Што е Boom Cards и како функционира? Најдобри совети и трикови

Greg Peters 10-06-2023
Greg Peters

Boom Cards е онлајн платформа создадена за наставниците да овозможат настава со користење картички, без потреба од училница.

Исто така види: Најдобри алатки на Google за изучувачи на англиски јазик

Идејата е да им се дозволи на учениците да ги практикуваат основните вештини, како што се буквите и бројките, со визуелно стимулирачко искуство преку кој било достапен уред. Ова опфаќа опсег на возрасти и предметни области, со различно време одвоено за секоја, приспособливо од наставникот.

Картичките нудат задачи за ученикот да ги заврши и се самооценува, што го прави одличен начин за поучувајте ефективно додека заштедувате на време за планирање и оценување.

Читајте за да дознаете се што треба да знаете за Boom Cards.

  • Boom Cards План за лекција
  • Најдобри алатки за наставници

Што е Boom Cards?

Boom Cards е бесплатна платформа за користење со платени опции за горниот нивоа кои ги опфаќаат повеќето предмети и оценки. Ова е одличен начин да ги натерате учениците да се вклучат во учењето базирано на картички, а истовремено да останат целосно без хартија.

Платформата е чисто онлајн, така што може да се пристапи од дигитални уреди, преку веб-прелистувач. Достапно е и во формат на апликација и за iOS и за уреди со Android. Соодветно на тоа, таа е оптимизирана да работи и на паметни телефони и на таблети.

Бидејќи картичките се самообележуваат, студентите можат лесно да поднесуваат одговори и веднаш да добијат повратни информации. Ова го прави одличен извор за самоучено учење за време на кое учениците работат или воучилницата или дома. Бидејќи оценувањето се споделува со наставниците, можно е да се внимава на напредокот.

Исто така види: Што е Јазик! Во живо и како тоа може да им помогне на вашите студенти?

Како функционираат Boom Cards?

Boom Cards лесно се регистрирате и започнете со употреба веднаш. Како наставник со целосна сметка, можно е да креирате најави за студенти за вашиот клас за да можете директно да доделите работа. Ова, исто така, овозможува лесни проценки на напредокот на прв поглед.

Корисно, Boom Cards им овозможува на учениците да го користат своето најавување на Google Classroom за да добијат пристап, што го прави процесот на поставување и пристап супер едноставен. Бидејќи е лесно да креирате своја сопствена содржина или да ја користите содржината на другите наставници, многу е едноставно да се вклучите веднаш.

Од многу едноставни букви- и броеви- учење засновано сè до специфични картички на предмети, па дури и социјално-емоционално учење, ова опфаќа широка област на предмети кои лесно се движат.

Податоците веднаш им се враќаат на наставниците, овозможувајќи проценки на поединци или дури и како начин да се обезбеди повратна информација до раководителите на одделенијата, на пример.

Кои се најдобрите карактеристики на Boom Cards?

Boom Cards, во некои случаи, користи подвижни парчиња, па затоа е идеален за оние кои користат таблет и може добро да функционира за студенти кои се подобро ангажирани во тој вид на интеракција.

Бидејќи платформата може целосно да се уредува, наставниците лесно можат да направат свои сопствени бум-картички, кои се состојат од сопствени картички за бумправење – идеално за точно насочено тестирање и учење.

И покрај тоа што најдобрите опции се во услугата што се плаќа, постои избор за пристап до пет само-направени палуби бесплатно. Ова е еден вид ситуација да се обидете пред да купите во која потоа можете да платите за палуба ако ви се допаѓа она што се нуди.

Бидејќи можете да испраќате Boom Cards до индивидуални студенти или групи, може да направи за целно учење и проценки низ целата класа. Оваа услуга се нарекува Hyperplay и е достапна на неколку нивоа на планови, вклучувајќи ги Basic, Power и PowerPlus.

Boom картичките може да се доделат преку Google Classroom, што го прави многу лесен за користење за училиштата кои се веќе поставени во тој систем. Исто така, постои опција за преклопување на звукот, што го прави одличен начин да се понуди достапно учење, но и за насоки за учениците кои учат од далечина.

Колку чинат Boom Cards?

Постојат четири нивоа до Boom Cards пристап: Starter, Basic, Power и PowerPlus.

Starter ви дава бесплатен пристап до палуби за еден час, со пет ученици и пет само-направени палуби.

Основни , од 15 $ годишно, нуди три училници и 50 ученици, со пет самоизработени палуби.

Моќта , со 25 долари годишно, добивате пет часови, 150 студенти, неограничени самоизработени палуби, и следење во живо.

PowerPlus , со 30 долари годишно, нуди седум часови, 150 студенти, неограничени самоизработени палуби, во живоследење и способност за создавање со звуци.

Најдобри совети и трикови за Boom Cards

Користете приказни

Зачувајте ги вашите картички

Добијте повратни информации

  • План за лекции со картички за бум
  • Најдобри алатки за наставници

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.