Најдобри дронови за образование

Greg Peters 25-08-2023
Greg Peters

Најдобрите беспилотни летала за образование прават забавен и привлечен начин да им помогнат на учениците да ги подучуваат, не само за физичка конструкција, туку и за кодирање.

Како дел од проектот за учење STEM, можно е да се користи градба- Сопствен комплет за беспилотни летала што ќе им овозможи на уште помладите студенти да направат сопствена летечка машина. Иако тоа само по себе е наградувачка задача, крајниот резултат може да се искористи за понатамошно образование.

Многу платформи за кодирање сега работат со беспилотни летала, овозможувајќи им на учениците да напишат код што диктира што ќе прави дронот. Ова помага да се премости виртуелниот и реалниот свет за да се направи кодирањето многу поразбирлив ресурс за студентите.

Случаите за употреба продолжуваат, со камери на беспилотни летала идеални за снимање училишни промо видеа, уметнички проекти и друго. Има и трки со беспилотни летала, за конкурентните студенти, што е одлично за координација на рацете и очите и е возбудлива и ослободувачка можност за студентите кои инаку би можеле да се борат со мобилноста.

Значи, кои се најдобрите дронови за образование? Еве ги најдобрите опции, секоја јасно означена со својата посебна вештина за да одговара на вашите потреби.

  • Најдобри лаптопи за наставници
  • Најдобар месец на Образовни комплети за кодови

Најдобар целокупен дрон за образование

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Опции за кодирање:Python, Snap, Blockly Flight време: 8 минути Тежина: 1,3 oz Најдобрите зделки на денешницата Проверете на Amazon

Причини за купување

+ Многу опции за кодирање + Достапни комплети + пристоен квалитет на градба

Причини за избегнување

- Кратко време на лет

Моделите Robolink CoDrone Lite Educational беспилотни летала и Pro се достапни како самостојни или како пакети за училиштата. Во секој случај, овие им овозможуваат на студентите да научат како физички да го градат дронот, како и како да го програмираат.

Програмирањето се врши преку Arduino околина за кодирање или може да се направи со користење на Python во поставувањето на CoDrone Lite. Системот им помага на студентите да научат да кодираат со блокирање кодирање во Snap, кодирање базирано на текст во Python и кодирање во Blockly.

Самиот дрон е мал и лесен и има автоматско лебдење, инфрацрвени сензори за едукативни игри, и барометарски сензор за помош при контрола на надморската височина. Ограниченото време на летот од осум минути не е идеално, ниту пак максималниот домет од 160 стапки - но бидејќи ова е повеќе за градење и нерешено отколку за летање, овие ограничувања не се проблем.

2. Ryze DJI Tello EDU: Најдобар дрон со камера за кодирање

Ryze DJI Tello EDU

Најдобар дрон за кодирање

Нашиот експертски преглед:

Просечен Amazon преглед: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Спецификации

Опции за кодирање: Scratch, Python, Swift Време на лет: 13 минути Тежина: 2,8 oz Најдобрите зделки на денешницата Погледнете во Amazon View во Amazon

Причини за купување

+ Вграденкамера + Широки опции за кодирање + пристојно времетраење на летот

Причини за избегнување

- Не е најевтиниот - Не е вклучено далечинскиот управувач

Ryze DJI Tello EDU е резултат на здружување помеѓу Ryze Robotics и кралот на дронот производители, DJI. Резултатот е импресивно спецификуван дрон за цената, комплет со 720p, камера од 30 fps, препознавање објекти, автоматско полетување и слетување и систем за заштита од дефекти.

Овде добивате многу опции за кодирање со Scratch. Пајтон и Свифт се достапни. Овој модел, исто така, може да работи со други дронови од ист тип за режим на рој, така што сите можат да „танцуваат“ заедно. Поставките за мисии нудат употреба како зони за полетување и слетување. Оваа единица нуди и подобро од повеќето 13 минути лет. Плус, можете да додадете Специјален комплет за развој (SDK) за многу креативни работи - идеални за љубопитни и желни умови.

3. Sky Viper e1700: Најдобар прифатлив едукативен дрон

Sky Viper e1700

Најдобар прифатлив едукативен дрон

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Опции за кодирање: Builder Време на лет: 8 минути Тежина: 2,64 oz Најдобрите зделки на денешницата Проверете го Amazon

Причини за купување

+ Многу трикови + Рачен режим на контрола + Достапен

Причини за избегнување

- Минимални опции за кодирање

Sky Viper e1700 е каскадерски дрон што може да се изгради од неговите основни делови и да се програмира да изведува трикови. Фактот дека ова исто така летасо брзина до 25 милји на час е уште една карактеристика што помага да се направи многу забавно додека останува образовен.

Овој уред е одличен за координација на рака-око бидејќи не само што го има вообичаениот режим на автоматско летање, туку има и чист рачен, кој бара пристојна количина на вештина, концентрација и трпение за да се совлада. И покрај ниската цена, тој доаѓа со многу делови, вклучително и резервни делови, кои се одлични ако единицата сака да добие многу пилоти почетници кои се обидуваат да ја контролираат рачно.

4. Parrot Mambo Fly: Најдобар едукативен дрон за опции за кодирање

Parrot Mambo Fly

Најдобар едукативен дрон за опции за кодирање

Нашиот експертски преглед:

Просечен преглед на Amazon : ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Спецификации

Опции за кодирање: JavaScript, Python, Tynker, Blockly, Apple Swift Playground Време на лет: 9 минути Тежина: 2,2 oz Најдобрите зделки на денешницата Проверете на Amazon

Причини за купување

+ Модуларен дизајн + Многу опции за кодирање + камера со пристоен квалитет

Причини за избегнување

- Скап

Parrot Mambo Fly е многу привлечна опција за беспилотни летала бидејќи е направена од познат производител на дронови и е модуларен. Ова значи дека студентите можат да изградат различни дронови врз основа на прикаченото, од висококвалитетна камера од 60 fps до систем за топови или грабнувачи. Иако таа флексибилност создава многу опции за употреба во реалниот свет, програмската страна е исто така импресивна.

Оваа единица нуди некои од најразновиднитеопции за програмски јазик на кој било дрон со Block-Based Tynker и Blockly, но исто така и JavaScript, Python базиран на текст, па дури и поддршка за Apple Swift Playground.

5. Makeblock Airblock: Најдобар модуларен едукативен дрон

Makeblock Airblock

Најдобар модуларен едукативен дрон

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Опции за кодирање : Опции за блокирање и текстуално време на лет: 8 минути Тежина: 5 oz Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Модуларен дизајн + Многу програмски пакети + поддршка за вештачка интелигенција и IoT

Причини за избегнување

- Не најлесниот

Makeblock Airblock е модуларен дрон кој се состои од една основна главна единица и шест други модули кои лесно може да се прикачат магнетски. Тој е дизајниран и изграден од специјалист за учење STEM и, како таков, има сеопфатни опции за учење. Airblock доаѓа со посветена програмска платформа mBlock 5 која има кодирање базирано на блок и текстуално.

Исто така види: Најдобри лаптопи за студенти

Апликацијата Neuron, со која доаѓа, е програмски софтвер заснован на проток кој им овозможува на студентите да ги интегрираат дејствата на овој дрон со други уреди како што се вештачката интелигенција или паметните гаџети за Интернет на нештата. Сето тоа создава многу креативно и сеопфатно искуство за учење од она што е беспилотно летало со добра цена.

6. Комплет BetaFpv FPV Cetus RTF: Најдобар за трки

BetaFpv FPV Cetus RTF комплет

Нашиотекспертски преглед:

Спецификации

Опции за кодирање: N/A Време на лет: 5 минути Тежина: 1,2 мл. Вклучени очила + Лебди со оптички проток + Лесен за користење

Причини за избегнување

- Без снимање видео - Кратка батерија

Комплетот BetaFpv FPV Cetus RTF е одлична опција за студенти кои уживаат во играњето игри. Ова вклучува VR слушалки што му овозможуваат на дронот да се лета во прво лице, како да сте во авионот за време на лет. Супер извонредно искуство кое е многу забавно и на уникатен начин учи за координација рака-око.

Батеријата би можела да биде подолга со ограничено време на лет од 5 минути, освен цената што ова ви дава комплет за хоби FPV без вообичаените трошоци. Можете дури и да играте игра со летечки симулатор, користејќи го контролорот, додека самиот дрон се полни. Додавањето на сензор за лебдење оптички проток е ретко во овие видови модели, што е убаво да се види и го прави овој лесен и безбеден за користење.

Исто така види: Најдобри виртуелни теренски патувања за деца
  • Најдобри лаптопи за наставници
  • Најдобри образовни комплети за кодови за месец
Заокружете ги најдобрите зделки на денешницатаRyze Tello EDU167,99 фунти Погледнете ги сите цениBetaFPV Cetus FPV79,36 фунти Види ги сите цени Проверуваме над 250 милиони производи секој ден за најдобри цени напојувани од

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.