Што е Јазик! Во живо и како тоа може да им помогне на вашите студенти?

Greg Peters 12-06-2023
Greg Peters

Јазик! Во живо е интервенција заснована на наставна програма која може да им помогне на учениците да ја подобрат својата писменост кога се борат. Наменет е за ученици од 5 до 12 одделение и користи комбиниран пристап кон образованието за јазици и писменост.

Јазикот! Програмата во живо, од Војаџер Соприс, е изградена и за лично и за далечинско користење и работи во повеќе формати за учениците да можат да учат и на часот и од дома користејќи дигитален уред.

Целта е да се забрза кои се борат со учениците да постигнат познавање на ниво на одделение за релативно краток временски период. Тоа го прави со користење на настава за писменост базирана на истражување и структурирана. Користејќи ги упатствата предводени од наставникот и практиката за обука на текст, учениците можат брзо и ефективно да напредуваат во учењето на писменост.

Јазик! Live беше развиен од Луиза Моатс, Ед.Д. кој е меѓународно познат експерт за писменост. Таа е автор на многу написи во научни списанија, книги и документи за политики за читање, правопис, јазик и подготовка на наставниците.

  • Помагање на учениците со посебни потреби со учење од далечина
  • Гугл Алатки за изучувачи на англиски јазик
  • Топ 25 алатки за учење кога училиштето е затворено

Како функционира јазикот! Работа во живо?

Оваа програма ги започнува учениците каде што се и им овозможува да работат сами, но исто така и со наставниците на теми како што се препрочитување и затворање активности поддржани со печатени материјалии е-книги.

И учениците и наставниците имаат контролни табли за организирање и следење на нивниот напредок. Наставниците можат да го видат времето на секој ученик на задача, завршените ставки и целите на часовите. Силен интегриран систем за оценување ги информира наставниците за напредокот на учениците во програмата.

Исто така види: Лалило се фокусира на основните вештини за писменост К-2

Наставниците можат да ги најдат и сите програмски алатки и ресурси (и онлајн и печатени) на дофат на раката. На нивните контролни табли, студентите ги гледаат сите нивни задачи, страниците на часовите и нивниот сопствен аватар што можат да го разубават додека заработуваат поени.

Оваа програма е одлична употреба на онлајн обука за зборови што е достапна на ниво на секој ученик . Достапни се интерактивни лекции, сертификати и аватари како тековни стимулации, како и можност за снимање онлајн. Постои дури и страница за класа која вклучува карактеристики на социјалните медиуми како што се онлајн повратни информации, вести и неделни вкупни поени.

Податоците за учениците се достапни за наставниците да имаат инстант информации за нивните ученици. Интерактивна библиотека, комплетирана со онлајн текстови, вклучува видео и аудио подобрувања.

Колку е ефикасен јазикот! Во живо?

Оваа програма е она што секој адолесцент со недостаток на читање и нивните наставници го чекаа. Многу училишта имаат адолесценти на кои им недостасуваат витални вештини. Овој софтвер обезбедува висококвалитетна програма базирана на истражување, која е специфичнанаменета за адолесцентната популација која чита две или повеќе години под нивото од одделението.

Фокусирани на средношколци и средношколци (одделенија 5-12) со дефицит во читањето на кои им е потребна програма што е претставена на нивните возрасни нивоа, видеата и интерактивните лекции се претставени од ученици од нивната возрасна група и со само-водена онлајн обука за зборови.

Повеќе влезни точки ги среќаваат учениците каде што се со основни и вештини за описменување за брзо да ги преместат на ниво на одделение. Програмата, исто така, се фокусира да ги задржи таму кога ќе стигнат до ниво на одделение. ... Цена во живо?

Војаџер Соприс има на располагање избор на опции за цени, приспособени на потребите на ученикот или наставникот.

Исто така види: Што е Baamboozle и како може да се користи за настава?

Студент кој купува јазик! Live ќе плати 109 долари за едногодишна лиценца за нивоа 1 и 2, 209 долари за двегодишна лиценца, исто така, за нивоа 1 и 2, 297 долари за три години, 392 долари за четири и 475 долари за пет години.

Наставникот ќе плати 895 долари за едногодишна лиценца за нивоа 1 и 2, две години 975 долари, три години 995 долари, четири години 1.015 долари и пет години 1.035 долари.

Разликата е во тоа што пакетот за наставници вклучува контролна табла за наставници, печатени материјали, звучна библиотека, електронски изданија за наставници, дополнителни ресурси и робусни податоци-систем за управување.

Е јазик! Лесно се инсталира?

Оваа програма лесно се интегрира во секоја училница и се прави резервна копија со податоци кои ефикасно се пријавуваат онлајн. Исто така, се однесува на вештините во вокабулар, граматика, слушање и пишување за комплетен пакет.

Наставниците работат со учениците на текстуални лекции откако ќе ги користат онлајн ресурсите за работа со зборови, така што технолошката обука и интеракцијата на наставниците се комбинираат. Дополнително, PD за наставниците и тековната поддршка се секогаш достапни.

  • Помагање на учениците со посебни потреби со учење од далечина
  • Google Tools за изучувачи на англиски јазик
  • Топ 25 алатки за учење за кога училиштето е затворено

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.