Plani i mësimit Powtoon

Greg Peters 20-06-2023
Greg Peters

Animacioni është thelbi i platformës multimediale në internet të njohur si Powtoon, e cila është një ndërfaqe shumëplanëshe që ofron shabllone të bukur që mund të përdoren si bazë për të krijuar prezantime dinamike dhe novatore.

Për shkak të shkathtësisë brenda Powtoon, mësuesit mund ta përdorin atë për t'u mësuar përmbajtjen studentëve, dhe po kështu, studentët mund të përdorin Powtoon për të demonstruar mësimin e tyre te mësuesit.

Për një përmbledhje të Powtoon, shikoni Çfarë është Powtoon dhe si mund të përdoret për mësimdhënie? Këshilla & Truket .

Këtu është një shembull i mësimit fillor të Arteve të Gjuhës Angleze, i fokusuar në përdorimin e Powtoon në një mësim për zhvillimin e personazheve. Megjithatë, Powtoon mund të përdoret në të gjithë nivelet e klasave, fushat e përmbajtjes dhe disiplinat akademike për mësimdhënie dhe mësim.

Lënda: Artet e gjuhës angleze

Tema: Zhvillimi i karakterit

Grupi i klasës: Fillore

Qëllimet e të nxënit:

Në fund të orës së mësimit nxënësit do të jenë në gjendje:

  • Të përshkruajnë se çfarë është personazhi i një tregimi
  • Zhvilloni një prezantim të animuar që përshkruan një personazh të një tregimi

Krijimi i një klase Powtoon

Hapi i parë është krijimi i një hapësire klase brenda skedës së mësuesit EDU e Powtoon. Në këtë mënyrë, sapo studentët të krijojnë Powtoon-et e tyre, këto do të jenë brenda të njëjtës hapësirë ​​online. Pasi të keni konfiguruar klasën tuaj Powtoon, duhet ta emërtoni atë, potencialisht ose nëfusha lëndore ose mësimi specifik.

Pasi të krijohet klasa, do të krijohet një lidhje për t'u bashkuar me Powtoon. Ngarkoni lidhjen në LMS-në tuaj dhe dërgojani prindërve për të ndihmuar studentin e tyre të bashkohet në shtëpi. Nëse studentët kanë tashmë një llogari Powtoon me adresën e tyre të emailit të shkollës, ata mund t'i përdorin ato kredenciale për t'u bashkuar me klasën tuaj.

Plani mësimor Powtoon: Udhëzim për përmbajtjen

Mënyra më e mirë për të mësuar duke përdorur një mjet të ri teknologjik është të modeloni përdorimin e atij mjeti. Për të filluar këtë mësim Powtoon, krijoni një Powtoon që u mëson studentëve se çfarë është një personazh në një histori dhe si të zhvillojnë atributet e personazheve. Do të ishte e dobishme të përdoret një personazh i një tregimi me të cilin studentët tashmë janë njohur.

Pasi të hyni në Powtoon nën skedën EDU, zgjidhni shabllonet "Animated Explainer". Edhe pse ka opsione të tjera si Tabela e bardhë, Video dhe Regjistruesi i ekranit, ju po modeloni për studentët gjatë mësimit, kështu që zgjidhni të njëjtin lloj Powtoon që studentët do të përdorin në fazën tjetër të mësimit.

Meqenëse mësimi do të regjistrohet në Powtoon, studentët do të kenë mundësinë të rishikojnë sipas nevojës. Sigurohuni që të lini kohë për pyetje nga studentët. Ju gjithashtu mund të dëshironi të përdorni një Slido të shpejtë si një mjet vlerësimi formues në mësim për të siguruar që studentët të kuptojnë se si të zhvillojnë një karakter.

Shiko gjithashtu: Ora e gjeniut: 3 strategji për ta përfshirë atë në klasën tuaj

Student Powtoon Creation

Pasi të keni dhënë mësim me suksesnxënësit në lidhje me zhvillimin e karakterit, nxënësit mund të përdorin mësimin e tyre për të zhvilluar karakteret e tyre.

Udhëzoni nxënësit të zhvillojnë një personazh për një tregim të shkurtër me atribute të ndryshme. Meqenëse ky mësim është në nivelin fillor, kërkojuni nxënësve të përqendrohen në elementë bazë si atributet fizike të personazhit, vendndodhjen gjeografike të vendit ku ata jetojnë, disa nga pëlqimet dhe mospëlqimet e tyre dhe motivimet. Më pas, bëni studentët të dizajnojnë personazhin fizik duke përdorur veçorinë "Krijuesi i karaktereve" në Powtoon që ata do ta sjellin në prezantimin e tyre të animuar Powtoon duke prezantuar karakterin e tyre.

Studentët do të jenë në gjendje të përdorin lehtësisht veçoritë e tërheqjes dhe lëshimit dhe shabllonet e gatshme. Ata gjithashtu mund të përdorin veçoritë e kutisë së tekstit për të shtuar detaje të shkurtra rreth personazheve të tyre.

A integrohet Powtoon me aplikacione të tjera?

Po, Powtoon integrohet me shumë aplikacione si Adobe, Microsoft Teams dhe Canva . Integrimi i Canva lejon prezantime dhe video të ngritura duke përdorur veçoritë dinamike të animacionit të Powtoon me shabllonet brenda Canva.

Po sikur të më duhet praktikë me Powtoon përpara se t'u prezantohem studentëve?

Ndërsa funksionaliteti drag-and-drop i Powtoon i shoqëruar me shabllonet e gatshme e bën përdorimin e Powtoon një përvojë pa probleme, Powtoon ofron gjithashtu një bibliotekë me tutorialë për ata që mund të kenë nevojë për rikujtues të dobishëmdhe këshilla.

Sillni emocione dhe shumë argëtim në klasën tuaj fillore me Powtoon! Studentëve tuaj me siguri do t'ju pëlqejë të përdorin platformën online dhe të ndajnë mësimin e tyre me ju.

Shiko gjithashtu: Organizatorët më të mirë grafikë për arsim
  • Planet më të mira mësimore të Edtech
  • Çfarë është Powtoon dhe si A mund të përdoret për mësimdhënie? Këshilla & Truket

Greg Peters

Greg Peters është një edukator me përvojë dhe avokat i pasionuar për transformimin e fushës së arsimit. Me mbi 20 vjet përvojë si mësues, administrator dhe konsulent, Greg i ka kushtuar karrierën e tij për të ndihmuar edukatorët dhe shkollat ​​të gjejnë mënyra novatore për të përmirësuar rezultatet e të nxënit për studentët e të gjitha moshave.Si autor i blogut të njohur, TOOLS & IDE PËR TË TRANSFORMUAR ARSIMIN, Greg ndan njohuritë dhe ekspertizën e tij në një gamë të gjerë temash, nga përdorimi i teknologjisë deri te promovimi i të mësuarit të personalizuar dhe nxitja e një kulture inovacioni në klasë. Ai është i njohur për qasjen e tij krijuese dhe praktike ndaj arsimit dhe blogu i tij është bërë një burim i domosdoshëm për arsimtarët në mbarë botën.Përveç punës së tij si bloger, Greg është gjithashtu një folës dhe konsulent i kërkuar, duke bashkëpunuar me shkolla dhe organizata për të zhvilluar dhe zbatuar iniciativa efektive arsimore. Ai ka një diplomë Master në Edukim dhe është mësues i certifikuar në fusha të shumta lëndore. Greg është i përkushtuar për të përmirësuar arsimin për të gjithë studentët dhe për të fuqizuar edukatorët për të bërë një ndryshim të vërtetë në komunitetet e tyre.