Најдобрите екстензии на Chrome за Google Classroom

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

Најдобрите екстензии на Chrome за Google Classroom можат да помогнат во подобрувањето на дигиталното, хибридното и физичкото искуство за учење во училницата на учениците. Тие исто така можат да помогнат да им се олесни животот на наставниците.

Chrome е безбеден и безбеден прелистувач кој работи на повеќето уреди, што го прави одлична платформа за работа и за учениците и за наставниците. Идеален е со уредите Chromebook во училницата, како и дома, каде што учениците можат да ги користат сопствените уреди.

Најдобрите екстензии на Chrome често се бесплатни и им овозможуваат на наставниците да интегрираат услуги слични на апликации во прелистувачот. Од екстензии кои помагаат во корекција на правописот и граматиката на ученикот до разделување на паметниот екран за гледање на видео доводот и презентирање во исто време, има изобилство корисни опции.

Ги намаливме најдобрите екстензии на Chrome за користете со Google Classroom за да можете лесно да започнете веднаш.

  • Преглед на Google Classroom 2021
  • Совети за чистење на Google Classroom

Најдобри екстензии за Chrome: Grammarly

Grammarly е одлична екстензија за Chrome за учениците и наставниците да ја користат. Основната верзија е бесплатна, со неколку премиум опции и работи навистина добро. Оваа екстензија ќе ги проверува правописот и граматиката секаде каде што пишувањето се случува во Chrome.

Тоа вклучува пишување во лентата за пребарување, пишување во документ во Документи, составување е-пошта или дури и работа во другиХром екстензии. Грешките се подвлекуваат со црвено за да може студентот да ја види грешката и како да ја исправи.

Навистина корисна карактеристика овде е што Grammarly ќе им испрати е-пошта на студентите список со нивните најчести грешки за таа недела, заедно со пишувањето статистика и области на фокус. Корисно е и за наставниците да добијат преглед на неделата што изминува.

Најдобри екстензии за Chrome: Kami

Kami е одлична екстензија за Chrome за секој наставник кој сака да оди без хартија. Ова ви овозможува да прикачувате PDF-датотеки од вашиот десктоп или преку Google Drive, за дигитално уредување.

Забележете, означете и означете го PDF-то со помош на виртуелно пенкало пред лесно да го зачувате, подготвен да им се врати на учениците дигитално. Навистина корисен систем за употреба во екосистемот Google Classroom.

Kami ви овозможува и да поставите празен PDF што може да се користи како виртуелна табла - идеален за учење од далечина бидејќи може да се претстави преку Zoom или Google Meet , во живо.

Исто така види: Најдобрите STEM апликации за образование

Најдобри екстензии на Chrome: Dualless

Dualless е една од најдобрите наставки на Chrome за наставници бидејќи е создадена за презентации. Тоа ви овозможува да го поделите екранот на два дела, со една половина за презентацијата што ја гледаат другите, а една половина само за вашите очи.

Dualless е одличен начин да се претставите во училница од далечина додека сè уште одржувате внимавајте на часот со држење на прозорците за видео разговор отворени во другиот дел. Се разбира, нашто е поголем екранот овде, толку подобро.

Најдобри екстензии за Chrome: Mote

Додавајте гласовни белешки и гласовни повратни информации на студентските документи и белешки со Mote. Наместо да уредувате дигитално, па дури и физички, можете едноставно да додавате аудио на поднесоците за работа на студентите за да можат да ги слушаат.

Mote е одличен начин да додадете повеќе личен допир на повратните информации за работата на студентите. Тоа, исто така, значи дека појасно објаснување може брзо да им се даде на студентите. Mote работи на Google Docs, Slides, Sheets и Classroom и може да транскрибира аудио со повеќе од 15 поддржани јазици.

Најдобри екстензии на Chrome: Screencastify

Ако може да имате корист од снимањето на вашиот екран, тогаш Screencastify е екстензијата на Chrome за вас. Ова работи на компјутер, но може да се користи и во апликации од паметни телефони. Тоа ви овозможува да го снимате екранот до пет минути одеднаш, во форма на екстензија на Chrome, додека автоматски се зачувува на вашиот Google Drive.

Ова е одличен начин да им дадете на учениците насоки за навигација на задача. Можете само да го снимите и да го испратите тоа видео, користејќи брза врска, наместо да пишувате објаснување. Бидејќи е снимен, ученикот може да се повикува на него онолку често колку што е потребно.

Најдобри екстензии на Chrome: Reactions

Reactions е една од најдобрите екстензии на Chrome за наставниците што извршуваат упатства за учење од далечина со Google Запознајте се. Ова ви овозможува да ги држите учениците исклучени носепак добивате повратни информации во форма на емотикони.

Исто така види: Метју Акин

Потоа можете да добиете повеќе интерактивност, без да го успорите пакувањето на инструкциите со излегување надвор од темата. Учениците може да користат едноставни палци нагоре, на пример, ако сакате да ги натерате да се пријават за да знаете дека ги следат.

Најдобри екстензии на Chrome: Случаен генератор на студенти

Случајниот генератор на студенти за Google Classroom е убав начин да се изберат студенти да одговараат на прашања, на непристрасен начин. Идеален за употреба во виртуелни училници во кои можеби распоредот може да се промени, за разлика од физичката просторија.

Бидејќи ова е направено за Google Classroom, интеграцијата е одлична, што му овозможува да работи со списокот на вашиот клас. Не мора да внесувате никакви информации бидејќи ова ќе работи само за да ги одбере учениците, по случаен избор.

Најдобри екстензии на Chrome: Diigo

Diigo е добра алатка за истакнување и прибележување текст на интернет . Ова не само што ви овозможува да го направите тоа на веб-страницата, а ќе остане кога ќе се вратите друг пат, туку и ја зачувува целата ваша работа на онлајн сметка за пристап кога ви треба.

Ова е корисно и двете за ученици и наставници. Обележувајте за читање подоцна, архивирајте ги нагласувањата и лепливите слики, слики од екранот за споделување страници и обележување преку оваа екстензија што работи на сите уреди. Затоа, повторно посетете го вашиот телефон и сите белешки што сте ги направиле на вашиот лаптоп сè уште ќе бидат таму.

  • GoogleПреглед на училница 2021
  • Совети за чистење на училницата на Google

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.