Што е SMART Learning Suite? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 14-07-2023
Greg Peters

SMART Learning Suite е онлајн алатка изградена за настава. Платформата базирана на веб им помага на наставниците да креираат и споделуваат лекции од речиси секој уред за употреба на часови или од далечина.

Идејата е да се понуди час не само преку паметен екран, туку и преку уредите на секој ученик во собата, или во случај на хибридно учење, дома. Корисно, ова работи со постоечките системи, така што лекциите што се веќе создадени може лесно да се користат во пакетот за учење SMART.

Ситот за SMART Learning се интегрира и со Google Drive и со тимовите на Мајкрософт за лесен пристап, плус ќе понуди увид за наставниците може лесно да го следи напредокот на ученикот или класата. Но, со гејмификацијата и повеќе, има многу што да се додаде на привлечноста на оваа наставна платформа.

Исто така види: Што е Yellowdig и како може да се користи за учење?

Прочитајте за да дознаете сè што треба да знаете за SMART Learning Suite за наставници и студенти.

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е SMART Learning Suite?

SMART Learning Suite е веб-базиран софтвер кој им овозможува на наставниците да споделуваат лекции со класот преку повеќе екрани. Бидејќи ова функционира и локално и преку интернет, може да се користи за хибридно учење со учениците во училницата и на други места.

Наставниците можат да избираат лекции што веќе ги направиле и да ги увезат или да користат претходно создадени ресурси во направи нови лекции. Наспособноста да се користат заеднички работни простори и гејмификација ја прават оваа многу привлечна платформа.

SMART Learning Suite се интегрира со Google Drive и Microsoft Teams, така што вистинското увоз на лекции е што е можно побезболно . Со создавање содржина што е интерактивна и може да се користи на уредите на учениците, ја прави наставата дигитално многу достапна.

Корисната контролна табла им овозможува на наставниците да пристапат до аналитиката на податоци од часот. Оваа повратна информација помага да се предава со темпо за сите и да се одреди длабочината потребна во секоја предметна област.

Како функционира SMART Learning Suite?

SMART Learning Suite може да се пристапи онлајн преку прелистувач , така што работи на лаптопи, паметни телефони, таблети и Chromebook уреди. Откако ќе се регистрираат и ќе се најават, наставниците имаат пристап до SMART Notebook, SMART Lab, SMART Response 2 и SMART Amp.

SMART Notebook им овозможува на наставниците да комуницираат со лекцијата од каде било во просторијата за да можат да креираат активности а исто така ги следи или оценува учениците по потреба.

SMART Response 2 е делот за оценување од пакетот, кој им овозможува на наставниците да креираат прашалници со точно или неточно, повеќекратен избор и кратки одговори, како и да објавуваат анкети. Сликите може да се додадат на тестот за да биде попривлечен.

SMART Lab е дел од системот базиран на игри и е одличен за привлечно учење. Изберете стил на игра, изберете тема, како што се чудовишта погоре,а потоа приспособете го со додавање своја сопствена содржина пред да ја активирате.

SMART Amp е виртуелен работен простор во кој сите можат да се здружат за да можат сите ученици од различни групи, училници или оние кои се во хибридно учење да работат заедно.

Кои се најдобрите SMART учење Карактеристики на пакетот?

Смарт засилувачот на SMART Learning Suite споменат погоре им овозможува на наставниците да создадат простор за соработка во кој учениците можат да работат Ова е особено корисно бидејќи наставникот може да го следи од каде било. Може да се забележи напредок, или недостаток од него, а наставникот може да испрати инстант порака доколку е потребно. Бидејќи ова е базирано на веб, учениците можат да работат на проект надвор од часовите кога и кога им треба.

Секцијата за игри на SMART Lab е извонредна благодарение на тоа колку е лесно да се направи игра, одземајќи само неколку минути да оди од нула до играње игра на целата класа. Ова може да се направи на интерактивната табла или на поединечни уреди по потреба.

SMART Response 2 е навистина корисна алатка за квиз бидејќи сите резултати се достапни веднаш за наставникот. Ова е во живо за да може да се гледа како одговара ученикот, овозможувајќи им на наставниците можност да видат колку брзо или бавно одговараат учениците - идеално за забележување на заглавени точки на кои некои може да се мачат. Резултатите може да се извезат, исто така, да се гледаат како дијаграм на кола или да се стават во облак со зборови по потреба.

Колку чини SMART Learning Suiteчини?

SMART Learning Suite нуди бесплатен пробен период на целосниот систем за да можете веднаш да започнете и да ја пробате платформата. Има и бесплатна верзија со малку поограничен пристап во која добивате 50 MB по лекција, работни простори за соработка, дигитални материјали, анкети и дискусии, испорака со темпо на наставници и ученици, формативни проценки и повеќе.

Исто така види: Seesaw наспроти Google Classroom: Која е најдобрата апликација за управување за вашата училница?

Но, доколку сакате целосно искуство за долгорочна употреба, тогаш ќе треба да платите за претплата. Цените започнуваат од 59 долари по корисник, годишно. Ова ви овозможува неограничен пристап на студентите до системот.

Бесплатната верзија ви дава речиси сè што добивате во опцијата која се плаќа, па ако ова може да работи за вас, тогаш е добар начин да се оди.

SMART Најдобри совети и трикови за учење Suite

Раздавајте ги вашите лекции

Користете го Работниот простор за групи

Споделете со родителите

  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.