket

Greg Peters 08-06-2023
Greg Peters

AnswerGarden është një mjet i fuqishëm, por super minimal për reagime që synon ta bëjë më të lehtë dhënien e përgjigjeve nga mësuesit ndaj studentëve.

Kjo është një platformë thjesht dixhitale, kështu që mund të përdoret si në klasë, ashtu edhe për të mësuar në distancë ose klasa hibride. E gjithë kjo funksionon duke përdorur fuqinë e reve të fjalëve për përgjigje të qarta dhe të shpejta.

Ekziston gjithashtu një veçori e pjesëmarrjes drejtpërdrejt në kohë reale, e cila e lejon atë të integrohet në përvojën e të mësuarit ose të përdoret për aktivitete të tilla si stuhi mendimesh.

Lexo më tej për të mësuar gjithçka që duhet të dini për AnswerGarden.

Shiko gjithashtu: Çfarë është Storybird for Education? Këshillat dhe truket më të mira
  • Sajtet dhe aplikacionet kryesore për matematikën gjatë mësimit në distancë
  • Mjetet më të mira për mësuesit

Çfarë është AnswerGarden?

AnswerGarden është një mjet i thjeshtë, intuitiv që shfrytëzon fuqinë e reve të fjalëve për të ofruar reagime të shpejta. Një mësues mund të marrë komente nga një klasë e tërë, një grup ose student individual në një zonë të caktuar, me rezultate të menjëhershme.

Kjo është një platformë e bazuar në renë kompjuterike, kështu që mund të aksesohet lehtësisht nga mësuesit dhe studentët, nga laptopë, Chromebook, tablet, telefona inteligjentë dhe pajisje të tjera.

Ideja është që të lejohen mësuesit të marrin reagime nga një klasë e tërë në një mënyrë që është e drejtë dhe e lehtë për t'u grumbulluar. Kështu që mund të bëhet një pyetje, me çdo opsion fjalësh si përgjigje, dhe fjala re do të tregojë menjëherë atë që është zgjedhur nga shumica e klasës.

TheAvantazhi i kësaj, në krahasim me bërjen me dorë, është se ju merrni rezultate të menjëhershme, të gjithë mund të japin mendimin e tyre dhe studentët akoma më pak të sigurt do të jenë në gjendje të ndajnë hapur mendimet e tyre.

Si funksionon AnswerGarden?

AnswerGarden mund të fillohet menjëherë nga mësuesit që thjesht lundrojnë në faqen e internetit dhe futin një pyetje dhe zgjedhin nga një përzgjedhje opsionesh. Këto parazgjedhje e bëjnë të shpejtë dhe të lehtë fillimin në shumicën e rasteve, por personalizimi është gjithashtu i disponueshëm, kështu që ka liri për të qenë krijues. Një mësues mund të funksionojë në më pak se një minutë, ky sistem është kaq i lehtë për t'u përdorur.

Modaliteti i stuhisë së mendimeve, për shembull, i lejon studentët të japin aq përgjigje sa ata si, madje duke shtuar përgjigje të shumta për person - por pa dublikatë. Kjo është e shkëlqyeshme për ndarjen e menjëhershme të mendimit në klasë për një temë ose votim për një përgjigje të veçantë me një fjalë.

Modaliteti i moderatorit është pak më i kontrolluar në atë që mësuesi mund të kontrollojë komentet e postuara nga studentët më parë secili ndahet me të gjithë.

E vetmja pengesë e mundshme është se lidhja duhet të ndahet manualisht. Megjithatë, edhe kjo është mjaft e lehtë pasi mësuesi thjesht mund ta kopjojë dhe ngjisë atë në platformën e tyre të preferuar të ndarjes, në të cilën e gjithë klasa do të ketë akses.

Cilat janë veçoritë më të mira të AnswerGarden?

AnswerGarden ka të bëjë me minimalizmin dhe lehtësia e përdorimit e bën atë një nga më të miratveçoritë. Kjo ndodh sepse mësuesit mund ta zhysin dhe ta përdorin këtë gjatë gjithë klasës, si një mjet plotësues, pa planifikuar përdorimin e tij.

Për shembull, të bësh një sondazh të shpejtë të opinionit, është po aq e lehtë sa të ndash lidhjen dhe të përgjigjesh nga studentët. Merrni atë në ekranin e madh që të gjithë ta shohin dhe ky mund të jetë një sistem shumë ndërveprues për të përmirësuar komunikimin nxënës-mësues-klasë.

Modalitetet janë të përshtatshme për përdorim specifik. Ndërsa modaliteti Brainstorming i lejon studentët të japin përgjigje të pakufizuara, me përsëritje, modaliteti "Klasë" jep të pakufizuara, por vetëm dërgimin e çdo përgjigje një herë.

Opsioni për të përdorur "Modalitetin e kyçur" mund të jetë i dobishëm pasi ndalon të gjitha përgjigjet -- ideale nëse keni arritët në një pikë në të cilën dëshironi të ktheni të gjithë vëmendjen në dhomë dhe larg pajisjeve dixhitale.

Aftësia për të zgjedhur gjatësinë e përgjigjes është e dobishme. Kjo bëhet thjesht duke ofruar një përgjigje 20 ose 40 karakteresh. Platforma ka gjithashtu aftësinë për të aktivizuar një filtër të postës së padëshiruar, i cili do të parandalojë përdorimin e përgjigjeve të zakonshme të padëshiruara – të dobishme kur jeni në modalitetin "Brainstorming live".

Për privatësi mund të zgjidhni se sa kohë do të jetë e zbulueshme sesioni me sa më të shkurtër si opsion një orë.

Sa kushton AnswerGarden?

AnswerGarden është falas për t'u përdorur dhe çdokush mund të ketë akses duke shkuar thjesht në faqen e internetit. Nuk ju kërkohet të jepni ndonjë informacion personal apo edhe të krijoni njëidentifikohu siç kërkojnë shumë sajte.

Ky është një uebsajt shumë bazë me një mjet të thjeshtë për t'u përdorur, por kjo mund të nënkuptojë se i mungojnë disa nga veçoritë që ofron një shërbim me pagesë. Por, nëse kjo i përshtatet nevojave tuaja, është e mahnitshme që është falas dhe pa reklama ose kërkesa invazive për ndarjen e detajeve personale që kërkojnë shumë platforma.

Shiko gjithashtu: Mjetet më të mira të Google për nxënësit e gjuhës angleze

Këshillat dhe truket më të mira të AnswerGarden

Bëni personal

Merr një votë

Ngrohu

  • Sajtet dhe aplikacionet kryesore për matematikën gjatë mësimit në distancë
  • Mjetet më të mira për mësuesit

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.