Што е Brainzy и како може да се користи за настава? Совети и трикови

Greg Peters 16-07-2023
Greg Peters

Brainzy е платформа која живее на интернет и им овозможува на учениците пристап до забавни, но едукативни интерактивни игри фокусирани на помагање во подобрувањето на математиката, англискиот јазик и науката.

Ова е за студенти на возраст од PreK и трае до одделение 8 како начин да се едуцираат едноставно, но на привлечен начин на речиси секој уред. Има бесплатна верзија и премиум опција, но повеќе за тоа подоцна.

Децата добиваат своја сметка и аватар, што го прави простор што може повторно да го посетуваат од каде сакаат, било на часови или на друго место . Израмнувањето на оценките го олеснува наоѓањето на совршениот предизвик.

Исто така е Brainzy нешто што би можеле да го користите?

  • Што е Quizlet и како можам да предавам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при учење на далечина
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Brainzy ?

Brainzy е платформа за едукативни игри која е базирана на облак, така што до неа се пристапува чисто онлајн. Предноста на тоа е што работи во прозорец на прелистувач, што овозможува користење на повеќето уреди, од паметни телефони и таблети до компјутери и Chromebook.

Бидејќи ова е насочено кај помладите студенти, но и кај постарите, визуелните слики се забавни, шарени и карактеристични. Учениците се водат низ вежбите од цртаните ликови што ќе почнат да ги препознаваат.

Од игри со броеви до зборови со видување, звучење и изработка на собирање, има многу начини за учењематематика, англиски и наука во Brainzy. Со повратни информации за студентите и следење на напредокот -- за премиум верзијата -- целата платформа се одржува мерлива и содржана. Ова е корисно за наставниците и старателите, а исто така работи како убав начин да се чувствуваат сето тоа податливо за децата.

Како функционира Brainzy?

На Brainzy може да се пристапи онлајн, преку веб прелистувач, бесплатно. Студентите можат да се регистрираат со сметка или наставниците можат да постават повеќе сметки, до 35, секоја со свој препознатлив аватар. Откако ќе се пријават, на студентите им се дава пристап до целата содржина што е достапна. Ова е местото каде што може да биде корисно да се насочи кон тоа што е најдобро за тој поединец во тоа време.

Барањето на вистинското ниво на содржина може лесно да се направи благодарение на способноста да се рафинира по ниво на одделение. Корисниците исто така можат да изберат подтема за да не биде само фокусирана на собирање или самогласки, на пример.

Следачот за напредок им овозможува на учениците да видат колку добро работат за да можат визуелно да напредуваат. Ова е исто така корисно за старателите или наставниците кои сакаат да му помогнат на детето да одлучи кое е најдоброто ниво да го избере следно - да го држат предизвик, но не да го одложуваат.

Иако има многу понудени во бесплатната верзија, има повеќе опции ако ова се плаќа, но повеќе за тоа подолу.

Кои се најдобрите карактеристики на Brainzy?

Brainzy е одличен за математика и англиски јазиксо активности кои помагаат поделени на нивоа на државни стандарди за заеднички основни наставни програми.

Англиските теми вклучуваат материјал фокусиран на букви и приказни за нивоата PreK и K, видливи зборови за K и одделение 1 и звуци на самогласки за двете.

За математика, има собирање, одземање, броење и многу повеќе, сето тоа изложено на визуелно разбирлив начин што не значи дека е важно да се знаат самите броеви.

Додавањето видео или песна на почетокот на секоја група активности е корисен начин да се разјасни што се случува, а исто така обезбедува ангажиран и забавен почеток на задачата. Ова е заокружено со книга со приказни за читање, што е исто така корисен додаток кој го одржува учењето, а истовремено нуди интерпункциски заклучок за делот.

Фактот сето ова е поставено на виртуелно место, Земјата На Knowhere, и има ликови со имиња како што се Roly, Tutu, Officer Ice Cream и Cuz-Cuz, го прави забавно искуство. Но, тоа не го одвлекува вниманието, од суштинско значење, така што ова може да се користи на часовите или како додаток на учењето лекции во кои вештините може да се вежбаат и подобрат.

Достапен е седумдневен бесплатен пробен период на целосната верзија на Brainzy, што е добро да се види дали би ги искористиле дополнителните функции или дали бесплатната верзија е доволна.

За наставниците, постојат корисни планови за часови кои овозможуваат интеграција на овие игри како дел од учењето одкласа.

Изборот на работни листови за печатење помага да се донесе овој свет на визуелно забавно учење во училницата. Овие се исто така идеални за испраќање дома со студенти кои можеби немаат онлајн пристап.

Колку чини Brainzy?

Brainzy нуди неколку опции, но го прави едноставно.

Исто така види: Загрозени карпи

бесплатната верзија на Brainzy нуди три бесплатни преземања содржини месечно, сепак, сè уште имате пристап до онлајн игрите и активностите.

премиум планот се наплаќа на 15,99$/месец или годишно по 9,99$/месечен еквивалент со еднократна исплата од 119,88$ . Ова ви овозможува неограничен пристап до содржини за печатење, ресурси до 8 одделение, неограничен пристап до страницата, интерактивни водени лекции, следење на напредокот и можност за производство на дигитални задачи. Ова, исто така, добива пристап до наставниците до 35 ученици на сметката.

Внимателни најдобри совети и трикови

Лекции за книги

Започнете лекција со игра со активности, потоа поучете околу темата, а потоа завршете ја лекцијата со иста или слична игра за да се зацврсти учењето.

Водич на учениците

Brainzy може да биде премногу избор за некои ученици, затоа погрижете се да ги насочите оние на кои им е потребно на активности со кои тие можат да се справат и да уживаат.

Исто така види: Што е Cognii и како може да се користи за предавање?

Одете подалеку од оценките

Насоките за оценки се корисни, но користете тоа е само тоа, насоки, овозможувајќи им на учениците да одат понапред врз основа на нивнитеспособности за да останат заинтересирани.

  • Што е Quizlet и како можам да учам со него?
  • Топ страници и апликации за математика при далечински Учење
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.