Виртуелни лаборатории: Дисекција на дождовни црви

Greg Peters 17-06-2023
Greg Peters

Лигави, мачни, лепливи црви! Додека некои студенти навиваат со можноста да ги допрат и сецираат овие мрачни суштества, други кои не се толку возбудени од идејата можеби ќе сакаат да пробаат виртуелно искуство наместо тоа. За интерактивна лекција по анатомија без неред, пробајте ја оваа виртуелна дисекција на дождовни црви. Научете ги структурите и функциите на сегментираните црви познати како анелиди. Со проучување на овие видови од пониско ниво, станува полесно да се научи за анатомијата и структурата на организмите од повисоко ниво. Уживајте во забавата на вистинска дисекција без лигите!

Courtesy of Knovation

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.