Што е Apple што секој може да ги кодира за рани ученици?

Greg Peters 08-06-2023
Greg Peters

Everyone Can Code Early Learners е најновото кодирање за студенти што го нуди технолошкиот гигант Apple. Овој ресурс е создаден за ученици од основно училиште и воспитувачи со обука за кодирање од градинка до факултетска возраст.

Можеби веќе го препознавате името Everyone Can Code како што постои неколку години, но првенствено е фокусирано на постарите ученици. Најновото издание за рани ученици е понудено како начин учениците побрзо да започнат со наставната програма за кодирање.

Значи, што е „Секој може да кодира рани ученици“ и како тоа функционира за едукаторите и студентите?

Исто така види: Што е Screencast-O-Matic и како работи?
  • Како да се користи Keynote за образование
  • Најдобри таблети за наставници
  • Најдобри бесплатни ресурси за час на кодот

Што е Everyone Can Code Code Early Learners?

Everyone Can Code Early Learners е сопствената платформа за кодирање на Apple. Идејата е да се научи студентот како да кодира и дизајн на апликации користејќи го сопствениот програмски јазик Swift на компанијата. Ова е толку едноставно за користење што е дизајнирано не само за обучени едукатори, туку и за семејствата да го користат со децата дома.

Програмата содржи кодирање на екранот, како и активност надвор од екранот за да го направат целиот процес поангажман за помладите ученици кои можеби немаат концентрација како постарите деца.

Секој може да кодира за рани ученици е достапна во апликацијата Swift Playgrounds, која е бесплатна запреземете.

Како функционира Everyone Can Code Early Learners?

Откако ќе се преземе, апликацијата Everyone Can Code Early Learners може да се користи на уред на Apple за работа преку учење базирано на код. Ова оди подалеку од самото внесување податоци на екранот, туку вклучува дејства од реалниот свет за да се зголеми ангажираноста.

На пример, танцовите движења се користат за да помогнат да се одржи лекција за команди за кодирање. Овие танцови движења се прикажани на екранот и ученикот може да ги повтори, но може и дигитално да се креираат за внесување. Идејата е да се поттикнат движењето и активноста, а истовремено да се стимулира меморијата.

Друг пример за тоа како функционира оваа програма е лекцијата за функции. Ова ги тера учениците да разговараат за техниките за смирување на начин чекор-по-чекор. Идејата овде е да се поврземе со социјално-емоционалното учење, а истовремено и да поучуваме функции.

Исто така види: Што е Bitmoji училница и како можам да изградам?

Се разбира, бидејќи се Apple, сè во Everyone Can Code Early Learners изгледа одлично и е супер самообјасниво за употреба. Работи и со хардвер од трета страна за да можете да напишете код кој контролира летечки дрон или робот од реалниот свет што студентот сам го изградил.

Како можам да добијам Everyone Can Code Code Early Learners?

Apple ги направи сите оние кои можат да кодираат рани ученици бесплатно и достапни за сите, така што едукаторите и семејствата можат да веднаш започнете со користење на програмите. Уловот? Ќе мора да поседуватеApple уред за да го стартувате.

Ако имате iPad, тогаш можете да одите. Едноставно преземете ја апликацијата Swift Playgrounds и ова ќе ги има лекциите за рано учат секој може да кодира во таа платформа. Штом ќе наполните осум години и повеќе, оригиналната програма Everyone Can Code е најдобро прилагодена, меѓутоа, ова исто така работи на истата платформа Swift Playground, продолжувајќи беспрекорно.

  • Како да се користи Главен белег за образование
  • Најдобри таблети за наставници
  • Најдобри бесплатни ресурси за час на кодот

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.