Како да се користи RealClearHistory како ресурс за настава

Greg Peters 04-08-2023
Greg Peters

Веќе некое време се дружев на RealClearPolitics. За зависник од поли-наука, тоа е одлично место да помине неколку минути или стотина, копајќи во анкети, коментари и изборни озборувања. Но, дури пред неколку недели сфативме дека мрежата на сајтови RealClear, исто така, има верзија на Историја.

Дух.

Во RealClearHistory, добивате ист вид на агрегација на статии од различни места во различни теми. Сите можеме да користиме малку повеќе знаење за содржината и RealClearHistory е прилично пристојно место за наоѓање интересни ресурси и увид. А што е подобро време од летото? За да ја искористите целосната предност, задолжително користете ја функцијата за пребарување во горниот десен агол за да најдете статии, ресурси и мапи.

Исто така види: Мотивирање на студентите со дигитални беџови

Да. Карти. Сите сакаме одлична мапа. Роберт Луис Стивенсон еднаш забележал:

Ми рекоа дека има луѓе кои не се грижат за мапите, и ми е тешко да поверувам во тоа.

Токму. И ако одличната мапа доаѓа заедно со пристојна приказна и одреден контекст, уште подобро.

Исто така види: Што е Padlet и како работи? Совети & засилувач; Трикови

По левата страна на RealClearHistory, ќе најдете дел со наслов „Соба со карти“ во кој се наведени некои од нивните најнови мапи поврзани статии. Поради некоја причина, имав проблем да профункционира врската „Соба на карти“, па не плашете се да ја користите функцијата за пребарување ако тоа ви се случува. Може да ја испробате оваа врска со резултатите од пребарувањето поврзани со картата за да започнете.

Имав многу дупки за зајациво текот на последните неколку недели, додека навлегував во написи кои истакнуваат секакви различни мапи. Неколку од моите неодамнешни омилени:

  • Ретките мапи од Втората светска војна ја откриваат стратегијата на Јапонија Перл Харбор од National Geographic
  • The Louisiana Purchase и The Fry- Карта на Џеферсон од Вирџинија од Монтичело
  • Внатре во тајниот свет на руските мапи од Студената војна креаторите на мапи од Wired Magazine

Имате цело лето. Откријте. Истражете. Обележете неколку работи за следната есен.

(Набрзина. Бесплатната верзија има реклами. И бесплатната верзија мрази блокатори на реклами. Дури и кога се обидувам да ставам RealClearHistory на белата листа преку мојот блокатор на реклами, сè уште сум наидете на некои досадни проблеми.)

cross објавено на glennwiebe.org

Glenn Wiebe е консултант за образование и технологија со 15 долгогодишно искуство во наставата по историја и општествени студии. Тој е консултант за наставна програма за ESSDACK , образовен сервисен центар во Хачинсон, Канзас, често блогира на History Tech и одржува Social Studies Central , складиште на ресурси наменети за едукаторите К-12. Посетете ја glennwiebe.org за да дознаете повеќе за неговото говорење и презентација за образовната технологија, иновативната настава и социјалните студии.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.