Преглед на производот: GoClass

Greg Peters 02-08-2023
Greg Peters

Производ: GoClass //www.goclass.com/guestapp/index

Од Дејвид Капулер

Исто така види: Следење на моето присуство: пријавување преку Интернет

Малопродажна цена: бесплатна или GoClass+ (варира)

GoClass е платформа за учење која им овозможува на едукаторите да креираат лекции за мобилни уреди или веб. Идеален е за комбинирано, насочувано или превртено учење, како и за диференцирана настава.

Квалитет и ефективност

GoClass може да се користи за која било наставна програма или за веб или за кој било мобилен уред. Наставниците можат да користат GoClass за да создадат динамични интерактивни лекции кои можат да содржат слики, видеа, статични веб-страници, текст и повеќе за да ги ангажираат своите ученици и да го проценат нивното учење/разбирање.

Лесност за користење

GoClass обезбедува едноставен структуриран процес за креирање планови за часови кои го следат нивниот модел покаже-објасни-прашај. Тие имаат развиено веб-интерфејс за додавање студенти, креирање лекции, поставување или поврзување материјали, креирање сесии и многу повеќе. Помошта лично и заедницата е достапна преку делот за поддршка на нивната веб-локација.

Креативна употреба на технологијата

GoClass е иновативно решение за учење кое им овозможува на едукаторите да создаваат интерактивни лекции на Интернет кои имаат интеракција со кој било мобилен уред. Наставниците можат самостојно да ги туркаат содржините и проценките на уредите на учениците и на проекторот на часот. Ова е особено ефикасно со мобилните уреди во училницата и им овозможува на воспитувачите да ги оценуваат учениците во реално време додека работат налекција. Исто така, наставникот може да го користи ова за да ја разликува наставата, како и да води и да го комбинира учењето.

Погодност за употреба во училишна средина

Исто така види: Што е Google Arts & засилувач; Култура и како може да се користи за настава? Совети и трикови

GoClass е дизајниран за мобилната училница и за наставниците кои сакаат да „Превртете ја“ нивната училница. Учениците можат да го однесат својот мобилен уред дома или да се најават преку Интернет и да пристапат до сите лекции што ги создал нивниот наставник.

ЦЕКУПНА ОЦЕНКА

GoClass е одлична платформа за учење што го револуционизира начинот на кој воспитувачите предаваат.

Најпопуларни карактеристики:

  • Безпречена интеграција: работи за која било наставна програма, ниво на одделение или предмет.
  • Иновација: комбинира веб и мобилни уреди за да испорача „ true“ Окружување за учење на 21-от век.
  • Стратешко: може да работи со кој било стил на настава: комбинирано или водено учење, превртена училница или диференцирана настава.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.