Discovery Education Science Techbook Review by Tech&Learning

Greg Peters 30-09-2023
Greg Peters

discoveryeducation.com/ScienceTechbook Малопродажна цена: помеѓу 48 и 57 долари по студент за шестгодишна претплата.

Discovery Education (DE) Science Techbook е сеопфатен, мултимедијален дигитален учебник и платформа за учење што се однесува на научните стандарди на следната генерација (NGSS). Може да се приспособи со стандардите специфични за државата, така што наставниците и учениците ја имаат точната содржина што им е потребна.

Техничката книга содржи пасуси за читање (достапни повеќе јазици), виртуелни лаборатории, интерактивни мултимедијални содржини, видеа и речиси 2.000 раце - на лаборатории. На студентите им се дава целосен сет на алатки кои ќе им помогнат да го истражат и документираат своето учење користејќи пристап заснован на истражување. Моторот за претворање текст во говор, како и алатките за истакнување, земање белешки и дневник им помагаат на учениците со сите различни стилови на учење да успеат.

Наставниците имаат целосна контрола врз испораката на содржината преку вградениот Управник во училница. Моделски лекции, основни прашања и висококвалитетни проверени ресурси им даваат флексибилност на едукаторите да доделуваат интерактивни, диференцирани содржини за учење врз основа на нивната тема и на потребите на учениците.

Квалитет и ефективност: Де Science Techbook е одличен ресурс за училницата, а неговиот интуитивен интерфејс им дава на наставниците сеопфатен и проверен сет на материјали за одделенијата К-12, вклучително биологија, хемија во средно училиште,физика и наука за земјата и вселената.

Наставниците можат да избираат и зачувуваат средства и да ги комбинираат со алатки за градење задачи, квизови, барања за пишување и интерактивни „табли“ за приспособување на процесот на учење/оценување. Наставниците, исто така, можат да го следат разбирањето на учениците преку студентски списанија, графички организатори, конструирани одговори и брзи проверки.

Лесност за користење: Областите што ќе ја усвојат Техничката книга DE Science ќе видат дека е додадена во нивната нова или постоечка сметка на веб-страницата на Discovery Education во делот „Мои DE услуги“. Се вчитува многу брзо, а сеопфатните материјали за поддршка и обука гарантираат дека корисниците наскоро ќе почнат да работат.

Исто така види: Лалило се фокусира на основните вештини за писменост К-2

Креирањето, управувањето и доделувањето работа е едноставно и брзо. Наоѓањето материјали е лесно, бидејќи е поделено на единици за проучување и содржина. Тој го следи пристапот на „5 E“ на Discovery Education за учење: ангажирање, истражување, објаснување, елаборирање со STEM и оценување. Вежбите во секоја од овие области се проследени со моделска лекција која вклучува содржина и сите потребни материјали за да им заштеди време на наставниците и да им помогне да дадат ефективна настава.

Креативна употреба на технологијата: DE Science Techbook го решава проблемот со наставните програми за природни науки кои се постојано застарени; бидејќи тоа е дигитален учебник, содржината може да се додава и освежува по потреба за да се осигура дека и наставниците и учениците имаат најмногу ажуриранидатум содржина и алатки.

Флексибилноста на платформата им овозможува на наставниците лесно да ги разликуваат наставните содржини и ефикасно да го оценуваат учењето на учениците. Алатките му помагаат на секој ученик, без оглед на индивидуалниот стил на учење, да успее.

ЦЕКУПНА ОЦЕНКА:

Техничката книга DE Science е одлично решение за научно образование. Го постигнува правилниот баланс на содржината и активностите.

ВРВ КАРАКТЕРИСТИКИ

● Висококвалитетните интерактивни содржини и материјали ги ангажираат денешните ученици каде било, во секое време.

● Неговата флексибилност им овозможува на наставниците да ја разликуваат и приспособат наставата.

● Оваа комплетна платформа за учење не само што дава настава туку и овозможува наставниците да ја оценуваат работата на учениците и да даваат повратна информација.

Исто така види: Што е Јазик! Во живо и како тоа може да им помогне на вашите студенти?

Greg Peters

Грег Питерс е искусен едукатор и страстен застапник за трансформирање на полето на образованието. Со повеќе од 20 години искуство како наставник, администратор и консултант, Грег ја посвети својата кариера да им помогне на воспитувачите и училиштата да најдат иновативни начини за подобрување на резултатите од учењето за учениците од сите возрасти.Како автор на популарниот блог, TOOLS & ИДЕИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, Грег ги споделува своите увиди и експертиза за широк спектар на теми, од користење на технологијата до промовирање на персонализирано учење и поттикнување култура на иновации во училницата. Тој е познат по неговиот креативен и практичен пристап кон образованието, а неговиот блог стана извор на интерес за едукаторите ширум светот.Покрај неговата работа како блогер, Грег е исто така баран говорник и консултант, кој соработува со училишта и организации за да развие и имплементира ефективни образовни иницијативи. Тој е магистер по образование и е сертифициран наставник во повеќе предметни области. Грег е посветен на подобрување на образованието за сите студенти и зајакнување на едукаторите да направат вистинска разлика во нивните заедници.