Што е Storia School Edition и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

Storia School Edition од Scholastic е библиотека со е-книги како ниедна друга. Изграден е од експерти за читање на Scholastic за конкретно да ги насочи потребите на учениците на училишна возраст.

Идејата е да им се понуди на училиштата неограничен пристап до огромна библиотека со книги фокусирани на образованието во дигитален формат. Тоа значи дека на книгата може да пристапат повеќе ученици во исто време преку различни уреди.

Голема привлечност е што целата содржина е курирана за училиштата, така што сите книги се соодветни и безбедни за училиштето. Вежбите за следење, вклучително и квизови, овозможуваат дополнително учење, а наставниците можат да следат сè.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за Storia School Edition.

  • Што е Quizlet и како можам да учам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Storia School Edition?

Storia School Edition е платформата за читање на Scholastic која нуди повеќе од 2.000 вклучени бесплатни наслови како дел од пакетот. Сите овие се соодветни на училиште и специфични за возраста со исти слики и распоред како и печатените изданија.

Предноста на оваа платформа што е онлајн е тоа што пристапот до еден наслов може да биде стекнати во исто време од повеќе студенти. Тоа исто така значи дека тие можат да користат свои уреди во училницата, како и надвор од училиштето.

Книгите сеЗаедничко јадро Порамнето и секционирано за PreK-6, одделение 6-8 и шпански PreK-3.

Исто така види: Најдобри практики за ресторативна правда и локации за едукатори

Иако книгите се јасно означени за секоја возрасна категорија, наставниците исто така можат да организираат збирки по потреба за да се создаде класа- или збирки специфични за групи до кои учениците имаат пристап, со што организацијата и дистрибуцијата стануваат јасни.

Исто така види: Дефинирање на дигитална наставна програма

Како работи Storia School Edition?

Storia School Edition им овозможува на учениците да читаат е-книги на нивните уреди и им овозможува на наставниците за следење на напредокот на читањето. Ова оди подалеку од едноставното гледање колку далеку ученикот е низ книгата. Вклучен е и сеопфатен избор на наставни алатки за следење и насоки.

Книгите спаѓаат во две категории: независно читање и читање со настава.

Независните книги се претходно изградени збирки со сè, од бајки до историски биографии, на различни нивоа на одделенија, кои може да се подредат за пристап до групи или класови.

Книгите за инструкции за читање доаѓаат со картички за активност на наставникот, развој на вокабулар, предизвици за вештините за критичко размислување и многу повеќе. Исто така, постои поддршка за наставниците да организираат индивидуални задачи за читање на учениците.

Кои се најдобрите карактеристики на училишното издание на Storia?

Училиштето издание на Storia нуди предизвици за читање на крајот од книгата што им овозможува на учениците пристап на тестови за разбирање. Овие резултат се евидентираат така што наставницитеможе јасно да види како напредуваат учениците врз основа на прочитаното и оценето.

Речникот Storia е корисна алатка која им е достапна на учениците. Обезбедува дефиниции на зборови на ниво соодветно за возраста и вклучува слики и изборно раскажување за дополнителна јасност.

Додека читате, постои пристап до одредени алатки кои ќе им помогнат на учениците да го организираат нивниот процес. Истакнувачот им овозможува на учениците да обележуваат зборови или делови, додека функцијата за земање белешки им овозможува да прават дополнителни белешки за преглед подоцна.

За помладите читатели има и избор на е-книги Read-To-Me. Овие нудат живо раскажување за да го одржуваат читателот ангажиран додека ги истакнуваат зборовите за да се разјасни што е кажано, така што е можно да се следи.

Некои од достапните приказни нудат и загатки и игри со зборови како дел од процесот за да помогнат во градењето разбирање и задржување додека учениците работат низ насловите.

Колку чини Storia School Edition?

Storia School Edition е услуга базирана на претплата која нуди широк опсег од повеќе од 2.000 книги по цена .

Цената за претплата , која покрива цело одделение или цело училиште, започнува од 2000$ .

Има бесплатни две -неделна проба на услугата достапна преку веб-локацијата на компанијата.

Најдобри совети и трикови на Storia School Edition

Пополнете книга

Поставете одреденанасловот на книгата што треба да се прочита на час или дома, а потоа учениците нека пополнат поврзан квиз, пред да се вратат на час за да објаснат што научиле.

Прегледајте ги книгите

Нека ученик или група да прегледа наслов секоја недела откако ќе го прочита дома. Ова може да охрабри споделување, размислување поинаку и градење одговорност.

Одете надвор од екранот

Откако ќе поставите наслов и ќе го прочитате часот, натерајте ги учениците да напишат свои приказна сместена во истиот свет, користејќи нов збор што го научиле во оригиналната приказна.

  • Што е Quizlet и како можам да учам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.