Discovery Education Experience Review

Greg Peters 27-07-2023
Greg Peters

Discovery Education Experience može poboljšati aktivnosti u učionici na mreži s dodacima koji ne samo da obogaćuju iskustvo učenja, već mogu dodati nijanse sive inače crno-bijeloj slici. Discovery Education omogućava podučavanje svega, od matematike i nauke do društvenih nauka i zdravstva, uz korištenje video zapisa, audio isječaka, podcasta, slika i unaprijed pripremljenih lekcija – dodajući više udarca osnovnom nastavnom planu i programu.

Ideja. Iza Discovery Education Experience stoji da online kurikulum nikada nije dovoljan, posebno za radoznale i motivisane učenike i nastavnike. Ovaj skup resursa može stvoriti efikasan sistem učenja koji čini nastavu i učenje od kuće više poput stvarne učionice.

Vidi_takođe: Šta je Stop Motion Studio i kako funkcioniše? Najbolji savjeti i trikovi
 • 6 savjeta za podučavanje uz Google Meet
 • Komunikacija sa učenjem na daljinu: Kako se najbolje povezati sa učenicima

Iskustvo Discovery Education: Početak rada

 • Radi sa listama Google učionice
 • Jedinstvena prijava
 • Radi s PC, Mac, iOS, Android i Chromebook

Početak je jednostavan, uz mogućnost da počnete koristiti liste učenika u Google učionici i izvesti sve rezultate u softver školske knjige. Platforma također nudi opcije jedinstvene prijave za Canvas, Microsoft i druge.

Budući da je Discovery Education Experience (DE.X) baziran na webu, radit će na gotovo svim internetskim vezamakompjuter. Uz PC i Mac računare, djeca (i nastavnici) zaglavljeni kod kuće mogu raditi s Android telefonima i tabletima, Chromebookovima ili iPhoneom ili iPadom. Odgovor je generalno dobar, sa pojedinačnim stranicama ili resursima za samo sekundu ili dvije da se učitaju.

DE.X, međutim, nema prozor za video ćaskanje za nastavnika da odgovori na pojedinačna pitanja ili naglasi detalje. Nastavnici će morati postaviti zasebnu video konferenciju kako bi ostali povezani sa učenicima.

Iskustvo Discovery Education: Sadržaj

 • Dnevne vijesti
 • Pretraživa
 • Uključen kurikulum kodiranja

Pored najnovijeg popularnog sadržaja i aktivnosti usluge (nazvan Trending), sučelje ima mogućnost pretraživanja prema temi i državnom standardu, kao i ažuriranja liste klasa ili kreiranja kviza. Organizaciona šema je hijerarhijska, ali se u svakom trenutku možete vratiti na glavnu stranicu klikom na logo DE u gornjem lijevom kutu.

Dok usluga koristi video i TV emisije Discovery Networka, kao što su “Razbijači mitova,” to je samo početak. DE ima dnevne Reutersove video vijesti, kao i PBS-ovu “Luna” i mnoštvo materijala iz CheddarK-12.

DE.X-ova biblioteka sadržaja je duboka s puno eseja, video zapisa, audio knjiga, studentskih aktivnosti i radne listove iz raznih predmeta. Organizovan je u osam osnovnih oblasti: nauka, društvene nauke, jezička umetnost, matematika, zdravstvo,Vještine u karijeri, vizualne i izvedbene umjetnosti i svjetski jezici. Svako polje otvara obilje materijala koji može poboljšati nastavu. Na primjer, odjeljak resursa za kodiranje ima više od 100 lekcija i uključuje konzolu za provjeru valjanosti koda za provjeru studentskih projekata.

Na lošoj strani, DE.X ne uključuje pristup nijednom od udžbenika ili e-knjiga kompanije . Oni su dostupni uz doplatu.

Vidi_takođe: Najbolji višeslojni sistem resursa podrške

Srećom, sav materijal usluge je grupisan po razredima sa izborom K-5, 6-8 i 9-12. Podjela ponekad može biti malo gruba, a isti materijal se često pojavljuje u više od jedne starosne kategorije. Rezultat toga je da je ponekad previše osnovno za stariju djecu.

Resursi su nevjerovatno bogati s ne manje od 100 stavki koje pomažu djeci da shvate značenje, koriste i rješavaju kvadratne jednačine. Ovo odgovara najiskusnijim, predanim i najkreativnijim nastavnicima u školi. Koristio sam ga da napravim stranicu sa lekcijama sa nekoliko različitih pristupa ovoj temi. Uz to, ironično, sajtu nedostaje ništa konkretno o zakonu inverznog kvadrata nauke.

Iskustvo u obrazovanju Discovery: korištenje DE Studio

 • Kreiraj prilagođene stranice za nastavne lekcije
 • Dodajte kviz ili diskusiju na kraju
 • Interaktivni prozor za ćaskanje

Povrh toga da njuškaju okolo kako bi pronašli pomoć, djeci se može ukazati na određene resurse. DE.X Studio omogućava nastavniku da kreativnogrupirajte stavke iz različitih kategorija kako biste kreirali personaliziranu lekciju.

Kako napraviti ploču Discovery Education Studio

1. Počnite od ikone studija na glavnoj stranici.

2. Kliknite na "Hajde da kreiramo" u gornjem levom uglu, a zatim "Počni od nule", iako možete koristiti unapred napravljeni šablon.

3. Popunite prazno tablice sa stavkama tako što ćete pritisnuti znak "+" na dnu.

4. Dodajte stavke iz pretraživanja, unaprijed postavljene materijale ili čak stavke sa svog računara, kao što je video s izleta.

5. Sada dodajte naslov, ali moj savjet je da promijenite nivo zumiranja pretraživača na 75 posto ili niže da biste sve upali.

6. Još jedna stvar: Ubacite završno pitanje za diskusiju da učenici napišu odgovor.

Prava moć DE.X-ovog softvera je u tome što nastavnik može omogućiti učenicima da kreiraju vlastite studijske ploče kao kolaborativne razredne projekte. Oni mogu imati rokove, uključiti diskusije i početi s nečim što je nastavnik napravio ili iz početka.

Izgovor "Izgubio sam projekat" ne funkcionira s DE.X-om. Sve je arhivirano i ništa – čak ni projekat u toku – nije izgubljeno. Softver Studio je još uvijek u razvoju, tako da se nadamo da će se usput dodati dodatne funkcije.

DE.X-ov interaktivni prozor za ćaskanje može pomoći da se olakša komunikacija između nastavnika i učenika koja je ranije bila započeta spodignuta ruka. S druge strane, sučelju nedostaje mogućnost uključivanja videa uživo.

Iskustvo Discovery Education: Strategije podučavanja

 • Usluga za profesionalno učenje za pomoć
 • Događaji uživo
 • Kreiraj procjene

DE.X usluga je učitelj- usredotočen na mnoštvo nastavnih strategija, profesionalno učenje, početak lekcija i pristup DE-ovoj Educator mreži, grupi od 4,5 miliona nastavnika, od kojih mnogi dijele savjete za nastavu.

Pored ponavljanja predmeta, DE. X nudi periodične događaje uživo. Na primjer, događaji povodom Dana planete Zemlje uključuju virtuelne izlete, segmente o reciklaži i zelene škole. Materijal se arhivira za reproduciranje u bilo koje vrijeme tako da svaki dan može biti Dan planete Zemlje.

Nakon što se nastava završi, učenici se mogu ocjenjivati ​​putem prilagođenog testa. Za početak, idite na DE.X-ov program za izradu procjene na sredini glavne stranice.

Kako koristiti Discovery Education Assessment Builder

1. Odaberite " Moje procjene" i odlučite da li ćete koristiti školske ili okružne resurse (ako postoje). Napravite je od nule klikom na "Kreiraj ocjenu".

2. Odaberite "Vježbanje ocjenjivanja", a zatim popunite ime i sva uputstva. Možete nasumično podesiti redoslijed kako biste smanjili mogućnost da učenici mogu slati odgovore naprijed-nazad.

3. Sada pritisnite "Sačuvaj i nastavi". Sada možete pretraživati ​​DE kolekcijustavke koje odgovaraju vašim kriterijumima. Odaberite stavke za uključivanje.

4. Pomaknite se do vrha stranice i "Prikaži sačuvane stavke", a zatim "Pregledaj" test. Ako ste zadovoljni, kliknite na "Dodijeli" i automatski će se poslati cijelom razredu.

Od posebnog interesa je pokrivenost DE.X-a o COVID-19, koja može uvelike objasniti djeci zašto su ne mogu ići u školu i također osigurati resurse potrebne za izvještaj o pandemiji.

Pored unapred pripremljenih studijskih segmenata o virusima i prošlim epidemijama, usluga nudi resurse o tome kako se virusi šire, vokabular i slike elektronskim mikroskopom koje pokazuju prepoznatljiv izgled korona virusa poput krune. Čak nudi i video o pranju ruku i savjete o odvajanju činjenica od propagande i otvorenih online laži.

Iskustvo Discovery Education: Troškovi

 • 4.000$ po školi
 • Niže cijene po učeniku za okruge
 • Besplatno tokom blokade COVID

Za Discovery Education Experience, licenca školskog sajta košta 4.000 USD godišnje za pristup celoj zgradi za sve učenike i nastavnike koji koriste resurse. Naravno, okružna licenca bi značajno smanjila troškove po učeniku.

Tokom pandemije, DE je besplatno ponudio cijeli paket zatvorenim školama kako bi proširio online nastavni plan i program.

Da li trebam dobiti Discovery Education Experience?

DiscoveryIskustvo u obrazovanju možda nije dovoljno sveobuhvatno da bi se izgradio napor u nastavi na mreži, ali može obogatiti i dopuniti nastavni plan i program i popuniti praznine koje su rezultat zatvaranja škola.

DE.X se pokazao vrijednim resurs koji će se bez sumnje i dalje koristiti dok škole prelaze na online učenje.

 • Šta je učenje na daljinu?
 • Strategije za Virtualni profesionalni razvoj

Greg Peters

Greg Peters je iskusni edukator i strastveni zagovornik transformacije polja obrazovanja. Sa preko 20 godina iskustva kao nastavnik, administrator i konsultant, Greg je posvetio svoju karijeru pomaganju nastavnicima i školama da pronađu inovativne načine za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom spektru tema, od korištenja tehnologije do promoviranja personaliziranog učenja i njegovanja kulture inovacija u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov blog je postao izvor za edukatore širom svijeta.Osim što radi kao bloger, Greg je takođe tražen govornik i konsultant, koji sarađuje sa školama i organizacijama na razvoju i implementaciji efikasnih obrazovnih inicijativa. Magistrirao je obrazovanje i sertifikovani je nastavnik u više predmetnih oblasti. Greg je posvećen poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju nastavnika da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.