Rishikimi i përvojës së edukimit në zbulim

Greg Peters 27-07-2023
Greg Peters

Discovery Education Experience mund të përmirësojë aktivitetet në klasë në internet me shtesa që jo vetëm pasurojnë përvojën e të mësuarit, por mund t'i shtojnë nuancat e grisë në një pamje ndryshe bardh e zi. Discovery Education mundëson mësimdhënien e gjithçkaje, nga matematika dhe shkencat deri te studimet sociale dhe shëndetësia, me përdorimin e videove, klipave audio, podkasteve, imazheve dhe mësimeve të përgatitura paraprakisht – duke i shtuar më shumë kurrikulës bazë.

Ideja. prapa Discovery Education Experience është se një kurrikulë në internet nuk është kurrë e mjaftueshme, veçanërisht për studentët dhe mësuesit kuriozë dhe të motivuar. Ky grup burimesh mund të krijojë një sistem efektiv mësimi që e bën mësimdhënien dhe të mësuarit nga shtëpia më shumë si një klasë aktuale.

 • 6 Këshilla për mësimdhënien me Google Meet
 • Komunikimi i të mësuarit në distancë: Si të lidheni më mirë me studentët

Përvoja e edukimit në zbulim: Fillimi

 • Funksionon me listat e Google Classroom
 • Hyrja e vetme
 • Funksionon me PC, Mac, iOS, Android dhe Chromebook

Fillimi është i lehtë, me aftësinë për të filluar përdorimin e listave të studentëve në Google Classroom dhe eksportimin e të gjitha rezultateve në softuerin e librit të notave të shkollës. Platforma ofron gjithashtu opsione të vetme të hyrjes për Canvas, Microsoft dhe të tjerë.

Për shkak se Discovery Education Experience (DE.X) është e bazuar në ueb, ajo do të funksionojë pothuajse në çdo të lidhur me internetinkompjuter. Përveç PC dhe Mac, fëmijët (dhe mësuesit) të ngecur në shtëpi mund të punojnë me telefona dhe tabletë Android, Chromebook ose një iPhone ose iPad. Përgjigja është përgjithësisht e mirë, me faqet ose burimet individuale që duhen vetëm një ose dy sekonda për t'u ngarkuar.

DE.X, megjithatë, i mungon një dritare bisede me video që mësuesi t'i përgjigjet pyetjeve individuale ose të theksojë detajet. Edukatorët do të duhet të krijojnë një video-konferencë të veçantë për të qëndruar të lidhur me studentët.

Përvoja e edukimit në zbulim: Përmbajtja

 • Lajmet ditore
 • E kërkueshme
 • Kurrikula e kodimit të përfshira

Përveç përmbajtjes dhe aktiviteteve më të fundit të njohura të shërbimit (i quajtur Trending), ndërfaqja ka aftësinë për të kërkuar sipas lëndës dhe standardeve shtetërore, si dhe përditësimin e një liste klasash ose krijimin e një kuiz. Skema organizative është hierarkike, por në çdo kohë mund të ktheheni në faqen kryesore duke klikuar në logon e DE në pjesën e sipërme majtas.

Ndërsa shërbimi përdor video dhe shfaqje televizive të Discovery Network, të tilla si "Mythbusters", ky është vetëm fillimi. DE ka përditësime të përditshme të lajmeve video të Reuters, si dhe "Luna" të PBS dhe një mori materialesh nga CheddarK-12.

Biblioteka e përmbajtjes së DE.X është e thellë me shumë ese, video, libra audio, aktivitete studentore , dhe fletë pune në një sërë lëndësh. Ai është i organizuar në tetë fusha kryesore: Shkencë, Studime Sociale, Arte Gjuhësore, Matematikë, Shëndetësi,Aftësitë e Karrierës, Artet Pamore dhe Performuese dhe Gjuhët e Botës. Çdo fushë hap një kornukopi të materialit që mund të rrisë udhëzimin. Për shembull, seksioni i burimeve të kodimit ka më shumë se 100 mësime dhe përfshin një tastierë verifikimi të kodit për të kontrolluar projektet e studentëve.

Nga ana negative, DE.X nuk përfshin akses në asnjë nga tekstet shkollore ose librat elektronikë të kompanisë . Ato ofrohen me një kosto shtesë.

Për fat të mirë, i gjithë materiali i shërbimit është i grupuar sipas klasave me përzgjedhje K-5, 6-8 dhe 9-12. Ndarja mund të jetë paksa e papërpunuar ndonjëherë, dhe i njëjti material shpesh shfaqet në më shumë se një kategori moshe. Rezultati është se ndonjëherë është shumë bazë për fëmijët më të mëdhenj.

Burimet janë jashtëzakonisht të pasura me jo më pak se 100 artikuj për t'i ndihmuar fëmijët të kuptojnë kuptimin, përdorimin dhe zgjidhjen e ekuacioneve kuadratike. Kjo përputhet me mësuesit më me përvojë, më të përkushtuar dhe krijues të një shkolle. E përdora për të krijuar një faqe mësimi me disa qasje të ndryshme ndaj kësaj teme. Thënë kështu, sitit i mungon në mënyrë ironike ndonjë gjë specifike në lidhje me ligjin e katrorit të kundërt të shkencës.

Përvoja e edukimit në zbulim: Përdorimi i DE Studio

 • Krijo faqe të personalizuara për mësimet e klasës
 • Shto kuiz ose diskutim në fund
 • Dritarja e bisedës interaktive

Përveç kërkimit të ndihmës, fëmijëve mund t'u drejtohen burime specifike. Studio DE.X lejon një mësues që në mënyrë krijuesegruponi artikuj nga kategori të ndryshme për të krijuar një mësim të personalizuar.

Si të krijoni një tabelë Discovery Education Studio

1. Filloni nga ikona e studios në faqen kryesore.

2. Klikoni në "Let's Create" në këndin e sipërm majtas dhe më pas "Start from Scratch", megjithëse mund të përdorni një shabllon të parapërgatitur.

3. Plotësoni boshllëkun propozoj me artikuj duke goditur shenjën "+" në fund.

4. Shtoni artikuj nga një kërkim, materiale të paracaktuara, apo edhe artikuj nga kompjuteri juaj, si për shembull një video udhëtimi në terren.

Shiko gjithashtu: Dr. Maria Armstrong: Lidershipi që rritet me kalimin e kohës

5. Tani shtoni një titull, por këshilla ime është që të ndryshoni nivelin e zmadhimit të shfletuesit në 75 për qind ose më pak për t'i kuptuar të gjitha.

6. Një gjë e fundit: Vendosni një pyetje diskutimi përfundimtar që studentët të shkruajnë një përgjigje.

Fuqia e vërtetë e softuerit të DE.X është se një mësues mund t'i lejojë studentët të krijojnë tabelat e tyre të studios si projekte të klasës bashkëpunuese. Ata mund të kenë data të caktuara, të përfshijnë diskutime dhe të fillojnë me diçka që mësuesi ka bërë ose nga katrori.

Arsyetimi "I humba projektin tim" nuk funksionon me DE.X. Gjithçka është e arkivuar dhe asgjë – madje as një projekt në vazhdim – nuk humbet. Softueri Studio është ende në zhvillim, kështu që shpresa është që gjatë rrugës të shtohen veçori shtesë.

Dritarja e bisedës interaktive e DE.X mund të ndihmojë në lehtësimin e komunikimit mësues-nxënës që do të kishte filluar më parë menjë dorë të ngritur. Nga ana negative, ndërfaqes i mungon aftësia për të inkorporuar video të drejtpërdrejta.

Përvoja e edukimit në zbulim: Strategjitë e mësimdhënies

 • Shërbimi i të mësuarit profesional për të ndihmuar
 • Ngjarje të drejtpërdrejta
 • Krijoni vlerësime

Shërbimi DE.X është mësues- qendror me një sërë strategjish mësimore, mësim profesional, fillimin e mësimeve dhe akses në Rrjetin e Edukatorëve të DE, një grup prej 4,5 milionë mësuesish, shumë prej të cilëve ndajnë këshilla udhëzuese.

Përveç rishikimit të artikujve, DE. X ofron ngjarje periodike drejtpërdrejt. Për shembull, ngjarjet e Ditës së Tokës përfshijnë udhëtime virtuale në terren, segmente mbi riciklimin dhe shkollat ​​e gjelbra. Materiali arkivohet për rishikim në çdo kohë, kështu që çdo ditë mund të jetë Dita e Tokës.

Pasi të kryhet mësimi, studentët mund të vlerësohen përmes një testi të personalizuar. Për të filluar, shkoni te DE.X's Assessment Builder në mes të faqes kryesore.

Si të përdorni Discovery Education Assessment Builder

Shiko gjithashtu: Çfarë është BandLab for Education? Këshillat dhe truket më të mira

1. Zgjidhni " Vlerësimet e Mia" dhe vendosni nëse do të përdorni burimet e shkollës ose të distriktit (nëse ekzistojnë). Bëni një nga e para duke klikuar mbi "Krijo Vlerësim".

2. Zgjidhni "Praktikoni Vlerësimin" dhe më pas plotësoni emrin dhe çdo udhëzim. Ju mund ta rregulloni rendin për të pakësuar mundësinë që studentët t'i shkruajnë përgjigjet përpara dhe mbrapa.

3. Tani, shtypni "Ruaj dhe Vazhdo". Tani mund të kërkoni për koleksionin DEartikuj që përputhen me kriteret tuaja. Zgjidhni dhe zgjidhni artikujt për përfshirje.

4. Lëvizni në krye të faqes dhe "Shiko artikujt e ruajtur" dhe më pas "Shiko paraprakisht" testin. Nëse jeni të kënaqur, klikoni "Cakto" dhe do t'i dërgohet automatikisht të gjithë klasës.

Me interes të veçantë është mbulimi i COVID-19 i DE.X, i cili mund të ndihmojë shumë për t'u shpjeguar fëmijëve pse ata nuk mund të shkojë në shkollë dhe gjithashtu të sigurojë burimet e nevojshme për një raport mbi pandeminë.

Përveç segmenteve të studiove të përgatitura paraprakisht për viruset dhe shpërthimet e kaluara, shërbimi ofron burime se si përhapen viruset, fjalor dhe imazhe me mikroskop elektronik që tregojnë pamjen dalluese të koronavirusit si kurorë. Madje ofron edhe një video për larjen e duarve dhe këshilla për ndarjen e fakteve nga propaganda dhe gënjeshtrat e drejtpërdrejta në internet.

Përvoja e edukimit në zbulim: kostot

 • 4000 dollarë për shkollë
 • Çmim më i ulët për nxënës për rrethe
 • Falas gjatë bllokimit për COVID

Për eksperiencën e "Discovery Education Experience", licenca e sitit të një shkolle kushton 4,000 dollarë në vit për akses në të gjithë ndërtesën për përdorimin e burimeve nga të gjithë studentët dhe mësuesit. Sigurisht, një licencë rrethi do të ulte ndjeshëm koston për student.

Gjatë pandemisë, DE ofroi paketën e plotë falas për shkollat ​​e mbyllura për të shtuar kurrikulën në internet.

A duhet të marr përvojën e edukimit në Discovery?

DiscoveryPërvoja e arsimit mund të mos jetë mjaft gjithëpërfshirëse për të ndërtuar një përpjekje të mësimdhënies në internet, por mund të pasurojë dhe plotësojë një kurrikulë dhe të plotësojë boshllëqet që kanë rezultuar nga mbyllja e shkollave.

DE.X ka rezultuar të jetë e vlefshme burim që pa dyshim do të vazhdojë të përdoret ndërsa shkollat ​​kalojnë drejt mësimit më të bazuar në internet.

 • Çfarë është mësimi në distancë?
 • Strategjitë për Zhvillimi Profesional Virtual

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.