8 strategji për të bërë që drejtori juaj t'i thotë "po" çdo gjëje

Greg Peters 01-08-2023
Greg Peters

Pra, PLN-ja juaj është e tërbuar për një produkt ose program të ri që e ka bërë mësimdhënien dhe të mësuarit më të mirë se kurrë dhe ju dëshironi ta sillni këtë edhe në klasën tuaj. Meqenëse ju punoni për një shkollë, nuk varet 100% nga ju. Ju keni nevojë për blerje dhe mbështetje nga drejtori juaj për t'ju lejuar të ecni përpara. Kjo nuk është gjithmonë e lehtë, nëse nuk i dini sekretet e mëposhtme të suksesit të ndara nga ish-drejtori i @NYCSchools Jason Levy (@Levy_Jason), i cili tani këshillon drejtorët dhe mbikëqyrësit se si të zhvillojnë një vizion dhe strategji bindëse për të pasur sukses me teknologjinë arsimore. Jason prezantoi "Si ta bësh drejtorin tënd të thotë "Po" në EdXEdNYC vjetore, duke ndarë strategjitë kryesore për të marrë drejtorin tuaj në bord me idetë tuaja.

Këtu janë idetë kryesore Jason ndau:

 1. Njih veten tënde

  Për çfarë jeni i njohur në shkollën tuaj? Përdorni reputacionin tuaj për t'ju ndihmuar të merrni atë që kërkoni. Për shembull, ndoshta ju njiheni si mësuesja që i bën të gjithë nxënësit e saj të duan të lexojnë dhe dëshironi që drejtori juaj të blejë një teknologji të re që do t'ju ndihmojë ta bëni këtë në mënyrë edhe më efektive. Të dhënat tuaja të vërtetuara do ta bëjnë më të lehtë për të marrë atë që dëshironi.
 2. Njihni Principalin tuaj

  Çdo njeri ka një lloj personaliteti dhe kjo përfshin drejtorin tuaj, i cili është një person. Kuptoni se cili është lloji i personalitetit të tij ose të saj dhe jini të vetëdijshëm për tërheqjen e asaj që e bën atë të shënojë. Ka formaletestet e personalitetit si Myers Briggs që janë falas dhe marrin vetëm disa minuta për t'u përfunduar. Mund të provoni ta bëni testin sikur të ishit drejtori juaj për të përcaktuar llojin e tij ose të saj ose thjesht kërkoni nga drejtori që ta kryejë atë dhe më pas lexoni.

  Shiko gjithashtu: Çfarë është Storybird for Education? Këshillat dhe truket më të mira
 3. Njihni përparësitë tuaja

  Çfarë e shtyn drejtorin tuaj? Për çfarë interesohet më shumë ai/ajo? Kur kërkoni diçka që dëshironi, të jeni në gjendje të flisni gjuhën e prioriteteve të drejtorit tuaj. Njohja se si drejtori juaj është përgjegjës, ju ndihmon të përshtatni nivelin tuaj.

 4. Njihni ndikuesit e tu

  Çdo drejtor ka një person kyç, ose disa njerëz kyç që kanë veshin e tyre. Këta janë ata që shkojnë te njerëzit kur është koha për të marrë vendime dhe/ose për të trajtuar situata. Disa e quajnë këtë si rrethin e tyre të brendshëm. Dije kush janë këta njerëz. Nëse mund t'i merrni në anën tuaj, ju jeni në gjysmë të rrugës.

 5. Njihni politikën tuaj

  Pëlqejeni apo jo, kur bëhet fjalë për arsimin, politika luan një rol të madh rol. Kuptoni politikën nën të cilën vepron drejtori juaj dhe përpiquni të përcaktoni mënyrat se si ajo që po kërkoni mund ta mbështesë drejtorin tuaj në përpjekjet e tij/saj për të pasur sukses politik. Mund të jetë përmbushja e prioriteteve të një mbikëqyrësi që dëshiron që çdo fëmijë ose mësues të [plotësojë boshllëkun]. Si do ta lehtësojë jetën e drejtorit tuaj politikisht ajo që ju propozoni. Nëse mund t'i përgjigjeni kësaj, ju jeni në rrugën tuaj.

 6. Njihni burimet tuaja

  Paratë,koha, hapësira dhe njerëzit. Këto janë katër burimet e nevojshme për çdo projekt. Kur kërkoni diçka nga drejtori juaj, sigurohuni që të jepni llogari për mënyrën se si do të përfitoni secilin prej këtyre burimeve.

  Shiko gjithashtu: Mjetet më të mira të Google për nxënësit e gjuhës angleze
 7. Njihni kohën tuaj

  Koha është gjithçka. Gjeni kohën më të mirë për të folur me drejtorin tuaj ku nuk do të ketë shumë shpërqendrime dhe kur ai/ajo ka të ngjarë të jetë në humor të mirë. Ndoshta ju jeni përgjegjës për një ngjarje apo festë të rëndësishme në shkollën tuaj. Një kohë e mirë mund të jetë pas asaj kur drejtori juaj është ende i emocionuar për atë që ai/ajo pa. Ndoshta ka një mëngjes ose mbrëmje të caktuar çdo javë kur drejtori juaj qëndron vonë ose vjen herët dhe ka kohë për të biseduar. Kuptojeni këtë në mënyrë që ideja juaj të pranohet mirë.

 8. Know Thy Pitch

  Mos shkoni vetëm te drejtori juaj dhe ndani një ide. Tregojini atij se kjo është menduar mirë dhe sillni një propozim prej një faqeje për t'iu referuar që adreson të gjitha pikat e mësipërme.

Doni që drejtori juaj të thotë po për idenë tuaj të ardhshme të madhe? Njohja e këtyre tetë strategjive është thelbësore për ta bërë atë nga ndoshta po.

Nëse keni provuar ndonjë nga këto strategji, ose provoni ato në të ardhmen - mos ngurroni të shkruani në Twitter në Jason (@Levy_Jason)! Ndërkohë, mos e merrni jo si përgjigje.

Lisa Nielsen shkruan dhe flet për audiencat anembanë globit rreth të mësuarit në mënyrë inovative dhe shpesh mbulohet nga mediat lokale dhe kombëtare përPikëpamjet e saj mbi “Të nxënit e nxitur nga pasioni (jo të dhëna), “Të menduarit jashtë ndalimit” për të shfrytëzuar fuqinë e teknologjisë për të mësuar dhe përdorimin e fuqisë së mediave sociale për t'u ofruar një zë mësuesve dhe studentëve. Znj. Nielsen ka punuar për më shumë se një dekadë në kapacitete të ndryshme për të mbështetur mësimin në mënyra reale dhe novatore që do t'i përgatisin studentët për sukses. Përveç blogut të saj të vlerësuar me çmime, The Innovative Educator, shkrimet e znj. Nielsen janë paraqitur në vende të tilla si Huffington Post, Tech & Learning, ISTE Connects, ASCD Wholechild, MindShift, Leading & Learning, The Unplugged Mom, dhe është autor i librit Teaching Generation Text.

Mohimi i përgjegjësisë: Informacioni i ndarë këtu është rreptësisht i autores dhe nuk pasqyron opinionet ose miratimin e punëdhënësit të saj.

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.