Kako koristiti RealClearHistory kao nastavni resurs

Greg Peters 04-08-2023
Greg Peters

Već neko vrijeme sam se motao u RealClearPolitics. Za ovisnika o polysci, to je odlično mjesto da provede nekoliko minuta ili stotinu, kopajući po anketama, komentarima i izbornim tračevima. Ali tek prije nekoliko sedmica shvatili smo da RealClear mreža web-mjesta također ima historijsku verziju.

Da.

Na RealClearHistory, dobijate istu vrstu agregacije članaka od razna mjesta u raznim temama. Svi možemo koristiti malo više znanja o sadržaju i RealClearHistory je prilično pristojno mjesto za pronalaženje zanimljivih izvora i uvida. A ima li boljeg vremena od ljeta? Da biste u potpunosti iskoristili prednosti, obavezno koristite funkciju pretraživanja u gornjem desnom kutu da pronađete članke, resurse i karte.

Da. Mape. Svi volimo sjajnu mapu. Robert Louis Stevenson je jednom primijetio:

Vidi_takođe: Kako da napravim YouTube kanal?

Rečeno mi je da postoje ljudi koji ne mare za mape, i teško mi je u to povjerovati.

Vidi_takođe: Škole tokom cijele godine: 5 stvari koje treba znati

Tačno. A ako sjajna mapa dolazi zajedno s pristojnom pričom i nekim kontekstom, još bolje.

Na lijevoj strani RealClearHistory-a, naći ćete odjeljak pod nazivom The Map Room koji navodi neke od njihovih najnovijih mapa povezani članci. Iz nekog razloga, imao sam problema da povežem sobu sa mapama da radi, stoga se nemojte bojati koristiti funkciju pretraživanja ako vam se ovo dešava. Možete isprobati ovu vezu rezultata pretraživanja vezanih za mapu za početak.

Prošao sam niz zečjih rupau posljednjih nekoliko sedmica dok sam kopao po člancima koji naglašavaju sve vrste različitih mapa. Nekoliko mojih nedavnih favorita:

  • Rijetke karte Drugog svjetskog rata otkrivaju japansku strategiju Pearl Harbor od National Geographica
  • The Louisiana Purchase i The Fry- Jeffersonova karta Virginije iz Monticella
  • Unutar tajnog svijeta ruskih hladnoratovskih kartografa iz Wired Magazina

Imate cijelo ljeto. Ukopajte se. Istražite. Označite nekoliko stvari za sljedeću jesen.

(Brzo upozorenje. Besplatna verzija ima oglase. A besplatna verzija mrzi blokatore oglasa. Čak i kada pokušam staviti RealClearHistory na bijelu listu putem svog bloka za blokiranje oglasa, još uvijek naići na neke dosadne probleme.)

cross posted at glennwiebe.org

Glenn Wiebe je konsultant za obrazovanje i tehnologiju sa 15 godine iskustva u nastavi istorije i društvenih nauka. On je konsultant za kurikulum za ESSDACK , centar za obrazovne usluge u Hutchinsonu, Kanzas, često bloguje na History Tech i održava Središnja društvenih studija , skladište resursa namijenjenih K-12 edukatorima. Posjetite glennwiebe.org da saznate više o njegovom govoru i prezentaciji o obrazovnoj tehnologiji, inovativnoj nastavi i društvenim studijama.

Greg Peters

Greg Peters je iskusni edukator i strastveni zagovornik transformacije polja obrazovanja. Sa preko 20 godina iskustva kao nastavnik, administrator i konsultant, Greg je posvetio svoju karijeru pomaganju nastavnicima i školama da pronađu inovativne načine za poboljšanje ishoda učenja za učenike svih uzrasta.Kao autor popularnog bloga, TOOLS & IDEJE ZA TRANSFORMACIJU OBRAZOVANJA, Greg dijeli svoje uvide i stručnost o širokom spektru tema, od korištenja tehnologije do promoviranja personaliziranog učenja i njegovanja kulture inovacija u učionici. Poznat je po svom kreativnom i praktičnom pristupu obrazovanju, a njegov blog je postao izvor za edukatore širom svijeta.Osim što radi kao bloger, Greg je takođe tražen govornik i konsultant, koji sarađuje sa školama i organizacijama na razvoju i implementaciji efikasnih obrazovnih inicijativa. Magistrirao je obrazovanje i sertifikovani je nastavnik u više predmetnih oblasti. Greg je posvećen poboljšanju obrazovanja za sve učenike i osnaživanju nastavnika da naprave stvarnu razliku u svojim zajednicama.