Што е Code Academy и како функционира? Совети & засилувач; Трикови

Greg Peters 31-07-2023
Greg Peters

Code Academy е лесна за употреба платформа за предавање код базирана на веб-локација, дизајнирана за студенти и наставници.

Овој систем оди подалеку од кодирањето за да научи веб развој, компјутерски науки и сродни вештини на начин што може лесно да го разберат повеќето студенти.

Иако кодирањето започнува со чекори кои се едноставни дури и за почетници, тој нуди јазици од реалниот свет кои можат да се користат професионално. Ова ги вклучува Java, C#, HTML/CSS, Python и други.

Значи, дали е ова најдобриот систем за учење код за студенти и наставници во образованието? Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за Code Academy.

Што е Code Academy?

Code Academy е платформа за учење код што се базира на интернет, така што може лесно да се пристапи од многу уреди и студенти со широк опсег на способности. Иако има бесплатна верзија, таа е добра само за почеток. Платената услуга е потребна за попрофесионално ниво, употребливи вештини во реалниот свет.

Code Academy нуди проекти, квизови и други функции кои можат да помогнат во учењето Процесот е извонреден и зависен за да ги поттикне студентите да се враќаат за повеќе.

Голем дел од обуката е изложена во делови насловени според патеката на кариерата, така што студентите можат буквално да изберат цел за работа и потоа да ги следат курсевите за да го постигнат тоа. Кариерен пат за почетници за да бидете научник за податоци специјализиран за машинско учењее рута од 78 лекции, на пример.

Како работи Code Academy?

Code Academy ви овозможува да се регистрирате и да започнете веднаш, а можете дури и да пробате примерок на почетната страница што го прикажува кодот лево и излегува од десната страна за инстант дегустатор.

Ако не сте сигурни од каде да започнете, постои квиз што може да се направи за да ви помогне да го пронајдете вистинскиот курс или кариера за да одговараат на вашите интереси и способности.

Изберете курс, кажете компјутерски науки, и ќе ви биде даден преглед на деловите во кои ќе учите. Првото ќе биде да се научи јазикот за кодирање Python и како ефективно да се користи пред да се префрли на структури на податоци и алгоритми, како и користење на бази на податоци и друго.

Исто така види: Lexia PowerUp Literacy

Влезете во лекцијата и екранот се распаѓа на код лево и излез на десната страна за да можете веднаш да пишувате пораки додека одите. Ова е и наградувачко и корисно за упатства за да проверите дали го правите правилно додека напредувате.

Кои се најдобрите карактеристики на Академијата за кодови?

Академијата за кодови може да биде тешка, но сепак води учениците на патот со корисни совети. Направете грешка и ќе ви биде понудена нежна корекција за да се осигурате дека учењето ќе се одвива, така што следниот пат ќе биде точно.

Достапен е тајмер за фокусирање, кој може да помогнете им на некои студенти, но ова е опционално, така што за секој што смета дека тоа е премногу притисок,тоа не е суштинско.

Вреди да се напомене дека многу од патоказите и курсевите за професионалната рута може да бидат достапни само за претплатниците на Pro, што треба да се плати, но повеќе за тоа подолу. Другите Pro карактеристики вклучуваат проекти од реалниот свет, ексклузивен материјал, понатамошна пракса и заедница за споделување ресурси и заедничка соработка.

Бидејќи упатствата се таму лево, ова го прави самостоен систем за учење. Тој е исто така динамичен, што го прави идеално решение за студенти кои сакаат да работат надвор од часовите без поддршка.

Бидејќи ова се протега на компјутерски науки до употреба во реалниот свет, тој нуди многу реален пат во кариерата можност за студентите да им дозволиме да напредуваат до професионални нивоа ако сакаат.

Колку чини Code Academy?

Code Academy нуди бесплатен избор на материјали за учење што трае долго Како и да е, за навистина да го извлечете максимумот од оваа услуга ќе треба да платите.

Пакетот Основен е бесплатен и ви ги добива основните курсеви, врсничка поддршка и ограничена мобилна практика.

Одете Pro и тоа е 19,99 долари месечно, ако се плаќа годишно, што ви го добива сето горенаведено плус неограничена мобилна пракса, содржини само за членови, проекти од реалниот свет , чекор-по-чекор насоки и сертификат за завршено.

Исто така, постои опција Тимови , која се наплаќа врз основа на понуда по понуда, која може да работи за цело училиштеили окружни зделки.

Најдобри совети и трикови на Академијата за кодови

Земете градба

Поставете ја задачата да изградите дигитална креација што ќе ја донесете на час. На пример, игра дизајнирана од еден ученик, која класот ќе ја игра следната лекција.

Одвојување

Кодирањето може да биде самостојно, затоа групите или паровите нека работат заедно за да научете како да решавате проблеми со другите за пошироки перспективи и да разберете како да кодирате како тим.

Појаснете ги кариерите

Водењето по патеката за кариера е убаво, но многу студенти нема бидете способни да замислите како може да функционира одредена работа, па поминете некое време покажувајќи како секоја кариера би можела да биде погодна за нив.

Исто така види: Најдобри практики за ресторативна правда и локации за едукатори
  • Што е Padlet и како функционира?
  • Најдобри дигитални алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.