Преглед на искуство во образованието на Дискавери

Greg Peters 27-07-2023
Greg Peters

Искуството со „Discovery Education“ може да ги подобри онлајн активностите во училницата со додатоци кои не само што го збогатуваат искуството за учење, туку можат да додадат нијанси на сива боја на инаку црно-бела слика. Discovery Education овозможува предавање на сè, од математика и наука до општествени студии и здравје, со употреба на видеа, аудио клипови, подкасти, слики и однапред изработени лекции - додавајќи повеќе удари во основната наставна програма.

Идејата зад Discovery Education Experience е дека онлајн наставната програма никогаш не е доволна, особено за љубопитните и мотивирани студенти и наставници. Овој фонд на ресурси може да создаде ефективен систем за учење што го прави наставата и учењето од дома повеќе како вистинска училница.

 • 6 Совети за настава со Google Meet
 • Комуникација за учење од далечина: како најдобро да се поврзете со учениците

Искуство во образованието за откривање: да започнете

 • Работи со списоци на Google Classroom
 • Едноставно најавување
 • Работи со компјутер, Mac, iOS, Android и Chromebook

Да започнете е лесно, со можност да започнете да ги користите списоците на ученици во Google Classroom и да ги извезувате сите резултати во софтверот за училишна книшка. Платформата, исто така, нуди опции за единечно најавување за Canvas, Microsoft и други.

Бидејќи Discovery Education Experience (DE.X) е базирана на веб, таа ќе работи на речиси секое поврзување на интернеткомпјутер. Освен со компјутери и Mac, децата (и наставниците) заглавени дома можат да работат со телефони и таблети со Android, Chromebook или iPhone или iPad. Одговорот е генерално добар, со тоа што на поединечни страници или ресурси им се потребни само секунда или две за да се вчитаат.

Д.Х, сепак, нема прозорец за видео разговор за наставникот да одговори на поединечни прашања или да нагласи детали. Едукаторите ќе треба да постават посебна видео конференција за да останат поврзани со учениците.

Искуство во образованието за откривање: содржина

 • Дневни вести
 • Може да се пребарува
 • Вклучена е наставна програма за кодирање

Покрај најновите популарни содржини и активности на услугата (наречен Trending), интерфејсот има можност да пребарува по предмет и државен стандард, како и да ажурира листа на часови или да креира квиз. Организациската шема е хиерархиска, но во секое време може да се вратите на главната страница со кликнување на логото DE во горниот лев агол.

Додека услугата користи видео и ТВ-емисии на Discovery Network, како што се „Mythbusters“, тоа е само почеток. DE има дневни ажурирања на видео вестите на Ројтерс, како и „Luna“ на PBS и голем број материјали од CheddarK-12.

Библиотеката со содржини на DE.X е длабока со многу есеи, видеа, аудио книги, студентски активности , и работни листови по различни предмети. Организиран е во осум основни области: наука, социјални студии, јазични уметности, математика, здравје,Кариерни вештини, визуелни и изведувачки уметности и светски јазици. Секое поле отвора корнукопија од материјал што може да ја зголеми инструкцијата. На пример, делот Ресурси за кодирање има повеќе од 100 лекции и вклучува конзола за валидација на код за проверка на студентски проекти.

Од лоша страна, DE.X не вклучува пристап до ниту еден од учебниците или е-книгите на компанијата . Тие се достапни со доплата.

За среќа, целиот материјал на услугата е групиран според оценките со селекции К-5, 6-8 и 9-12. Поделбата понекогаш може да биде малку груба, а истиот материјал често се појавува во повеќе од една возрасна категорија. Резултатот е тоа што понекогаш е премногу основно за постарите деца.

Ресурсите се неверојатно богати со не помалку од 100 ставки за да им помогнат на децата да го сфатат значењето на, да ги користат и да ги решат квадратните равенки. Ова се совпаѓа со најискусните, најпосветените и најкреативните наставници во училиштето. Го искористив за да создадам страница за лекции со неколку различни пристапи кон оваа тема. Сепак, на сајтот иронично му недостига нешто специфично за законот за инверзен квадрат на науката.

Искуство во Образованието со Discovery: Користење на DE Studio

 • Креирај приспособени страници за часови за часови
 • Додајте квиз или дискусија на крајот
 • Прозорец за интерактивен разговор

Покрај тоа што наоколу бараат помош, на децата може да им се укаже на одредени ресурси. Студиото DE.X му овозможува на наставникот креативногрупирајте ставки од различни категории за да создадете персонализирана лекција.

Како да направите табла на Discovery Education Studio

1. Почнете од иконата на студиото на главната страница.

2. Кликнете на „Ајде да креираме“ во горниот лев агол, а потоа „Започни од нула“, иако можеш да користиш претходно направен шаблон.

3. Пополнете го празното шкрилец со ставки со притискање на знакот „+“ на дното.

4. Додајте ставки од пребарување, претходно поставени материјали, па дури и ставки од вашиот компјутер, како видео од екскурзија.

5. Сега додадете наслов, но мојот совет е да сменете го нивото на зумирање на прелистувачот на 75 проценти или пониско за да го внесете сето тоа.

6. Последно нешто: фрлете го последното прашање за дискусија за учениците да напишат одговор.

Вистинската моќ на софтверот на DE.X е тоа што наставникот може да им дозволи на учениците да креираат свои студиски табли како заеднички проекти за часови. Тие можат да имаат датуми, да вклучат дискусии и да започнат со нешто што наставникот го направил или од првиот.

Изговорот „Го изгубив мојот проект“ не функционира со DE.X. Сè е архивирано и ништо – дури ни проект во тек – не е изгубено. Софтверот Studio е сè уште во развој, така што се надеваме дека на тој пат ќе се додадат дополнителни функции.

Интерактивниот прозорец за разговор на DE.X може да помогне да се олесни комуникацијата наставник-ученик што претходно би била започната сокрената рака. Недостаток е тоа што интерфејсот нема можност за инкорпорирање видео во живо.

Искуство во Образование за откривање: Стратегии за настава

 • Услуга за професионално учење за помош
 • Настани во живо
 • Креирајте проценки

Услугата DE.X е наставник- оддалечиме со голем број на наставни стратегии, професионално учење, почеток на лекции и пристап до мрежата на едукатори на DE, група од 4,5 милиони наставници, од кои многумина споделуваат совети за настава.

Покрај повторувањето на ставките, DE. X нуди периодични настани во живо. На пример, настаните за Денот на планетата Земја вклучуваат виртуелни екскурзии, сегменти за рециклирање и зелени училишта. Материјалот се архивира за повторување во секое време, така што секој ден може да биде Ден на планетата Земја.

По завршувањето на наставата, учениците може да се оценуваат преку сопствен тест. За да започнете, одете во DE.X's Assessment Builder во средината на главната страница.

Како да го користите Discovery Education Assessment Builder

1. Изберете " Мои проценки“ и одлучете дали да ги користите училишните или областите ресурси (ако постојат). Направете една од нула со кликнување на „Креирај проценка“.

2. Изберете „Вежбајте оценување“ и потоа пополнете го името и сите упатства. Можете да го рандомизирате редоследот за да ја намалите шансата учениците да пишуваат одговори напред и назад.

3. Сега, притиснете „Зачувај и продолжи“. Сега можете да ја пребарувате колекцијата DEставки кои одговараат на вашите критериуми. Изберете и изберете ставки за вклучување.

4. Скролувајте до врвот на страницата и „Прикажи ги зачуваните ставки“, а потоа „Прегледај“ го тестот. Ако сте задоволни, кликнете на „Додели“ и тој автоматски ќе биде испратен до целото одделение.

Од посебен интерес е покриеноста на DE.X за COVID-19, што може многу да им објасни на децата зошто тие не може да оди на училиште и исто така да ги обезбеди ресурсите потребни за извештај за пандемијата.

Покрај претходно направените студиски сегменти за вируси и минатите епидемии, услугата нуди ресурси за тоа како се шират вирусите, речник и слики од електронски микроскоп што го прикажуваат карактеристичниот изглед на коронавирусот како круна. Исто така, нуди дури и видео за миење раце и совети за одвојување факти од пропаганда и отворени онлајн лаги. 4.000 американски долари по училиште

 • Пониски цени по ученик за областите
 • Бесплатно за време на заклучувањето на COVID
 • За Discovery Education Experience, лиценцата за локација на училиштето чини 4.000 УСД годишно за пристап до целата зграда за сите ученици и наставници кои ги користат ресурсите. Се разбира, лиценцата за област би ги намалила трошоците по ученик значително.

  За време на пандемијата, DE го понуди целосниот пакет бесплатно на затворените училишта за да ја зголеми онлајн наставната програма.

  Исто така види: Што е VoiceThread за образование?

  Дали треба да добијам искуство во образованието за Дискавери?

  ДискавериИскуството во образованието можеби не е доволно сеопфатно за да се изгради напор за онлајн настава, но може да ја збогати и дополни наставната програма плус да ги пополни празнините што произлегоа од затворањето на училиштата.

  Исто така види: Дали работи Duolingo?

  DE.X се покажа како вреден ресурс кој без сомнение ќе продолжи да се користи додека училиштата ќе преминат кон повеќе онлајн учење.

  • Што е учење од далечина?
  • Стратегии за Виртуелен професионален развој

  Greg Peters

  Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.