Користење на алатката за враќање на инвестицијата за да се донесат подобри одлуки во училиштето

Greg Peters 04-07-2023
Greg Peters

МБА програмата на Бизнис школата на Политехничкиот институт Ворчестер (WPI) лансираше нова дигитална алатка која ќе им овозможи на идните студенти да го анализираат нивниот потенцијален поврат на инвестицијата (ROI).

Далеку повеќе од само метод на регрутирање, алатката за враќање на инвестицијата е начин да се залага за поголема транспарентност и одговорност во високото образование, вели пречесниот д-р Дебора Џексон.

„Мислам дека сите имаме одговорност да го направиме ова“, вели таа. „Ова се чувствува како етички одговор. Има многу ученици кои одат на училиште и преземаат потенцијално големи долгови, а потоа не го гледаат тој поврат“.

Просечниот дипломиран студент добива 70.000 УСД во студентски заеми за да плати за својот напреден степен, според Националниот центар за образовна статистика.

„Мораме да бидеме подобри чувари на овие ресурси во име на нашите идни студенти. Мислам дека тоа е наша одговорност во високото образование“, вели Џексон.

Исто така види: Најдобри камери за документи за наставници

Алатка за враќање на инвестицијата во Политехничкиот институт Ворчестер

Да им се даде пристап на идните студенти до подобри податоци за да донесат попаметни одлуки е во согласност со лекциите што се предаваат на МБА-програмата фокусирана на WPI на STEM која вклучува концентрации во области како што се аналитика, финансии и операции со синџирот на снабдување.

„Се гледаме дека користиме технологија за да го направиме деловното образование карактеристично“, вели Џексон. "Беагледајќи во деловната интелигенција и аналитика или синџир на снабдување или ИТ или иновации и претприемништво, управување со производи“.

Исто така види: Што е Јазик! Во живо и како тоа може да им помогне на вашите студенти?

За алатката за враќање на инвестицијата , WPI соработуваше со фирмата за услуги за податоци со седиште во Сиетл, AstrumU за да им овозможи на идните студенти на МБА пристап до приспособени предвидувања за нивната кариера, промоција и потенцијал за заработка. Сите овие предвидувања се засноваат на реалните резултати од кариерата на дипломираните студенти на WPI.

Надвор од портата, трошокот за МБА е околу 45.000 американски долари, а просечната заработка на дипломиран е 119.000 долари, но потенцијалните студенти можат да го прилагодат на нивните ситуации и полиња. „Можете да ја користите оваа алатка и да кажете поконкретно каде сакате да студирате, каде сакате да одите, каде сакате да живеете, вид на работа што сакате да ја имате и да го добиете тоа приспособено предвидување“, вели Џексон.

Како студентите и воспитувачите можат да почнат да размислуваат за рентабилност

При изборот на постдипломски или постдипломски студии, студентите и едукаторите кои им даваат насоки треба да размислуваат за рентабилноста и целите за кариера и заработка што ги имаат на ум. „Направете ја домашната задача“, советува Џексон. Побарајте училишта кои обезбедуваат статистика за успехот по дипломирањето и се транспарентни и отворени со други податоци. Не секоја програма е соодветна за секој студент, но подобро е за студентите и институциите на долг рок ако студентите можат да направат повеќеинформирани одлуки.

Џексон се надева дека ставајќи акцент на ROI, WPI може да помогне да се инспирира овој вид на транспарентност да стане повообичаен. Таа додава дека одговорноста на лидерите на повисоките едиции е да се погрижат тоа да се случи. „Заземаме лидерска позиција во таа одговорност“, вели таа.

  • Користење податоци за информирање на наставата & засилувач; Променете ја училишната култура
  • Некои училишта користат 2.000 апликации. Еве како One District ја штити приватноста на податоците

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.