Што е VoiceThread за образование?

Greg Peters 21-06-2023
Greg Peters

VoiceThread е алатка за презентација која овозможува раскажување приказни со многу извори на мешани медиуми и за интеракција помеѓу наставникот и учениците.

Тоа е платформа базирана на слајдови која ви овозможува да прикачувате слики, видеа, глас , текст и цртежи. Тој проект потоа може да се сподели со други кои можат ефективно да го коментираат и со богати медиуми, вклучително и можност за додавање текст, гласовни белешки, слики, врски, видео и друго.

Значи, ова е одлично за презентирање на часот, во просторија или од далечина. Но, тоа е исто така корисен начин да ги натерате учениците да работат заеднички на проекти кои можат да бидат претставени на поинаков начин. Клучно, сето ова може да се користи и во иднина.

Исто така види: Што е превртена училница?

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за VoiceThread за образование.

  • Стратегии за оценување на учениците од далечина
  • Најдобрите дигитални алатки за наставници
  • Што е Google Classroom?

Што е VoiceThread?

VoiceThread е алатка за презентирање преку голем број платформи, вклучувајќи веб, iOS, Android и Chrome. Ова им овозможува на наставниците и учениците да креираат презентации засновани на слајдови кои можат да прикажуваат многу богати медиуми и со нив да се комуницира со користење на широк избор.

На пример, ова може да значи слајдшоу со слики и видеа за тема или проект , поставени од наставниците. Кога ќе се испрати, користејќи едноставна врска, ова може да биде достапно заучениците да даваат повратни информации и да се надоградат. Тоа може да обезбеди одличен начин за учење и развој на точка на знаење, сето тоа направено на час или од далечина со темпото на учениците.

VoiceThread, како што сугерира името, дозволува снимате гласовни белешки на слајдови за да може да се користи како начин да им се понуди на учениците повратни информации за нивните проекти или како личен начин да ги водите низ вашата презентација.

Ова е корисна алатка за учење како кога некој проект е завршена, постојат опции за поставување приватност, споделување, модерирање на коментари, вградување и многу повеќе за да може да се усоврши за училишната средина.

Како функционира VoiceThread?

VoiceThread нуди корисна контролна платформа за наставниците. Користејќи ја административната сметка, можно е да се прилагодат безбедносните поставки за да може работата на студентите да остане приватна. Сепак, сè уште е тешко да се ограничи пристапот на студентите до пошироките заедници Ed.VoiceThread и VoiceThread.

VoiceThread е лесен за користење. Одете на врвот на страницата и изберете Креирај. Потоа можете да ја изберете опцијата плус Додај медиуми и да изберете од вашиот уред, или едноставно да влечете и испуштите датотеки од вашиот уред на оваа страница за да ги поставите во проектот. Потоа можете да уредувате или бришете преку иконите со мали сликички на дното, или да влечете и спуштите за повторно да ги наредите.

Исто така види: 6 начини за пристап до видеата на YouTube дури и ако тие се блокирани на училиште

Потоа можете да ја изберете опцијата Коментари за да започнете со додавање на вашите допири на секој слајд. Ова се движи од текст до гласдо видео и повеќе од онлајн. Ова е направено со користење на јасен и едноставен интерфејс за икони на дното на екранот.

За зборување, на пример, изберете ја иконата за микрофон и започнете да зборувате – потоа можете да кликнете и означите и нацртате на екранот за да покажете за што зборувате. Користете ја долната десна стрелка за да одите помеѓу слајдовите, за време на вашиот коментар. Кога ќе завршите, притиснете ја црвената икона за снимање, па зачувајте откако ќе бидете задоволни.

Следно, можете да изберете Сподели за да ви овозможи да споделувате со многу опции за да одговараат на сите различни платформи.

Кои се најдобрите функции на VoiceThread?

VoiceThread е едноставен за користење, и покрај тоа што нуди огромен опсег на начини за комуникација. Поврзувањето во живо е корисна карактеристика што ви овозможува да поставите активна врска во коментарот на слајдот за да можат учениците да проверат подлабоко користејќи ја таа опција пред да се вратат на слајдот.

Криењето на коментарите со помош на умереност е исто така одлична карактеристика. Бидејќи дозволува само креаторот на VoiceThread да гледа коментари, ги принудува студентите да бидат оригинални во она што го кажуваат. Исто така, ги обесхрабрува реактивните коментари.

Ознаките се одличен дел од VoiceThread бидејќи ви овозможува да извршите пребарување врз основа на клучни зборови. Потоа можете да ги организирате вашите VoiceThreads за брз пристап. На пример, можете да означите по предмет, студент или термин, а потоа брзо да стигнете до тие специфични презентации користејќи ја картичката MyVoice.

За да означите, погледнетеза полето за ознака во полето за дијалог Describe Your VoiceThread под полињата за наслов и опис. Добар совет е да ги сведете ознаките на минимум за да не завршите со пребарување низ ознаките за потоа да пребарувате низ самата содржина.

Колку чини VoiceThread?

VoiceThread им овозможува на студентите да учествувајте во разговор бесплатно со едноставно креирање на сметка. Но, за да креирате проекти, потребно е да имате сметка за платена претплата.

Една лиценца за едукатор за K12 се наплаќа по 79 долари годишно или 15 долари месечно. Ова вклучува членство во Ed.VoiceThread, 50 студентски сметки, организација за виртуелна класа за чување на сметките, менаџер за креирање и управување со сметки на студенти и 100 извозни кредити годишно.

Одете во училиште или област ширум лиценца и таа се наплаќа по приспособена цена за која треба да се јавите во компанијата.

  • Стратегии за оценување на учениците од далечина
  • Најдобри дигитални алатки за наставници
  • Што е Google Classroom?

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.