Што е ChatterPix Kids и како функционира?

Greg Peters 04-06-2023
Greg Peters

ChatterPix Kids е апликација која им овозможува на наставниците и учениците да анимираат слики за да разговараат. Сликите ќе го користат гласот што корисникот го снима, со што ќе има многу потенцијални образовни намени.

ChatterPix Kids е бесплатен за преземање и користење, плус е супер лесен, што го прави одлична опција за ученици од детска градинка. Тоа им овозможува да научат како да работат со технологијата, како и креативно да се изразуваат.

Исто така види: Што е Анимато и како функционира?

Апликацијата може да се користи со слики од цртан филм за да ги натера ликовите да зборуваат. Тоа е одлична опција за наставници кои работат со хибридна училница кои сакаат да ја оживеат просторијата.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за ChatterPix Kids.

  • Што е Google Sheets и како функционира?
  • Што е Adobe Spark for Education и како функционира?
  • Како да поставите Google Classroom 2020
  • Class for Zoom

Што е ChatterPix Kids?

ChatterPix Kids е апликација за уреди со Android и iOS која користи слики и снимен аудио за да ги оживее предметите. Од фотографија на плишано мече до преземена слика на куче, можно е лесно да се додаде аудио снимка на повеќето работи.

Апликацијата е едноставна за користење со вградено видео за упатство, така што секој може да добие започна од нула без потреба од никакво водство од наставникот. Идеален за учење на далечина каде што учениците можат да бидат сами.

ChatterPix Kids не е содржина-фокусирани, така што има слобода да се приспособат неговите употреби за да одговараат на учениците, класот или наставникот. Потребна е малку креативност, но сето тоа е дел од позитивниот процес на учење.

Способноста за лесно споделување на овие клипови ја прави корисна апликација за одредена задача. Бидејќи форматот лесно се репродуцира, ова може добро да се интегрира со системите LMS и како Google Classroom.

Како функционира ChatterPix Kids?

ChatterPix Kids може да се преземе директно на Android или iOS уред за бесплатна и брза инсталација. Новите корисници се среќаваат со видео за упатство од 30 секунди за да ви помогнат да започнете. После тоа, постојат инструкции за првата употреба што ви помагаат да ве водат како функционира сè.

Првиот чекор е да изберете фотографија, што може да се направи преку фотографирање на уредот или пристап до неа од галеријата на уредот. Можете исто така да преземете слика од онлајн и да ја имате подготвена за пристап. Можете, на пример, да користите Bitmoji за анимирање.

Штом сликата ќе се појави на екранот, ќе ве праша да нацртате линија на екранот за тоа каде устата е. Потоа можете да снимите аудио клип до 30 секунди, кој е корисно поврзан со тајмерот за одбројување кој покажува колку време останува. После тоа, може или повторно да се снима или да се прегледа.

Тогаш, време е да додадете малку вкус со налепници, текст или други достапни украси. Има 22 налепници, 10 рамки,и 11 филтри за фотографии, во моментот на објавување.

Исто така види: Технолошки совети за часови: користете BookWidgets за да креирате интерактивни активности за iPad, Chromebook и повеќе!

Конечно, ова може да се извезе во галеријата на уредот каде што е зачувано. Ова може повторно да се уреди во подоцнежна фаза или директно да се сподели.

Кои се најдобрите функции на ChatterPix Kids?

Една од главните карактеристики на ChatterPix Kids е неговата едноставност за користење, што го прави достапен за многу ученици, дури и за оние од градинка. Сепак, доволно е привлечно и за постарите студенти креативно да го користат.

Ова е забавен начин учениците да го споделат она што го научиле без академските барања што ги вклучуваат традиционалните вежби за пишување. Како резултат на тоа, ова може да биде одличен начин експресивно да се вклучи целиот клас, дури и оние кои се помалку академски наклонети.

За раскажување приказни и креативни проекти, ChatterPix Kids е одлична алатка. Нуди нов начин за создавање на концизни рецензии на книги, на пример, како што зборуваат ликовите од книгата, како што е лисицата погоре од Груфало .

Наставниците би можеле да ги замолат учениците да нацртаат ликови од песна или суштества од истражување на живеалиште, потоа да ја кажат песната или да објаснат како функционира живеалиштето, како примери.

Наставниците може да користат ChatterPix како забавен начин да креирате вовед во лекцијата. Настава на час за наука за вселената? Претставете го со слика на астронаутот Тим ​​Пик кој вели што ќе се случи.

Колку чиниЦената на ChatterPix Kids?

ChatterPix Kids е потполно бесплатна за користење и не бара претплати. Апликацијата е исто така без реклами, така што ништо не го попречува начинот на користење и не е потребно време на чекање во ниеден момент.

  • Што е Google Sheets и како функционира?
  • Што е Adobe Spark for Education и како функционира?
  • Како да поставите Google Classroom 2020
  • Класа за зумирање

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.