Si të përdorni RealClearHistory si një burim mësimor

Greg Peters 04-08-2023
Greg Peters

Për një kohë tani, kam qëndruar pranë RealClearPolitics. Për një djallues policor, është një vend i mrekullueshëm për të kaluar disa minuta ose njëqind, duke gërmuar në sondazhe, komente dhe thashetheme zgjedhore. Por vetëm disa javë më parë kuptuam se rrjeti i sajteve RealClear ka gjithashtu një version të Historisë.

Shiko gjithashtu: 5 Mësime mësimore nga Ted Lasso

Duh.

Në RealClearHistory, ju merrni të njëjtin lloj grumbullimi artikujsh nga vende të ndryshme në tema të ndryshme. Ne të gjithë mund të përdorim pak më shumë njohuri për përmbajtjen dhe RealClearHistory është një vend mjaft i mirë për të gjetur burime dhe njohuri interesante. Dhe çfarë kohe më të mirë se vera? Për të përfituar plotësisht, sigurohuni që të përdorni funksionin e kërkimit lart djathtas për të gjetur artikuj, burime dhe harta.

Po. Hartat. Të gjithëve na pëlqen një hartë e shkëlqyer. Robert Louis Stevenson një herë vërejti:

Më kanë thënë se ka njerëz që nuk kujdesen për hartat dhe e kam të vështirë ta besoj këtë.

Pikërisht. Dhe nëse harta e mrekullueshme vjen së bashku me një histori të mirë dhe një kontekst, edhe më mirë.

Shiko gjithashtu: 8 strategji për të bërë që drejtori juaj t'i thotë "po" çdo gjëje

Përgjatë anës së majtë të RealClearHistory, do të gjeni një seksion të titulluar Dhoma e hartës që liston disa nga hartat e tyre më të fundit artikuj të lidhur. Për disa arsye, kam pasur probleme me funksionimin e lidhjes së "Dhomës së hartës", prandaj mos kini frikë të përdorni funksionin e kërkimit nëse kjo po ju ndodh. Ju mund të provoni këtë lidhje të rezultateve të kërkimit të lidhura me hartën për të filluar.

Kam kaluar nëpër vrima të shumta lepujshgjatë javëve të fundit, ndërsa kam gërmuar në artikuj që nxjerrin në pah të gjitha llojet e hartave të ndryshme. Disa nga të preferuarat e mia të fundit:

  • Hartat e rralla të Luftës së Dytë Botërore zbulojnë strategjinë e Pearl Harbor të Japonisë nga National Geographic
  • The Louisiana Purchase and The Fry- Harta e Jefferson e Virxhinias nga Monticello
  • Brenda botës sekrete të hartuesve të Luftës së Ftohtë të Rusisë nga Revista Wired

Ke gjithë verën. Pra, gërmoni brenda. Bëni pak eksplorim. Shënoni disa gjëra për vjeshtën e ardhshme.

(Përgatitja e shpejtë. Versioni falas ka reklama. Dhe versioni falas urren bllokuesit e reklamave. Edhe kur përpiqem të vendos RealClearHistory në listën e bardhë nëpërmjet bllokuesit tim të reklamave, kam ende hasni në disa çështje të bezdisshme.)

cross postuar në glennwiebe.org

Glenn Wiebe është një konsulent arsimi dhe teknologjie me 15 vite përvojë në mësimdhënien e historisë dhe studimeve sociale. Ai është një konsulent i kurrikulës për ESSDACK , një qendër shërbimi arsimor në Hutchinson, Kansas, blogon shpesh në History Tech dhe mirëmban Social Studies Central , një depo e burimeve të synuara për edukatorët K-12. Vizitoni glennwiebe.org për të mësuar më shumë rreth fjalimit dhe prezantimit të tij mbi teknologjinë e edukimit, instruksionet inovative dhe studimet sociale.

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.