Час за зумирање

Greg Peters 22-08-2023
Greg Peters

Class for Zoom е претставена како нова онлајн платформа за настава која има за цел да го направи учењето од далечина полесно и поефективно.

Исто така види: Најдобри прстенести светла за далечинско учење 2022 година

Zoom, популарната алатка за видео конференции, е адаптирана од стартап -- ClassEDU - - основана од ветерани од образовната технологија, вклучително и ко-основачот на Blackboard и поранешен извршен директор. Резултатот е Class for Zoom, кој моментално бара наставници за да ја тестираат бета верзијата додека целосното лансирање треба да се појави подоцна наесен.

Оваа платформа е најосновно Зумирање, што значи висококвалитетна видео-конференција во што секој може да се види и чуе еден со друг. Но, оваа нова адаптација нуди многу повеќе за наставниците и учениците.

  • Најдобри кратенки за зумирање за наставници
  • 6 начини како да го докажете вашиот зум со бомба Класа
  • Како да користите камера за документи за далечинско учење

Класата за зумирање нуди појасен приказ

Иако Grid View е корисен, наставниците може да се изгубат во тоа, па наместо тоа, има позиција на подиумот лево, секогаш на повидок, што им олеснува на наставниците да го видат целиот клас во еден прозорец.

Исто така, можно е да се постават TA или презентери на предниот дел од часот, со два поголеми прозорци на врвот на мрежата. Тие може да ги менува наставникот по потреба.

Наставниците исто така може да постават области за отсек еден-на-еден за нив и за ученикот во кој погледот на другиот е поголем, зафаќајќи повеќе од екранот. Големначин да разговарате приватно со ученик доколку е потребно.

Други корисни алатки вклучуваат Азбучен приказ, поставувајќи ги учениците по редослед на имиња за појасен распоред. Погледот со кренати раце им овозможува на наставниците да ги гледаат учениците по редоследот по кој ги кревале рацете за да го направат поправедно и полесно справувањето со прашањата.

Class for Zoom нуди алатки за работа во реално време

Наставниците можат да работат во рамките на видео платформата како во реалниот свет, само подобро. Тие можат да делат задачи или да одржат квиз, кој ќе се појави во апликацијата Zoom за да го види целиот клас.

Поединечните студенти можат да гледаат и да ги завршуваат задачите во класата за Зумирање без потреба да повлекуваат повеќе апликации. Секој тест или квиз може да се заврши во живо и резултатите автоматски се најавуваат во книга со дигитални оценки.

Ако учениците чувствуваат дека работите се движат премногу брзо, постои опција за повратни информации за да го известите наставникот дека се се борите.

Управувајте со часот од Class for Zoom

Class for Zoom нуди интегрирани алатки за управување со учениците од едно место, вклучувајќи список на часови и присуство лист.

Оценката, која може автоматски да се ажурира, им овозможува на наставниците да го прегледаат часот со резултатите од тестовите и квизовите објавени во реално време.

Наставниците исто така можат да доделуваат златни ѕвезди. Овие потоа се појавуваат на сликата на ученикот на екранот.

Една навистина корисна карактеристика е наставниците да видат штое примарна апликација која студентот ја има отворено. Така, тие се известени ако ученикот работи со Зумирање во заднина додека игра онлајн игра, на пример.

Исто така види: Што е Microsoft OneNote и како може да се користи за настава?

Наставниците исто така може да го видат нивото на учество на секој ученик благодарение на системот за следење кодиран во боја кој јасно го поставува кој треба да се повика следниот.

Колку чини Class за Zoom?

Во моментов, цената на Class за Zoom не е објавена. Ниту, пак, е одреден солиден датум за издавање.

Очекувајте да слушнете повеќе подоцна наесен. Дотогаш, погледнете го ова видео кое ги прикажува сите најдобри карактеристики на Class for Zoom.

  • Најдобри кратенки за зумирање за наставници
  • 6 начини за бомбардирање -Докажете ја вашата класа за зумирање
  • Како да користите камера за документи за далечинско учење

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.