Што е Discovery Education? Совети & засилувач; Трикови

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

Discovery Education е edtech платформа која располага со огромна библиотека со видеа, виртуелни екскурзии, планови за часови и други интерактивни наставни ресурси за теми кои се движат од STEM до англиски до историја.

Исто така види: Што е Planboard и како може да се користи за предавање?

Инспириран и претходно во сопственост на Discovery, Inc., Discovery Education достигнува околу 4,5 милиони едукатори и 45 милиони студенти ширум светот кои живеат во повеќе од 100 земји и територии.

Lance Rougeux, виш потпретседател за наставна програма, настава и ангажман на студенти во Discovery Education, разговара за платформата Discovery Education и ги споделува нејзините најпопуларни карактеристики.

Што е Discovery Education?

Discovery Education е мултимедијална платформа која им нуди на едукаторите и студентите широк спектар на видео содржини, планови за часови, функции за генерирање квиз и други образовни алатки усогласени со стандардите, вклучувајќи виртуелни лаборатории и интерактивни симулации.

Discovery Education започна како едукативна услуга за видео стриминг, но врз основа на повратните информации од наставниците во последните 20 години, платформата се прошири многу повеќе од тоа, според Rougeux. Тој би бил домаќин на стотици настани за ПД секоја година и секогаш ја слушал истата приказна од едукаторите од областа. „Наставниците би рекле: „Го сакам тоа видео. Го сакам тоа, парче медиум. Што да правам со него освен прес-плеј?“, вели Руж. „Значи, прилично брзо почнавме да се развиваме во голем делпоради нашата учителска заедница“.

Оваа еволуција го натера Discovery Education да понуди повеќе планови за часови и активности кои би можеле да ги надополнат видеата или да останат сами, плус подлабоки извонредни искуства што им овозможуваат на учениците и едукаторите да креираат и прилагодат содржина на нивните потреби.

Се разбира, видеото останува огромен дел од она што го нуди Discovery Education и платформата содржи илјадници видеа со целосна должина и десетици илјади кратки клипови. Оваа содржина е создадена од Discovery Education и голем број партнери кои вклучуваат НАСА, НБА, МЛБ и други.

Discovery Education содржи и повеќе од 100 екскурзии и неколку илјади наставни активности кои им овозможуваат на едукаторите да вградуваат прашања и анкети за квиз во видеото или да избираат од претходно поставените шаблони за видео и квизови.

Како работи Discovery Education?

На Discovery Education, наставниците имаат пристап до персонализирана целна страница. На оваа страница, едукаторите можат да пребаруваат содржини организирани по тип на активност на предметот, ниво на одделение и повеќе. Тие ќе добиваат и персонализирани предлози врз основа на претходните содржини што ги користеле.

Едукаторите може да се претплатат и на канали како што се „вести и актуелни настани“, „виртуелни екскурзии“ и „ќелии“, кои обезбедуваат целна страница за курирана содржина во тие области, организирани по одредени нивоа на оценки.

Откако ќе ја пронајдете содржинаташто сакате да го користите, Discovery Education е дизајниран да го приспособи за да одговара на потребите на секој инструктор. Rougeux вели дека оваа способност за прилагодување е вградена во системот врз основа на повратните информации од корисниците. „Можете ли да ми го спакувате во лекција, активност или задача што можам да ја уредувам?““, вели Ружу, порано прашувале едукаторите. „Сè уште сакам да имам можност за уредување. Сè уште сакам да ја додадам мојата уметност, но ако успеете да ме одведете 80 проценти од патот до таму, тоа е навистина голема додадена вредност.'“

Кои се најпопуларните Карактеристики на образованието за откривање?

Покрај видеото, Discovery Education содржи различни алатки кои стануваат сè попопуларни откако започна пандемијата. Една таква алатка се виртуелните табли за избор, кои им овозможуваат на учениците да истражуваат теми со сопствено темпо со интерактивни слајдови со кратки видеа и повеќе опции за истражување на тема.

Варијација на оваа функција која стана една од најпопуларните понуди на платформите е Daily Fix It, која им покажува на студентите погрешна реченица и им дава можност да ги преместат зборовите за да ја поправат. Rougeux вели дека ова им овозможува на наставниците забавна активност од 10 минути што можат да ја прават со учениците секој ден.

Друга категорија на понуди се интерактивните, кои вклучуваат виртуелни лаборатории и други интерактивни симулации. Тоа е најмногу доделена содржина во рамките на платформата, вели Rougeux.

Функцијата квиз, која дозволуванаставниците избираат од претходно поставени квизови и анкети и/или вградуваат свои прашања или анкети во видео содржината, исто така е меѓу најпопуларните нови функции на платформата.

Колку чини Образованието за откривање?

Списокот на цената за Discovery Education е 4.000 УСД по зграда и тоа вклучува пристап за сите вработени и студенти на кои им е потребен пристап. Сепак, има варијации во рамките на таа такса врз основа на поголеми државни договори итн.

Исто така види: Edpuzzle План за час за средно училиште

Discovery Education може да се купи со средства од ESSER, а платформата состави Водич за трошење на ESSER за училишните службеници.

Најдобри совети и трикови за Discovery Education

Интерактивни алатки за диференцијација

Многу од интерактивните алатки на Discovery може да им се доделат поединечно на учениците за да им помогнат да го достигнат на некоја тема или навлегувај подлабоко. На пример, Ружу вели дека многу воспитувачи им доделуваат виртуелни училишни патувања на ученици кои рано завршуваат други задачи од часовите.

Користете ги таблите за избор сите заедно на часот

Изборните табли може да се користат поединечно од учениците, меѓутоа, Руж вели дека многу едукатори сметаат дека е забавна активност да се прави како час . Ова може да го поттикне студентскиот ангажман додека секое дете гласа која опција да ја истражи следната.

Месечните календари на Discovery Education можат да помогнат во изборот на активности

Discovery Education создава календар на активности секој месец, разделен по оценки.Овие активности се засноваат на акумулирани податоци за видовите лекции што ги бараат воспитувачите во различни периоди од годината. На пример, имаше неодамнешна предложена лекција за пренос на енергија бидејќи таа тема често се покрива на часовите околу овој период.

„Тогаш, исто така се сервираат содржини што се засноваат на навремени настани, празници, прослави“, вели Ружу.

  • Sandbox AR од Discovery Education ја открива иднината на AR во училиштата
  • Како машинското учење има влијание врз образованието

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.