Што е BandLab за образование? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 26-07-2023
Greg Peters

BandLab for Education е дигитална алатка која им овозможува на наставниците и учениците да соработуваат на учење базирано на музика. Ова ја прави моќна опција за наставниците кои сакаат да работат на далечина, како и во училницата со учениците кои учат создавање музика.

Оваа бесплатна платформа има виртуелни и реални инструменти и има повеќе од 18 милиони корисници распространети низ 180 земји. Расте брзо со милион нови корисници кои се придружуваат секој месец и околу 10 милиони песни создадени преку понудата.

Ова е во голема мера платформа за создавање дигитална музика фокусирана на музичка продукција. Но, образовната рака на тоа им овозможува на студентите да го користат ова како достапна DAW (дигитална аудио работна станица) со многу песни вчитани за да работат.

Исто така види: Производ: EasyBib.com

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за BandLab за образование .

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е BandLab for Education?

BandLab for Education е дигитална аудио работна станица која, на прв поглед, е слична на она што го користат професионалните продуценти кога создаваат и мешаат музика. Со поблиска проверка, тоа е полесна за употреба опција која некако сè уште нуди сложени алатки.

Исто така види: Edpuzzle План за час за средно училиште

Клучно, целата работа која е интензивна на процесорот е понудена на интернет, така што нема потреба да се потпирате на софтвер за да направите сè податоците се крцкаат локално. Тоа помага да се направи ова повеќедостапно за студенти од различно потекло бидејќи платформата ќе работи на повеќето уреди.

BandLab for Education им овозможува на студентите да снимаат музика директно од поврзан инструмент, што значи дека можат да научат да свират истовремено градејќи ја нивната способност да работат со тие снимки. Сето тоа може да доведе до создавање на посложени музички аранжмани.

Тоа, рече, библиотеката со јамка содржи бројни песни кои го прават започнувањето многу лесно, дури и без инструменти од реалниот свет. Ова е идеално за употреба во класата, како и за учење од далечина бидејќи може да се користи заедно со видео платформи за водено музичко создавање.

Како функционира BandLab за образование?

BandLab за образование е базиран на облак, така што секој може да добие пристап и да се најави со веб-прелистувач. Регистрирајте се, најавете се и започнете веднаш – сето тоа е многу едноставно, што е освежувачко во овој простор кој историски вклучува сложена функционалност и стрмна крива на учење.

Студентите може да започнат со навлегување во јамката библиотека за песни кои потоа може да се усогласат со темпото на проектот. Едноставната функционалност за влечење и спуштање овозможува лесно градење на песни на временската линија во класичен стил на распоред, што е лесно да се разбере, дури и за студенти кои се нови во ова.

BandLab за образование е полн со корисни ресурси за водење на нови и понапредни корисници. НаДесктоп апликацијата може да биде најлесна за користење благодарение на поголемиот екран, но ова функционира и на уредите со iOS и Android, така што студентите можат да работат на сопствените паметни телефони секогаш кога ќе добијат шанса.

За да користите инструменти, едноставно се вклучувате како засилувач и софтверот ќе ја репродуцира и ќе ја снима музиката што ја правите, во реално време. Кога користите тастатура, можно е да се користи и како начин за свирење на избор од различни виртуелни инструменти.

Откако ќе се создаде песна, потоа може да се зачува, уредува, совладува и споделува.

Кои се најдобрите функции на BandLab for Education?

BandLab for Education е фантастичен начин да започнете со уредување аудио. Но, тоа е исто така одлична опција за споделување бидејќи сè е зачувано во облакот. Ова им овозможува на студентите да работат на проект и потоа да го поднесат или кога ќе завршат или за време на процесот на производство.

Наставниците можат да ги следат учениците во реално време додека работат на проект, кој е идеален за насоки, повратни информации и проверка на задачите. Има дури и систем за оценување вграден директно во платформата.

BandLab for Education овозможува соработка во реално време за повеќе ученици да можат да работат заедно или наставникот може да работи со ученик директно - можете дури и да си испраќате пораки додека одите. Потенцијалот за создавање бендови на часовите е огромен овде со различни ученици кои свират на различни инструменти за да создадат моќенколаборативен краен резултат.

Има недостиг на семплер или синтисајзер за понатамошно манипулирање со звуците, но има алтернативни софтверски опции за вакви работи. Тоа не значи дека на ова му недостасуваат посложени функции, бидејќи ажурирањето додаде MIDI мапирање како карактеристика, идеално за оние со прикачен надворешен контролер.

Уредувањето е едноставно со сечење, копирање и залепување колку што сакаат веќе се користат во други програми. Променете ја јачината, времетраењето и обратните звуци или за MIDI квантизирајте, повторно изговарајте, хуманизирајте, рандомизирајте и менувајте ја брзината на белешките - сето тоа е многу импресивно за бесплатно поставување.

Колку чини BandLab for Education?

BandLab for Education е потполно бесплатна за користење. Ова ви овозможува неограничени проекти, безбедно складирање, соработки, алгоритамско совладување и преземања со висок квалитет. Има 10.000 професионално снимени циклуси, 200 бесплатни инструменти компатибилни со MIDI и пристап до повеќе уреди на Windows, Mac, Android, iOS и Chromebook уреди.

BandLab for Education најдобри совети и трикови

Започнете бенд

Секционирајте го вашиот клас, ставајќи различни свирачи на инструменти во посебни групи за да бидете сигурни дека има мешавина. Потоа дозволете им да состават бенд, вклучувајќи задачи од името и брендирањето до градење и изведување песна.

Дигитализирајте ја домашната задача

Учениците нека ја снимаат својата вежба на инструменти на дома за да можат да ви го испрататпроверете го нивниот напредок. Дури и ако не проверувате детално, тоа ги тера да работат според стандардот и да бидат поттикнати да вежбаат.

Поучете онлајн

Започнете видео состанок со поединец или класа за предавање свирење и уредување. Снимајте ја лекцијата за да може да се сподели или повторно да се гледа за учениците да можат да напредуваат и да ги практикуваат техниките во свое време.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.