Институтот за образование Бак објавува видеа од проектите на Gold Standard PBL

Greg Peters 04-06-2023
Greg Peters

Новато, Калифорнија (24 јуни 2018 година) – Учењето засновано на проекти (PBL) добива на интензитет низ САД и ширум светот како начин за длабоко ангажирање на студентите во содржината и градење на вештини за успех во 21-от век. За да им помогне на училиштата и областите да визуелизираат како изгледа PBL со висок квалитет во училницата, Институтот за образование Бак објави шест видеа од училишта низ целата земја со деца од градинка до средно училиште за да го прикаже Златниот стандард на Институтот Бак за учење базирано на проекти. Видеата вклучуваат интервјуа со наставници и снимки од часовите во училницата. Тие се достапни на //www.bie.org/object/video/water_quality_project.

Сеопфатниот модел на златен стандард PBL на Институтот Бак, базиран на истражување, им помага на наставниците да дизајнираат ефективни проекти. Проектите на Gold Standard PBL се фокусирани на целите за учење на учениците и вклучуваат седум основни елементи за дизајн на проекти. Моделот им помага на наставниците, училиштата и организациите да ја мерат, калибрираат и подобрат нивната практика.

Исто така види: Техника & засилувач; Learning ги објавува победниците на најдоброто шоу на ISTE 2022 година

„Постои разлика помеѓу подучување на проект и висококвалитетно учење базирано на проекти“, рече Боб Ленц, извршен директор на Институтот Бак. „Наставниците, учениците и засегнатите страни треба да разберат што значи висококвалитетно PBL – и како тоа изгледа во училницата. Ги објавивме овие шест видеа за да обезбедиме визуелни примери на проектите за златен стандард PBL на Институтот Бак. Тие дозволуваатгледачите да ги видат лекциите на дело и директно да слушнат од наставниците и учениците. , Лос Анџелес. Учениците во градинка развиваат решенија за еколошките проблеми врз основа на проблемите што ги гледаат како влијаат на игротеката на училишниот имот.

 • Проект за мала куќа – основно училиште Кетрин Смит, Сан Хозе, Калифорнија. Учениците дизајнираат модел за мала куќа за вистински клиент.
 • Проект Март низ Нешвил – Средно училиште МекКисак, Нешвил. Учениците создаваат виртуелна музејска апликација фокусирана на движењето за граѓански права во Нешвил.
 • Финансиски проект – средно училиште Северозападен Класен, Оклахома Сити. Студентите им помагаат на вистинските семејства да создадат план за исполнување на нивните финансиски цели.
 • Проект за револуции – Академија за уметности и технологија за влијание, Хејворд, Калифорнија. Учениците од 10 одделение истражуваат различни револуции во историјата и спроведуваат лажни испитувања за да проценат дали револуциите биле ефективни.
 • Проект за квалитет на вода – Гимназија Лидерс, Бруклин, Њујорк. Студентите истражуваат техники за подобрување на квалитетот на водата користејќи ја кризата со вода во Флинт, Мичиген како студија на случај.
 • Видеата се дел од тековното водство на Институтот Бак околу висококвалитетното учење засновано на проекти. Институтот Бак беше дел од заедничките напори заразвие и промовира Рамка за висококвалитетно учење базирано на проекти (HQPBL) која опишува што треба да прават, учат и доживуваат учениците. Рамката е наменета да им обезбеди на едукаторите заедничка основа за дизајнирање и спроведување на добри проекти. Институтот Бак, исто така, обезбедува професионален развој за да им помогне на училиштата да учат и да развијат висококвалитетно учење засновано на проекти.

  За Институтот за образование Бак

  Во Институтот за образование Бак, ние веруваме дека сите студенти - без разлика каде живеат или какво потекло - треба да имаат пристап до квалитетно учење засновано на проекти за да го продлабочат своето учење и да постигнат успех на колеџот, кариерата и животот. Нашиот фокус е да го изградиме капацитетот на наставниците за дизајнирање и олеснување на квалитетното учење засновано на проекти и капацитетот на училишните и системските лидери да поставуваат услови за наставниците да спроведуваат одлични проекти со сите ученици. За повеќе информации, посетете ја www.bie.org.

  Исто така види: Преглед на производот: StudySync

  Greg Peters

  Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.