Што е Џуџи и како може да се користи за учење?

Greg Peters 26-07-2023
Greg Peters

Juji е вештачки интелигентен асистент заснован на чет-бот кој има за цел да им помогне на наставниците да се вклучат со учениците, на размер и на персонализиран начин. Идејата е да се ослободи повеќе време за наставниците и административниот персонал, да се фокусираат на други задачи.

Ова е комплетна платформа, така што е градител на вештачка интелигенција за разговори, како и самиот преден систем. Така, училиштата и, пред сè, универзитетите и колеџите, можат да работат на нивната персонализирана вештачка интелигенција што ќе се користи во нивната образовна институција.

Ова може да варира од помагање при регрутирање студенти до водење на студентите на курс. Сè што е направено со она што го вели компанијата е персонализирано искуство. Значи, дали ова може да работи за вашето место на образование?

Што е Juji?

Juji е вештачки интелигентен четбот. Можеби звучи импресивно -- и тоа е -- но не е единствено бидејќи овие платформи почнуваат да се појавуваат во поголем број. Овој се издвојува бидејќи го олеснува процесот на создавање паметен чет-бот полесен од кога и да е -- дури и не треба да го знаете кодот!

Една од главните продажби за овој систем е за регрутирање студенти. Ова им овозможува на потенцијалните студенти да поставуваат прашања и да учат за институцијата и курсевите, без да одземаат време и ресурси за персоналот, како што тоа традиционално би можело.

Четботите исто така може да се користат штом студентите се во институцијата, нудејќи персонализирано водство кое трае грижа за административната страна на студијатакако и вистинското учење.

Кога станува збор за помагање на учениците да го тестираат она што го научиле, можеби со разговор во стилот на прашања и одговори, ова не само што помага при учењето, туку и обезбедува метрика што едукаторите можат да ги проценат . Сето тоа би требало да значи поголемо совладување на предметот што може да се следи и прилагоди во наставата врз основа на напредокот на учениците.

Како функционира Juji?

Juji започнува со тоа што ќе ви дозволи да креирате сопствен чат-бот за вештачка интелигенција. што е полесно отколку што може да звучи. Благодарение на изборот на шаблони, можно е да започнете со основите.

Потоа можете да уредувате по потреба за да го персонализирате искуството за целните корисници. Сето тоа е бесплатно за градење и играње, додека не одлучите дека сте подготвени да започнете.

Нема потреба да се знае кодот бидејќи се поставени различните опции во преден стил, за да можете да работите преку избор на тековни опции за разговор што ги сакате и да ги персонализирате по потреба. Juji тврди дека ова го прави создавачот на чет-бот до 100 пати побрз од „било кој друг производител на чет-бот“.

Можно е дури и да се додаде гласовна интерактивност за учениците да можат вербално да се вклучат со прашања и одговори. Потоа можете да го интегрирате четботот во веќе постоечки системи, со што ќе се овозможи овој бот да работи на главната веб-локација на институцијата, интранет, апликации и слично.

Кои се најдобрите функции на Juji?

Јуџи е лесно да се работи со двајцата во задниот дел,зграда, а на предниот дел, интеракција со учениците. Но, паметните ВИ се тие што навистина го прават ова привлечно.

Не само што ќе им овозможи на студентите да имаат одговор на прашања, туку и ќе научи и „чита меѓу редови“ за да разбере што му треба на тој ученик. Следствено, може да работи како личен асистент за учење на ученикот, нудејќи помош во области за кои студентот можеби не ни помислил да праша.

На поосновно ниво може да ги потсети студентите на рокот за час или проект, преку апликацијата, како што можеби бараат. Може да се користи и како помошник за настава за да се симне товарот од наставникот кој се обидува да понуди поперсонализирано искуство еден-на-еден, но во обем.

Можно е и промена на личноста на четбот, што може да биде одлична опција за создавање точка на интеракција која им се допаѓа на студенти од различна возраст.

Слоевите на системот го олеснуваат користењето со студиото таму за градење на вештачката интелигенција, која потоа ги вклучува API и IDE back-end. Сето тоа значи дека едукаторите без обука можат лесно да почнат да го користат градежниот уред. Администраторите, исто така, можат да работат повеќе во задниот дел за да го интегрираат софтверот со тековните системски поставки.

Вештачката интелигенција ќе работи со разговори со слободен текст за да разработи уникатни карактеристики, така што едукаторите може да го користат ова како начин да добијат повратни информации за напредокот и потребите на ученикот. Сето тоа треба да резултира со повеќе персонализираниискуство за учење кое функционира во текот на образовното патување.

Колку чини Juji?

Juji е изграден за повеќе намени, вклучувајќи деловни намени, како и едукација. Ако го користите чисто за непрофитни образовни цели, постои посебен план за цени.

Планот Основен , во моментот на објавување, се наплаќа од 100$ за 100 ангажмани за разговор. Освен тоа, цените се чуваат прилично нејасни. Веројатно има поголема флексибилност за ова, но таа информација за жал не е многу јасна.

Juji најдобри совети и трикови

Изградете основни

Најмногу едноставно ова е вештачка интелигенција што ги оживува прашањата и најчесто поставуваните прашања , затоа започнете со тоа како основен распоред за да ги покриете повеќето прашања што може да се постават.

Исто така види: Што е чекологија и како може да се користи за предавање?

Вие лично

Исто така види: Најдобрите страници за разговор на задни канали за образование

Уредете ја вештачката интелигенција на аватарот за да ја направите привлечна за возраста студенти што планирате да им помогнете со овој асистент, па тие се желни да се вклучат и да работат со платформата.

Изградете со студенти

Покажете им на учениците како сте работи на создавање на вештачка интелигенција за да можат подобро да разберат како функционираат овие системи, како можат да комуницираат со нив и како можеби ќе сакаат да ги користат во иднина бидејќи тие стануваат се поприсутни.

  • Нов почетен комплет за наставници
  • Најдобри дигитални алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.