Што е Education Galaxy и како функционира?

Greg Peters 03-07-2023
Greg Peters

Education Galaxy го комбинира учењето со прашања и одговори со игри за да им помогне на учениците да учат на ангажиран начин. Целта е да им се помогне да се подготват за тестирање.

Овој дигитален систем нуди ефикасен начин да му помогне на класот да научи. Наместо да задаваат книга со прашања, учениците можат да работат независно и одговорот да се открие додека одат, да учат од грешките и да останат фокусирани додека напредуваат.

Платформата бесплатна за употреба обезбедува и повратни информации за наставниците да можат одземе како им оди на учениците, како и како класот е феринг како целина. Тоа е алатка за учење и повратни информации, која е склопена во еден едноставен и забавен систем.

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете во овој преглед на Education Galaxy.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Education Galaxy?

Education Galaxy е онлајн платформа за учење која користи комбинација од игри и вежби за да им помогне на учениците да учат на привлечен начин. Бидејќи е базирана на интернет, може да се користи на различни уреди, што го прави одличен начин да се обезбеди пристап до дигиталното образование за сите училишта.

Оваа алатка е насочена кон подобрување на учењето на учениците К-8 , сепак постои и Liftoff Adaptive Intervention, алатка за интервенции која може да им помогне на учениците кои се борат. Ова го наоѓа нивото на ученикот, преку оценувањето, а потоа им помага да работат кон тоацелта за напредок.

Поконкретно Назад кон Education Galaxy, која исто така работи како алатка за оценување користејќи прашања и одговори во обид подобро да ги подготви учениците за државното тестирање. Оваа алатка од Ниво 1 има за цел да ги исполни стандардите на состојбата во која се наоѓате нудејќи различни програми што одговараат.

Од математика и наука до јазични уметности и читање, ова ги опфаќа сите главни основи. Употребата на систем за наградување базиран на игра се покажа како ефикасна во зголемувањето на оценките на учениците со тоа што ги направи поангажирани во учењето.

Исто така види: 4 едноставни чекори за дизајн на соработка & засилувач; Интерактивна онлајн ПД со и за наставници

На ученикот веднаш му се дава повратна информација за нивните одговори за да може да учат од грешките, но повеќе тоа во следниот дел.

Како функционира Education Galaxy?

Наставниците можат бесплатно да се пријават на Education Galaxy и да почнат да го користат веднаш. Платените опции се достапни, но за основите е лесно да се започне. Пристапот е овозможен до илјадници прашања на кои може да се одговори онлајн или да се испечатат за употреба на работниот лист. Тоа е онлајн форматот што е навистина корисен.

Бидејќи сè е направено на компјутер, наставниците можат да изберат сет прашања со пребарување на одредени стандарди или по предмет. Потоа учениците можат да работат на прашањата со повеќекратен избор. Ако сфатат како што треба, добиваат пристап до игра. Ако сфатат погрешно, веднаш им се дава видео објаснување за тоа како да дојдат до вистинскиот одговор.

Исто така види: Како да поставите виртуелна реалност или зголемена реалност во училиштата

Учениците добиваат поени инагради за да им помогне да видат како напредуваат. Наставниците можат да креираат специфични планови за учење за поединечни студенти за да се уверат дека напредуваат во областите на кои им е потребно подобрување.

Прашањата се достапни и на англиски и на шпански, што овозможува учење на повеќе јазици, како и учење низ јазици.

Наставниците можат да видат како поединечните ученици направиле на тестовите за да го проценат нивниот напредок и искористете го тоа при доделување повеќе работа или идни тестови. Распоредот, во графикони, овозможува на прв поглед да се види како тој напредок се подобрува со текот на времето.

Кои се најдобрите карактеристики на Education Galaxy?

Education Galaxy игрите се забавни и привлечни, правејќи вистинска барана награда за студентите. Но, што е најважно, тие се концизни и ограничени на време, само делуваат како награда, а не како одвлекување на вниманието.

Прашањата се многу, со повеќе од 10.000 достапни. Секој од нив има свое видео насоки, така што ако учениците погрешат, тие можат да се научат на мајсторство и да учат од своите грешки.

Алатката Assessment Builder е многу корисна за целосно искористување на овој систем. Наставниците можат да креираат проценки приспособени на одредени предмети што се опфатени на часовите, нудејќи тест банка од секој дел од стандардот. На пример, тогаш можете да креирате испит на крајот на семестарот кој опфаќа повеќе предмети.

Темата за вселенски вонземјани е забавна инуди конзистентност низ платформата, што ја прави добредојдена за учениците да учат и користат. Од картички за рангирање на вонземјани и приспособливи аватари до надградливи blasters и групни натпревари, ова може многу да ги поттикне учениците да се вратат за повеќе.

Колку чини Education Galaxy?

Цена за Education Galaxy е поделен на три секции на училишта, родители и наставници.

За планот Училишта , ќе треба да пополните краток онлајн формулар и да го поднесете за да започнете со процесот на добивање понуда што одговара на вашата институција.

За планот Родителите , цените се едноставни со сет 7,50 долари месечно .

За планот Наставници , цената е бесплатна за Основно , ограничувајќи ве или на 30 студенти за сите предмети или на 150 студенти на еден предмет. Или постои планот Premium од $9 месечно за пристап до сите игри, повеќе извештаи, дијагностика, пристап на студентите до персонализирана патека, градител на тест и усогласување, повеќе ракети за собирање , плус пристап на студентите до My Skill Practice.

Education Galaxy најдобрите совети и трикови

Одете низ цело училиште

Искористете го дома

Станете вистински

Печатете аватари и значки за вонземјани за да ги залепите низ училницата за да ја замаглите границата помеѓу часот и дигиталната средина за учење, правејќи ги учениците се чувствуваат повеќе потопени и ангажирани од моментот кога ќе одат низврата.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.