Најдобри лекции по астрономија & засилувач; Активности

Greg Peters 03-08-2023
Greg Peters

Бројот на астрономски лекции и активности е речиси бесконечен колку и самиот космос!

Април е глобален месец на астрономијата, но со навидум бескрајниот прилив на нови откритија што ги прават астрономите, нема недостиг од можности за вклучување на студентите во темите за STEM, како и проучување на небесни објекти, од набљудување далечни ѕвезди и галаксии до пребарување на егзопланети, па дури и црни дупки.

И со алатки како што се вселенскиот телескоп Џејмс Веб и вселенскиот телескоп Хабл, како и со постојано зголемувањето на бројот на претстојните мисии со екипаж, очекувајте интересот за истражување на вселената да се прошири како самиот универзум!

Најдобри лекции по астрономија & засилувач; Активности

НАСА СТЕМ ангажман

НСТА астрономски ресурси

Исто така види: Најдобри дигитални портфолија за студенти

Пријатели од науката: планови за часови по астрономија

Институт за вселенска наука: образовни ресурси

Калифорнија академија на науките: астрономски активности & засилувач; Лекции

PBS: Seeing in the Dark

Astronomical Society of the Pacific: Educational Активности

edX Курсеви за астрономија

Исто така види: Каков тип на маска треба да носат воспитувачите?

Активности во училницата на опсерваторијата Мекдоналд

Кралското астрономско друштво на Канада: Помош во училницата

СОФИЈА Научен центар: Активности во училницата за учење за инфрацрвената светлина

Универзитет во Небраска-Симулации и анимации за астрономија на Линколн

Ригатница на бесплатни интерактивни астрономски симулации што ќе ги воодушеват студентите. Не се потребни преземања; сите симулации се извршуваат во прозорецот на вашиот прелистувач. Ниту е потребна сметка - едноставно започнете да ги истражувате симулациите, кои се движат од Истражувачот за населување на Млечниот Пат до Часовникот на Големата Мечка до Симулаторот на телескопот. Секоја SIM е придружена со врска до придружните материјали, како и датотека за помош која ги објаснува сите подвижни делови. Одлично и за учениците од повисоко образование и за средношколците.

AstroAnimation

Неверојатно оригинална соработка помеѓу студентите по анимација и астрономите, AstroAnimation содржи анимации кои раскажуваат вселенски приказни на необичен начин . Секоја анимација прикажува принцип на вселенска наука и е придружена со кратко резиме за тоа како партнерите работеле заедно. По гледањето на анимациите, учениците можат да дискутираат за науката и да ја критикуваат анимацијата. Одлично за часови по STEAM.

Научни игри на Институтот за вселенски науки

Овие бесплатни, широки, софистицирани вселенски игри ќе ги ангажираат студентите во виртуелно истражување на универзумот. Започнете со „Што ако астероид или комета го погоди мојот град? потоа пробајте „Listening for Life“ или „Shadow Rover“. Секоја игра е уметнички конструирана и содржи висококвалитетна анимација, музика и информации за темата. Други забавни активностивклучуваат сложувалки со вселенска тематика и астро тривијали. Не заборавајте да ги проверите и бесплатните апликации за iOS и Android.

6-те врвни алатки на НАСА за поучување за вселенскиот телескоп Џејмс Веб

Прифатете ја возбудата поради лансирањето на вселенскиот телескоп Џејмс Веб со едукаторот Ерик Офганг, кој детално бесплатни ресурси усогласени со стандардите достапни за наставниците. Истражете го приборот со алатки STEM, виртуелната платформа Webb, вебинарите за професионален развој на НАСА и повеќе.

  • Настава за вселенскиот телескоп Џејмс Веб
  • Најдобри лекции за наука и засилувач; Активности
  • Најдобри STEM апликации за образование

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.