Најдобрите активности на Светското првенство на ФИФА & засилувач; Лекции

Greg Peters 05-07-2023
Greg Peters

Светското првенство во ФИФА 2022 се одржува во Катар од 20 ноември до 18 декември. Најпознатиот машки фудбал – или фудбал, како што е познат надвор од САД – турнир на планетата, овој масовен спортски настан ќе привлече десетици на национални тимови од целиот свет, како и илјадници гледачи и милиони гледачи.

Како едно од најголемите меѓународни атлетски натпревари, Светското првенство на ФИФА е одлична можност да се подучуваат за други култури, географија, традиции , и уште повеќе. Овие лекции, активности, квизови, работни листови и повеќе -- речиси сите се бесплатни -- имаат гоооооол (!) да ги вклучат учениците во возбудата.

Најдобри лекции за Светскиот куп на ФИФА & Активности

New York Times: Spot The Ball

Фудбалот е брза игра, но вистинскиот навивач не само што ќе ги следи топката, но и да ја предвиди нејзината траекторија. Овој интерактивен од Њујорк тајмс е забавен тест за фудбалската острина на читателот.

Физика на фудбалот: науката зад слободни удари, пенали и удари во гол

Светско првенство 2022 наставни ресурси

Физика во фудбал

Како дали надувувањето на фудбалската топка влијае на нејзиното движење? Фудбалерите и љубителите на американскиот фудбал можеби интуитивно го знаат одговорот, но дали можат да го објаснат според физиката? Овој бесплатен научен проект чекор-по-чекор вклучува детално истражувањепрашања и експериментални постапки. Студентите ќе научат за експерименталниот метод, физиката на фудбалот и кој може да ја шутне топката најдалеку.

ESOL Курсеви: Светско првенство на ФИФА

Исто така види: Нов Почетен комплет за наставници

Покрај тестовите за вокабулар, мешавините на правописот, работните листови за јазикот и квизовите за идентификација на земјата, оваа страница им нуди на студентите можност да учат англиски преку национални фудбалски песни, вклучително и „Вака Вака“ на Шакира.

Twinkl: Идеи за настава на Светското првенство за мажи во 2022 година & засилувач; Ресурси

Исто така види: Компјутерска надеж

Ребека, ирскиот наставник FIFA World Cup 2022 Aktivity Pack

Зафатен наставник : 40 бесплатни работни листови за Светското првенство

Etacude Наставници по англиски јазик: 10 активности на Светското првенство во училница & засилувач; Игри

Ова видео содржи 10 активности поврзани со Светското првенство кои наставниците можат да ги искористат на часовите, вклучувајќи работни листови и вокабулар за Светското првенство. Помладите ученици можат да создаваат занаети на тема фудбал, како што е фудбалско игралиште и да истражуваат важни настани во историјата на Светското првенство.

Зошто Катар е контроверзна локација за Светското првенство?

Историјата на Катар

5 лекции за наставници од Тед Ласо

План за лекции за физичко образование

Ова содржи брз турнир во мал фудбал дизајниран од Пол Ганон, инструктор во Одделот за физичко образование на Воената академија на САД во Вест Поинт.Тоа е забавна активност за секој наставник кој сака да ги носи учениците на отворено и да се фокусира на градење тим и вежбање.

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.