Најдобри VR слушалки за училиштата

Greg Peters 09-08-2023
Greg Peters

Содржина

Најдобрите слушалки за VR за училиштата и системите за AR, можат да го разнесат покривот од физичката средина за учење за да ги испратат учениците насекаде во светот -- или дури и во галаксијата -- вклучително и внатре во човечкото тело, под вода, на Месечината, и многу повеќе.

Исто така види: Што е Продиџи за образование? Најдобри совети и трикови

Поентата е што овие системи се способни да го прошират потенцијалот за учење на училницата додека ги потопуваат учениците на начин кој не само што е привлечен, туку и незаборавен. Како такви, учениците можат да одат на час во Рим, како и во стариот Рим, како што некогаш бил, на пример.

Употребата на VR и AR може да значи и навлегување во микробиолошки системи, спроведување дисекции или дури ризични хемиски експерименти, сите направени безбедно и без трошоци или неуредно чистење.

Од наука и математика до историја и географија, овие слушалки го прават истражувањето на темата подалеку од кога било досега. Многу од слушалките на списокот се дел од системите што се грижат за класот, дозволувајќи им на наставниците да го контролираат сечие искуство од централна точка, за полесно насочување и фокусирање на вниманието на класот.

За овој водич ние сме главно гледајќи ги најдобрите VR и AR системи за училиштата, кои се користат во училницата.

  • Најдобрите термални камери за училиштата
  • Како да се користи камера за документи за далечинско учење
  • Што е Google Classroom?

Најдобрите слушалки за VR за училиштата

1. ClassVR: Најдобро во целина

ClassVR

Наменски изграден училишен VR систем

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Слушалки: Самостојна локација: Контроли со гестови засновани во училница: Да Поврзување: Безжична Најдобрите понуди на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Едноставен интерфејс за употреба + Цврста конструкција на слушалки + Многу содржина + Централно контролирана + Многу поддршка

Причини за избегнување

- Само базиран на училница

Системот ClassVR, од Avantis, е наменски вградени VR слушалки и софтверски пакет наменети за училиштата. Како такви, овие слушалки се цврсто конструирани со пластична обвивка и широка лента за глава. Секој систем доаѓа со пакет од осум плус целиот комплет неопходен за станување и тренинг. Од суштинско значење, ClassVR, исто така, нуди многу помош при поставувањето на инсталацијата и управувањето со системот, доколку тоа е она што училиштето го избере.

Системот нуди многу образовни содржини кои всушност се усогласени со наставната програма. Бидејќи сето тоа е управувано од централизиран систем за управување, го остава наставникот во целосна контрола и исто така значи дека не ви требаат повеќе од еден главен компјутер за да го вклучите и работи.

Бидејќи ова осигурува дека сите ученици ја гледаат истата содржина во исто време, може да го олесни искуството за групно учење, исто како и со вистинско патување на час, на пример. Цената е разумна за она што го добивате, но кога ќе се споредите со достапните опции кои работат од дома, тоа е сепак обврска.

2. VR Sync:Најдобро за употреба со повеќе слушалки

VR Sync

Најдобро за компатибилност на слушалките

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Слушалки: самостојни Локација: Контроли со гестови засновани во училница: нема врска: безжична/жична Најдобрите понуди на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Широка компатибилност на слушалките + Репродукција на многу уреди одеднаш + Анализа

Причини за избегнување

- Не е фокусирана само на образованието - Ограничена содржина

VR Sync е дигитална платформа што може да се користи за испраќање VR искуство на повеќе слушалки. Бидејќи ова е едноставно софтверски дел од тоа, го остава училиштето слободно да користи различни слушалки. Ова е исто така одлична опција за училиште кое им овозможува на учениците да носат свои слушалки од дома.

Можете да додавате видеа, за да можете да направите свои или да ги користите оние преземени од онлајн. Добивате целосно видео од 360 степени со просторно аудио за целосно потопување. Исто така, нуди опција за проучување на аналитика за тоа како корисниците комуницираат - насочена повеќе кон деловните корисници, но има потенцијал и за училницата.

Синхронизираната VR моментално работи со Oculus Go, Oculus Quest, Oculus Rift, Pico, Samsung Gear VR, Android и Vive.

3. Redbox VR: Најдобро за содржина

Redbox VR

Најдобро за избор на содржина

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Слушалки: самостојни Локација: Контроли со гестови засновани во училница: нема врска: безжична најдобра понуда на денешницатаПосетете ја страницата

Причини за купување

+ Работи со содржина на Google + робусни слушалки + Централизирани контроли

Причини за избегнување

- Нема препознавање гестови

Системот Redbox VR е сличен на поставувањето на ClassVR, само оваа понуда е создадена за да работи конкретно со Google Expeditions . Како таков, тоа е идеален начин да се земе час на виртуелна тура низ целиот свет, сега и во минатото.

Системот доаѓа во кутија со избор на слушалки и целиот потребен комплет за поставување и одржување на системот наполнет за употреба. Изборното поставување видео од 360 степени им овозможува на корисниците да прават свои видеа - на пример, идеални за виртуелна обиколка низ училиштето.

Системот доаѓа со таблет од 10,1 инчи што му овозможува на наставникот да го контролира искуство со леснотија додека сеуште останувате доволно мобилни за да се движите низ часот.

4. Oculus Meta Quest 2: Најдобро самостојно поставување

Исто така види: Најдобри бесплатни виртуелни соби за бегство за училиштата

Meta Quest 2

Најдобри целосни самостојни слушалки

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Слушалки: Самостојна локација: Контроли со гест засновани во училница: Да Поврзување: Безжична Најдобрите зделки на денешницата Погледнете во Џон Луис Погледнете во Amazon View во CCL

Причини за купување

+ Целосно безжичен + Oculus Link овозможен + Не е потребен компјутер

Причини за избегнување

- Потребна е сметка на Facebook

Мета Quest 2, порано Oculus, е една од најмоќните самостојни слушалки тамуведнаш. Иако не е специјално изграден за училница, има толку многу моќ, толку многу функции и толку многу содржини што е одлична алатка во училницата. Не е евтин и ви треба сметка на Facebook за да започнете и да работи, но вреди сето тоа поради супер точните контроли со гестови и повеќе.

Ова е лесен модел, што го прави погоден и за помладите корисници . Сè работи брзо, а екранот е остар и доволно со висока резолуција за да им помогне дури и на оние што не се удобни со VR да бидат спокојни со користење на оваа слушалка.

5. Google Cardboard: Најдобра прифатлива опција

Google Cardboard

Најдобра прифатлива опција

Нашиот експертски преглед:

Просечен преглед на Amazon: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Спецификации

Слушалки: потребен е паметен телефон Локација: Користете насекаде Контроли со гест: нема врска: безжична Најдобрите понуди на денешницата Проверете ја страницата на Amazon

Причини за купување

+ Супер прифатлива + Многу содржина + Работи насекаде

Причини за да се избегне

- Не е силен - Нема ремен за глава на некои - Потребен е сопствен паметен телефон

Google Cardboard е многу, многу прифатлива опција. Најосновно, ова е картонска кутија со две леќи, и иако има многу неофицијални верзии со пластична конструкција и ремени за глава за малку повеќе, тука сè уште зборуваме под 25 долари.

Потребен е паметен телефон во слушалките за да се случи магијата, но системот сепак е релативно евтин и можеработа насекаде. Негативно, бидејќи не сите студенти имаат доволно моќни паметни телефони или сакаат да ризикуваат да го скршат.

Бидејќи ова е дел од системот на Google VR, добивате многу и многу содржини што постојано се ажурираат. Google Expedition нуди виртуелни училишни патувања низ целиот свет и, се разбира, сето тоа е бесплатно за користење. Освен тоа, има едукативни апликации и можност за креирање содржина за гледање. Додајте го во Google Classroom и ќе имате многу способна VR платформа.

6. Windows Mixed Reality: Најдобро за AR

Windows Mixed Reality

Најдобро за AR

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Слушалки: Самостојна локација: Контроли со гестови засновани на класа: Да Врска: Wired Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Зголемена реалност + Работи со уреди со Windows 10

Причини за избегнување

- Ограничени слушалки - Скапи

Microsoft's Windows Mixed Reality е платформа за зголемена реалност (AR) која работи со уреди со Windows 10 и избор на слушалки. Доста количина на содржина е бесплатна, создадена од VictoryVR, но не е ништо во споредба со скалата на Google. Сепак, ова е содржина специфична за наставната програма, па очекувајте да биде корисна: од виртуелни дисекции до холографски тури, сето тоа е многу извонредно.

Големата продажба овде за многу VR е тоа што ова го носи виртуелниот во просторијата, дозволувајќи им на учениците да ги имаат рацетепрепознаваат да комуницираат со виртуелниот објект како да се навистина таму. Ова е Microsoft, па не очекувајте да биде евтин, но има голем број партнери кои нудат слушалки, како што се Dell и HP. Самиот Мајкрософт го нуди Hololens 2.

Се разбира дека едноставно можете да користите таблет со Windows 10 без слушалки за искуство со AR, како поприфатлива алтернатива.

7. Apple AR: Најдобро за визуелно ангажирани апликации

Apple AR

Најдобро за визуелно зачудувачки AR

Нашиот експертски преглед:

Спецификации

Слушалки: Локација заснована на таблет: насекаде Контроли со гест: нема врска: не Најдобрите зделки на денешницата Посетете ја страницата

Причини за купување

+ Импресивен квалитет на апликацијата + Користете насекаде + Содржина базирана на наставна програма

Причини за избегнување

- Скап хардвер - Нема слушалки

Понудата на Apple AR е онаа што е создадена за употреба на неговите таблети и телефони, особено на пакувањето LiDAR iPad Pro. Следствено, ова е скапа опција кога станува збор за хардвер. Но, за тој трошок добивате некои од визуелно најатрактивните и најпривлечните апликации дизајнирани специјално за образование.

Ставете виртуелна цивилизација на училишна маса или истражувајте ги ѕвездите во текот на денот, сè од еден екран. Се разбира, ако учениците веќе поседуваат уреди на Apple, што може да помогне да се прошири искуството без трошоци за училиштето. Бидејќи ова е Apple, очекувајте да дојдат уште многу апликации и многу бесплатниопции исто така.

8. Vive Cosmos: Најдобро за извонредни игри

Vive Cosmos

За навистина извонредно играње ова е поставувањето

Нашиот експертски преглед:

Просечен преглед на Amazon: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Спецификации

Слушалки: Локација базирана на компјутер: Контроли со гестови засновани на класа: Да Поврзување: Wired Најдобрите зделки на денешницата Погледнете во Amazon

Причини за купување

+ Моќни контроли со гестови + широка низа содржина + Супер јасна графика + LCD со висока резолуција 2880 x 1700

Причини за избегнување

- Потребен е и компјутер - Не е евтин

Виве Космос се супер моќни слушалки за VR и AR што доаѓаат со многу чувствителни и прецизни контролери за гестови. Сето тоа е поддржано со поврзување со компјутер, така што се можни искуства со голема моќност. Плус, има многу модуларни способности, така што можете да инвестирате помалку однапред и да ги надградувате деловите како и кога ви треба.

Програмите вклучуваат Vive Arts за едукативни содржини, од спарување со Лувр и Музеј за природна историја. Ова им овозможува на учениците да изградат тираносаурус рекс, коска по коска, на пример. Достапни се многу бесплатни содржини, вклучително и виртуелен час по анатомија, експеримент за рефракција на светлината и повеќе.

  • Најдобрите термички камери за училиштата
  • Како да користите камера за документи за далечинско учење
  • Што е Google Classroom?
Преглед на најдобрите понуди на денешницатаOculus (Meta) Quest 2£399 Прикажи Погледнете ги сите цениHTC Vive Cosmos£499 Види ги сите цени Проверуваме над 250 милиони производи секој ден за најдобри цени напојувано од

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.